Artikels Archief van Pepingen

PEPINGEN - 1e editie Criterium in H. Vander Stokken is een groot succes

Editiepajot_pepingen_wielrennen_1
Ingezonden foto
 

Na de ‘WK- hype’ en de Rode Duivels in Brazilië, waren de bewoners van WZC Vander Stokken klaar om verder de sportieve toer op te gaan met de ronde van Frankrijk. De bewoners werden gemotiveerd om gedurende de hele maand juli zo veel mogelijk kilometers te fietsen wanneer in de kiné- zaal tijdens hun behandeling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Fien en Tibo zijn de beste schutters

Editiepajot_bogaarden_schutters
Ingezonden foto
 

Bogaarden, een deelgemeente van Pepingen maakt zijn de jaarlijkse dorpsfeesten volop bezig. Ook vandaag 26 en morgen 27 juli wordt er nog volop gefeest. Op de eerste dag werden de beste Willem Tells gezocht. Bij de meisjes was Fien Alsteens de beste schutster en Tibo Bonvarlez de beste schutter.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

BOGAARDEN maakt zich op voor drie dagen feest

Dorpsfeesten
Ingezonden foto
 

Bogaarden, een deelgemeente van Pepingen maakt zich op voor zijn jaarlijkse dorpsfeesten op 25, 26 en 27 juli. De tenten worden momenteel opgesteld om het vele volk te ontvangen

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN moet zijn waterlopen zelf blijven onderhouden

Editiepajot_halle_waterlopen_foto_merckx
Foto Felix Merckx

Pepingen wacht nog om zijn waterlopen te laten beheren door de provincie (zie http://www.editiepajot.com/regios/10/articles/38479), schreven we enkele dagen geleden. Dat wachten zou Pepingen nu kunnen duur te staan komen. Later aansluiten lukt echter niet meer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jul 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

FC PEPINGEN (4de nat. B) maakt zich klaar voor de start van het nieuwe seizoen.

Gtg-pepingengroepsfoto2014-2015kl
Ingezonden foto
 

Na één week trainen trok de volledige spelersgroep en staf van FC Pepingen naar Lipperscheid (Groot-Hertogdom Luxemburg) voor een stage. Buiten trainingen werden ook tal van teambuildingactiviteiten georganiseerd. Zo speelde de ploeg een oefenwedstrijd tegen Bastenaken (1ste prov. Lux.). Die werd probleemloos met 0-7 gewonnen. Twee dagen later werd er geoefend tegen Epperdange (2de klasse Lux.). Pepingen won overtuigend met 3-1.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND - Wandelpalen verdwijnen bij de vleet

Editiepajot_galmaarden_paal_foto_marc_colpaert__kopie_
Deze paal staat er nog op andere plaatsen verdwijnen ze. - Foto © Marc Colpaert
 

Toerisme Vlaams-Brabant opende nog maar pas het grootste wandelnetwerk van Vlaanderen in het Pajottenland en nu al zijn er 16 palen verdwenen. Ondertussen weet ook Toerisme Vlaams-Brabant dat er opvallend meer palen verdwijnen, maar een reden hebben ze ook niet voor. Wie opmerkt dat een paal verdwenen of beschadigd is kan contact opnemen met de routedokter.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2014
Marc Colpaert
Marc colpaert
 

PEPINGEN - De taalgrenswandeling is het Pajotse wandelfeest

Editiepajot_pepingen_halfoogstwandeling
Ingezonden foto
 

De taalgrenswandeling is de natuurwandeling bij uitstek. Het accent van de organisatie ligt op het parkoers ! Elk jaar weer slagen de organisatoren erin de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland en het Roman Païs aan te bieden.   De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken. Dit jaar gaat deze wandeling door op 3 augustus.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Halfoogstfeesten verspreid over 2 weekends

Editiepajoit_pepingen_halfoogstfeesten
Ingezonden foto
 

De jeugdgroep van de Halfoogstfeesten Bellingen, starten dit jaar met een heel nieuw programma. De feesten worden voor de 57 keer georganiseerd en zal nu verspreid zijn over 2 weekends. De feesten zullen plaatsvinden op 2-3-8-9-10augustus

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Chiro Karreveld PEPINGEN op kamp in Heusden-Zolder

Editiepqjot_pepingen_chiro_1
Ingezonden foto's
 

Chiro Karreveld Pepingen vertrok op met 123 kinderen, zowel jongens als meisjes, voor hun jaarlijks bivak naar Heusden-Zolder. De leidingsploeg, bestaat uit 23 personen, zorgen tien dagen lang voor een gevarieerd afdelingsprogramma.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN - Viergeslacht

Pepingen_viergeslacht
Ingezonden foto
 

Op de Geynsberg is men een viergeslacht rijker. Overgrootmoeder Hubertine De Dobbeleer heeft vijf achterkleinkinderen. Met de jongste, Stinne De Pooter is de vierde generatie in vrouwelijke lijn een feit. Mama Lien Vandendoorent en Omi Marie-Rose Bruyeer zijn apetrots op de kleine telg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN pipeband zoekt nieuwe leden

