Artikels Archief van Pepingen

PEPINGEN - Buitenspeeldag in Bogaarden

Buitenspeeldag
EP

UPDATE
Wegens de slechte weersomstandigheden heeft het College van Burgemeester en Schepenen zopas beslist om de Buitenspeeldag van morgen 1 april niet te laten doorgaan in Bogaarden, maar wel in en rond Zaal De Kring, Kareelstraat 11, 1674 Bellingen.

 
De kinderrommelmarkt wordt dan afgelast, maar de rest van het programma blijft hetzelfde. Alleen de locatie verandert dus naar Bellingen.

Op woensdag 1 april 2015 organiseert de gemeentelijke jeugd- en sportdienst van Pepingen voor de zevende keer een Buitenspeeldag. Dit is een initiatief van de Vlaamse overheid, KETNET, VTMKzoom en Nickelodeon, met medewerking van VVJ en ISB.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2015
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - Sint-Benedictus op Paasmaandag in Elingen.

Editiepajot_elingen_processie_1_foto_merckx
Archief Felix Merckx
 

Sinds 1901 is er op 2de Paasdag de Sint-Benedictusommegang in Elingen (Pepingen). De processie vertrekt op het dorpsplein voor tocht van anderhalve kilometer. Deze processie wordt in de volksmond ook de Vaarzenmarkt genoemd. Jonge ongehuwde meisjes uit de streek, kwamen naar Elingen om er een lief te vinden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mrt 2015
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 

REGIO _ Projectoproep Leader Pajottenland+ voor nieuwe ideeën

Editiepajot_lennik_pajjottenland_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal werden door Europa, Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant erkend als Leadergebied 2014-2020. De komende zes jaar is er ongeveer 1,7 miljoen euro beschikbaar om in deze gemeenten projecten rond plattelandsontwikkeling en -vernieuwing te realiseren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - Duo-Day in WZC Vander Stokken

Editiepajot_pepingen_duo_dag
Ingezonden foto
 

Vandaag, donderdag 26 maart, vond de DUO-DAY, die ondertussen aan de zesde editie toe is, voor de eerste maal plaats over heel België. Er namen 650 ‘DUO’s deel, en dat onder andere ook in woonzorgcentrum Henri Vander Stokken!

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

GOOIK - Nieuwe website voor Natuurpunt Pajottenland

Alwin_loeckx
Alwin Loeckx.

Sinds kort steekt de website van Natuurpunt Pajottenland in een nieuw kleedje met extra mogelijkheden. De nieuwe website van Natuurpunt Pajottenland is verwerkt in de algemene website van Natuurpunt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Sprokkels uit de Politieraad Lokale Politie Pajottenland van 23 maart 2015

Politieraad_maart_2015_-_1_
Sprokkels uit de Politieraad Lokale Politie Pajottenland van 23 maart 2015 - © Deschuyffeleer
 

Eedaflegging nieuw personeelslid * Installatie nieuw raadslid * Rekening goedgekeurd * Bouw politiehuis * Personeel * Aankopen * ……

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Harten Troef PEPINGEN hield een koffiestop met Fairtrade ontbijt voor Broederlijk Delen

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

De koffiestop met (h)eerlijk ontbijt ten voordele van Broederlijk Delen, die in de school Harten Troef Pepingen georganiseerd werd door de werkgroep Schoolpastoraal in samenwerking met GROS Pepingen (= Gemeentelijke Raad van OntwikkelingsSamenwerking), werd een groot succes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN schenkt 395 euro aan Hans en Greet voor Kom op Tegen Kanker

Gemeente_steunt_kom_op__tegen_kanker_met_cheque_voor_tuincaf___beert
Ingezonden foto
 

Hans Schroors en Greet Hollemans organiseren sinds 2008 in de Eikstraat in Beert een tuinfeest ten voordele van Kom Op tegen Kanker. Nu kreeg het echtpaar ook de steun van de gemeente Pepingen. Zij schonken een cheque van 395 euro.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2015
 

PEPINGEN - Het 1e leerjaar Hartentroef leest voor...

Editiepajot_pepingen_lezen_vanderstokken
Ingezonden foto
 

De bewoners van WZC Henri Vander Stokken kregen bezoek van de kindjes van het 1e leerjaar van de basisschool Hartentroef. Samen met 2 juffen, enkele voorleesmama’s en een voorleesoma brachten 42 kindjes de namiddag in het woonzorgcentrum door.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken geniet met haar bewoners van de zonne- eclips

Editiepajot_pepingen12
Ingezonden foto's
 

Op vrijdag 20 maart 2015, precies om 9.26 uur, stonden een 50-tal bewoners van het woonzorgcentrum Henri Vander Stokken met een eclipsbrilletje op de neus klaar om het spektakel waar ze zo lang naar uitkeken, te bewonderen. De week voordien hadden de bewoners reeds een uitleg gekregen over de komende eclips van de leerlingen van Don Bosco richting ‘Wetenschap en techniek’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE / PEPINGEN - Leerlingen Don Bosco en bewoners WZC Henri Vander Stokken in de ban van wetenschap en techniek

