Artikels Archief van Pepingen

U17 PEPINGEN naar de nationale finale Jeugdcup Nieuwsblad in Waasland-Beveren

Editiepajot_pepingen_voetbal
Ingezonden foto
 

De jongens van trainer Maxime Pierquin verdedigden op zondag 17 mei de Vlaams-Brabantse titel tijdens de interprovinciale finale van de jeugdcup Nieuwsblad. In het prachtige sportcomplex van Sint-Niklaas speelde de Pepingse jeugdploeg een tornooi tegen de winnaars uit andere provincies: KFC Izegem uit West-Vlaanderen (2-2), KVC Jong Lede uit Oost-Vlaanderen (winst 1-0), Thes Sport uit Limburg (winst 2-0) en FC Sint Job uit Antwerpen (verloren 1-0).

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Pater Toon legt aan jong en oud het ontstaan en de geschiedenis van het Don Bosco Instituut uit.

E4ditiepajot_pepingen_toon_1
Ingezonden foto's
 

Het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken verwelkomde opnieuw een aantal leerlingen van het Don Bosco Instituut van Halle.(richting electro- mechanica) Zij brachten hun Sociale Dag door in het woonzorgcentum.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto(s
 

PEPINGEN - Meer dan 900 maaltijden voor project ‘Into my arms’

Editiepajot_pepingen_arms_1_foto_merckx
De ploeg die er voor zorgde dat 930 maaltijden klaar stonden. (Foto(s Felix Merckx)
 

De kookouders van Chiro Karreveld Pepingen organiseerden voor de tweede keer een Take Away ten voordele van het Kom op tegen kanker Project ‘Into my Arms’. Vorig jaar was het een groot succes, want niet minder dan 850 maaltijden werden afgehaald. Dit jaar was het succes nog groter 930 schotels werden besteld. Een ploeg van 50 personen werkte een ganse zaterdag om alles klaar te krijgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Nieuwe fuifcoachen in PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_fuifcoacj
Ingezonden foto
 

Het feest- en fuifreglement van de gemeente Pepingen bepaalt dat elke organisator van een evenement tussen 22.00 uur en 6.00 uur een opgeleide fuifcoach nodig heeft, die een band heeft met de organisatie. Daarnaast zijn er ook 4 fuifstewards nodig, die tevens een link met de organisatie dienen te hebben. De fuifcoach fungeert dan als coördinator van de fuifstewards.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN leerde zijn inwoners wandelen

Editiepajot_pepingen_wandelen
Foto Felix Merckx
 

De ‘walk tot walk’ sessies van de gemeente Pepingen in samenwerking met de wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen waren opnieuw een schot in de roos.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - Panta Rhei vzw kijkt uit naar een stralende zomer.

Editiepajot_pepingen_panta_rei
Ingezonden foto

In de gangen van het kasteel Terrijst te Heikruis gonst het van de bedrijvigheid rond deze periode. Alle medewerkers van Panta Rhei vzw steken de handen uit de mouwen om de laatste voorbereidingen te treffen voor een geslaagd zomerverlof

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

U17 PEPINGEN is na kampioen in hun reeks ook provinciaal finalewinnaar Jeugdcup Nieuwsblad

Editiepajot_pepingen_u_17
Ingezonden foto
 

Na de kampioenstitel in de provinciale reeks U17 is het de spelers van Maxime Pierquin gelukt om de provinciale finale van Jeugdcup Nieuwsblad in Zuil 1 (nationale en provinciale ploegen) te winnen. Met één puntje verschil van Beersel-Drogenbos behaalde de jeugdploeg van FC Pepingen de titel in de provinciale reeks U17 VFC C . Het was hetzelfde Beersel-Drogenbos dat de duimen moest leggen in de halve finale van de Jeugdcup Nieuwsblad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE / PEPINGEN - Hulpactie voor Shana bracht 2.067,77 euro op

Editiepajot_halle_cheque_dieren_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Laëtitia De Greef (Immo Roelandts) en Philip Demanet (Lederwaren Demanet) uit Halle waren dusdanig ontroerd door het verhaal van de Amstaff Shana dat  op Facebook circuleert dat zij een bezoek brachten aan Ingrid Buelens-Peetermans van het dierenasiel FSPCA Shelter te Heikruis. Na een kort gesprek werd het meteen duidelijk dat zij hun schouder wilden zetten onder het initiatief van FSPCA uit Heikruis (Pepingen) om zich burgerlijke partij te stellen t.o.v. de daders van dit onheil.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN deelde aardbeiplantjes uit

Editiepajot_pepingen_aardebeien
Ingezonden foto

Deelnemers aan het aardbeienproject om de monitoring van hun luchtkwaliteit konden hun aardbeiplantje op het gemeentehuis van Pepingen komen afhalen. De plantjes, “meetstations”, zullen werden aan 45 deelnemers  verdeeld die dan in hun buurt de luchtkwaliteit mee zullen helpen inschatten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Kruispunt Kestersesteenweg (N272) vanaf 11 mei onderbroken door bijkomende werken op Ninoofsesteenweg