Editiepajot_pepingen_drogo_4_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In 2009 werd door enkele enthousiaste muzikanten die de passie delen voor de Schotse doedelzak of "Great Highland Bagpipe", een pipeband opgericht in de gemeente Pepingen. Intussen is de pipeband uitgegroeid tot een 20-tal leden: een 10-tal pipers, 5 snare-, tenor- en bass-drummers en enkele begeleiders. Sinds 2012 oefenen de muzikanten wekelijks in Ter Loo te Bellingen (Pepingen) onder professionele begeleiding om de speeltechniek te verbeteren en het muziekrepertoire verder uit te breiden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

18de Tuinfeest in de pastorie van PEPINGEN

Logo_parochie_1
EP

Op zondag 20 juli 2014 organiseren de medewerkers van GARPE - Garden Art People - voor de 18de keer tuinfeesten.Het tuinfeest gaat door in de fraaie tuin achter de Pastorie te Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2014
Felix Merckx
 

Lucien en Lea uit BOGAARDEN vierden diamanten bruiloft

Bogaarden_diamant_heremans_g_
De familie Heremans vierde diamant. Foto's © Marc Sluys
 

 Lucien Heremans (83) en Lea Hendrickx (85) uit de Terkammenstraat 31 in Bogaarden vierden in Auberge du Vieux Cèdre in Edingen hun diamanten bruiloft. Hun gezin groeide met de kinderen Nicole, Lucile en Christian, 7 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PAJOTTENLAND - Laat uw fruit van de bomen plukken

Plukkers
Laat u fruit niet op de bomen staan. - Foto Kos
 

De helpende handen van het plukteam Pajottenland & Zennevallei komen nu ook uw fruit op uw hoogstamfruitbomen plukken. De oogst wordt netjes verdeeld, ieder krijgt de helft. Ze zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers om dit te doen

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2014
Marc Colpaert
Kos
 

PEPINGEN wacht nog om zijn waterlopen te laten beheren door de provincie

Editiepajot_halle_waterlopen_foto_merckx
Foto © Felix Merckx

Op vraag van de provincie en 51 Vlaams-Brabantse gemeenten heeft de Vlaamse het waterlopenbeheer in Vlaams-Brabant ingrijpend veranderd. Bij de 950 km waterlopen die de provincie vandaag al beheert, komen er op 1 december 475 km bij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Benefiet voor Nepal in PEPINGEN werd een magische nacht

Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef / De Skangeroes
 

De zomervakantie startte dan wel nat maar wel met een feestje voor het goede doel, een benefiet voor Nepal. Het feest had plaats in een uniek, magische en groen kader namelijk in de tuin van Brecht De Mey, Termeren in Pepingen. Het werd een nacht vol zwoele ritmes van percussie en blaasinstrumenten, blues en jazz, goede rocksongs en een heel dansbare DJ-mix. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

PEPINGEN - Drogo stapte tussen de regenvlagen door

Editiepajot_pepingen_drogo_1__foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

Al meer dan 125 jaar trekt op de derde zondag na Pinksteren de Drogo-ommegang door de straten en velden van Bellingen. Normaal beelden schoolkinderen, ruiters en verenigingen in verschillende taferelen het leven van de patroonheilige van Bellingen uit. Dreigende regenwolken zorgden er voor dat naast het beeld van Drogo slechts de Concertband Theobalduszonen, enkele kinderen en bedevaarders en de Pipe-band van Pepingen mee opstapten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

De paarden bracht fruittelers Julien en Adophine uit PEPINGEN 60 jaar samen.

Pepingen_diamant_d_haemer_g_
De familie D' Haemer vierde diamant. Foto's © Marc Sluys
 

 Julien D’Haemer (88) en Adolphine De Kinder (85) uit de Vroembos 13A in Pepingen vierden hun diamanten bruiloft. Hun gezin groeide met de kinderen Maria, Lena en Magda, Martijn, Hilde en Jan, 12 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BELLINGEN – Juf Nicole gaat met pensioen

Editiepajot_bellingen
Foto © Elsie De Greef / Juf Nicole omringd door de kinderen en leerkrachten
 

De laatste schooldag namen de kinderen van basisschool Spring in ’t Veld uit Bellingen afscheid van juf Nicole. Na dertig jaar trouwe dienst in de tweede graad gaat Nicole Brisaert genieten van een welverdiende rust.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

PEPINGEN - 10 jaar Arts Elingen

Editiepajot_pepingen_arts_elingen_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

In en rond het kunstcentrum Mansfeld, Oudenakenstraat 6 in Elingen (Pepingen) wordt in de maand juli 10 jaar Arts Elingen gevierd met wandelingen langs een nieuwe poëzieroute, tentoonstelling, een Ierse dag met poëzieviering en haikoes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 10 jul 2014
Felix Merckx | 08 jul 2014
Felix Merckx | 06 jul 2014
Elsie De Greef | 28 jun 2014
Felix Merckx | 28 jun 2014

archief