Don_bosco_vanderstokken
Ingezonden foto
 

Negen leerlingen van het 2e jaar uit de studierichting ‘Wetenschap en techniek’ en 1 leerkracht van het Don Bosco Instituut van Halle kwamen op bezoek in Woonzorgcentrum H. Vander Stokken. Zij kozen ervoor hun “Sociale Dag” door te brengen bij mensen waarvan er soms een leeftijdsverschil van bijna 90 jaar is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Zilver voor PEPINGEN Pipe Band

Editiepajot_pepingen_the_pipe_band
Archief Felix Merckx
 

Op de Flanders Red cross trio Piping competition behaalde Pepingen Pipe Band een tweede plaats. Vier jaar geleden begonnen met het spelen van doedelzak in Schotse outfit is deze vereniging nu een fel gevraagde band

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2015
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 

PEPINGEN - Cantimpré speelt ‘De Zetel’

Repetitie_toneel_cantimpr__
Ingezonden foto
 

Op 20, 21, 27 en 28 maart 2015 staat toneel Cantimpré op de planken met de tragikomedie "De Zetel". De opvoeringen hebben telkens plaats om 20.30 uur in CC De Kring in Bellingen (Pepingen). De ateur van het stuk is Paul Coppens en de regie ligt in de handen van Erwin Vandermeeren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Gemeenteraad week later dan voorzien

Gemeenteraad_2013
EP

Op de gemeenteraad van 24 februari meldde de gemeenteraadsvoorzitter in Pepingen dat de gemeenteraadszitting van maart 2015 zou plaatsvinden op dinsdag 24 maart om 20u00. De gemeenteraadsleden kregen nu bericht dat de geplande zitting verplaatst is naar dinsdag 31 maart.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2015
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - WZC Henri Vander Stokken zet Carnaval HALLE nu al in.

Editiepajot_pepingen_vanderstokken_1_bewerkt-1
Ingezonden foto's
 

Naar jaarlijkse gewoonte kregen de bewoners en de medewerkers van woonzorgcentrum Henri Vander Stokken op donderdag het bezoek van de Senioren Prinsenparen van Halle. Samen met het orkest van animatiedeskundigen bezochten de Senioren Prinsenparen de bewoners en medewerkers op elke afdeling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Regionaal landschap plant 7 bomen

Beert_eikstraat_krijgt_eindelijk_terug_een_eik
Ingezonden foto
 

Regionaal landschap Pajottenland en Zennevallei start met en actie ‘van straatbomen in het Pajottenland tot duurzaam bomenbeleid’. In dat verband werd er in de Eikstraat in Beert (Pepingen) een…eik aangeplant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Middenstandsraad plant borden om handelaars niet links te laten liggen

Editiepajot_pepingen_handelaars_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Bij de start van de werken aan de Ninoofsesteenweg in Pepingen was de impact voor de zelfstandigen onmiddellijk voelbaar. Klanten vonden de weg niet meer naar de handelszaken. Zelfstandigen zijn van nature niet het soort mensen dat bij de pakken blijft zitten en dus werd, op initiatief van de Middenstandsraad, een vergadering belegd met alle zelfstandigen van de Ninoofsesteenweg en de aanpalende straten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mrt 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - Vrijwilligers houden wegen en bermen vrij van zwerfvuil

Editiepajotpepingen_zwerfvuil_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Het gemeentebestuur van Pepingen zal met een 18-tal vrijwilligers samenwerken om de Pepingse wegen en bermen vrij te maken en vrij te houden van zwerfvuil! De vrijwilligers gaan op regelmatige tijdstippen op pad om “hun” buurt te zuiveren van al het zwerfvuil.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mrt 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - WZC Henri Vander Stokken vergeet zijn vrijwilligers niet

Editiepajot_pepingen_vrijwilligers
Ingezonden foto
 

Tijdens de nationale ‘Week van de Vrijwilliger’ zetten de bewoners, medewerkers, directie en Raad van Bestuur van Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken de vrijwilligers in de kijker, als dank voor hun wekelijkse inzet voor de bewoners.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mrt 2015
 

PEPINGEN - Nieuwe inwoners krijgen vogelhuisje

Vogelhuisjes
op foto van links naar rechts : Kristof De Cuyper, Willy Vansnick en Willy Leroux. (Ingezonden foto)
 

Het afgelopen jaar kwamen er zich in Groot-Pepingen nieuwe gezinnen vestigen. Vriendenkring DVP wil hen welkom heten met een sympathieke attentie. DVP onderneemt deze actie al voor het derde jaar op rij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 31 mrt 2015
Felix Merckx | 26 mrt 2015
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 16 mrt 2015
Felix Merckx | 16 mrt 2015

archief