Agentschap_wegen_en_verkeer_2013_p200
EP

Vanaf 11 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met extra werken op de Ninoofsesteenweg (N28) in Pepingen. Wegen en Verkeer maakt van het afsluiten van de Ninoofsesteenweg in het centrum van Pepingen gebruik om ook het kruispunt met de Kestersesteenweg (N272) te vernieuwen. Het verkeer kan de huidige omleiding blijven volgen. Op 19 juni worden deze bijkomende werken afgerond.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2015
Felix Merckx
ZP
 

Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken op bedevaart naar de kerk van PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_vanderstokken_1
Ingezonden foto's
 

In het kader van de ”mei maand – Maria maand - bedevaartsmaand” organiseerde het Woonzorcgcentrum Henri Vander Stokken op vrijdag een bedevaart naar de kerk van Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

Vrije Tai-ji beweging PEPINGEN zet steunactie voor Nepal op van mens tot mens

5
Vrije Tai-ji beweging PEPINGEN zet steunactie voor Nepal op van mens tot mens - Foto ingezonden
 

Het zal je maar overkomen. Vol enthousiasme vertrekken op reis naar het charmante Nepal en daar de tweede dag van het verblijf al geconfronteerd worden met een allesverwoestende aardbeving met een tol aan meer dan 10.000 doden, nog eens duizenden gekwetsten en zware materiële schade bovenop. Dat is wat Michelle Cornelis en   Ivan Bekaert uit Beert overkwam.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2015
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's Ivan en Michelle Bekaert-Cornelis
 

PEPINGEN - Op verkenning naar Chimay

Editiepajot_pepingen_chimay
EP

Natuurpunt Pajottenland en vlinderwerkgroep Thecla organiseren een uitstap “Het geheim van Chimay Bleue”. Chimay Bleue dankt zijn unieke smaak aan het water waarmee het bier gebrouwen wordt. De bodem van de streek rond Chimay heeft unieke eigenschappen. Het geeft die door aan het water dat daarmee uitermate geschikt is voor het brouwen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2015
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - Aardbeien moeten luchtkwaliteit verbeteren

Editiepajot_pepingen_aardbeien
EP

Het streven naar klimaatneutraliteit begint bij het in kaart brengen van de huidige toestand. Met dit aardbeienproject willen ze de luchtkwaliteit in Pepingen beter in kaart brengen aan de hand van biomagnetische monitoring van bladeren van aardbeiplanten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2015
Felix Merckx
EP
 

R3GIO / LENNIK - Minister Vandeurzen bezoekt Huis van het Kind Pajottenland

Editiepajot_lennik_huis_kind
Foto Felix Merckx
 

In aanwezigheid van Minister Vandeurzen werd in de raadzaal van het gemeentehuis van Lennik het Huis van het Kind Pajottenland voorgesteld. Van 16 tot 23 mei 2015 vindt de Week van de Opvoeding plaats met als thema ‘opvoeden in je buurt’. Het Huis van het Kind Pajottenland organiseert die week een infoavond en een opvoedingsbrunch.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - Gezinsbond Beert op jaarlijkse uitstap naar Mol

Editiepajot_pepingen_uitstap
Ingezonden foto
 

De gezinsbond uit Beert trok richting de Antwerpse kempen. Al meer dan vijfendertig jaar organiseert het bestuur een uitstap voor hun leden en dit jaar vonden meer dan zeventig leden hun intrek in het hotel Corbie te Mol. Veel activiteiten stonden op het programma.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Zaai een bloemenakker en steun de bijenpopulatie

Editiepajot_pepingen_bloemenzaad
Ingezonden foto

De bij is de belangrijkste natuurlijke helper bij de bestuiving van veel waardevolle land- en-tuinbouwgewassen en wilde flora. De meeste gekweekte fruitsoorten zijn afhankelijk van kruisbestuiving door de honingbij. De gemeenter Pepingen wil hierbij helpen en gaat gratis zaad uitdelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Het Dravershof verkoopt bier voor het goede doel

Ediiepajot_pepingen_ter_loo_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Kris Devroede, uitbater van het Dravershof aan de Ninoofsesteenweg in Pepingen heeft een goed hart. Al enkele jaren verkoopt hij tijdens de maand mei een trappistenbier waarvan de opbrengst gaat naar een goed doel. Dit jaar kon hij zo 500 euro en ook een fiets schenken aan Huize Ter Loo in Bellingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - Een sportieve en infomatieve ‘Week van de Valpreventie’ in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

Editiepajot_pepingen_valpreventie_1
Ingezonden foto's
 

Het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken organiseerde in het kader van de ‘Week van de Valpreventie’ een aantal leuke activiteiten. De valpreventieweek startte met een gezellige praatnamiddag met een “ veiligheidsbingo” en een valquiz. Bewoners vertelden in geuren en kleuren over hoe zij wel al eens gevallen waren en wat daar de gevolgen van waren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 apr 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

Jeugd PEPINGEN speelt kampioen

Editiepajot_pepingen_nkampioen
Ingezonden foto
 

Na een mooie 2de plaats vorig seizoen is het de spelers van Michaël Ophalvens en Kathleen Cieters gelukt om de titel in de wacht te slepen bij de Prov. U15 met maar liefst 10 punten voorsprong op KV Zuun.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 apr 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 14 mei 2015
Felix Merckx | 13 mei 2015
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 10 mei 2015
Felix Merckx | 07 mei 2015
Felix Merckx | 28 apr 2015

archief