Artikels Archief van Pepingen

PEPINGEN - Vrije Tai-ji valt terug in de prijzen

Editoipajot_pepingen_taiji
Ingezonden foto
 

De 2 instructeurs, Luc Deknop en Mia Vereeken, samen met Pascale Decoster, allen verbonden aan de Vrije Tai-Ji Beweging Pepingen, demonstreerden voor een internationale jury een schitterend parcours. Ze brachten verschillende stijlen waaronder de oude Yang-stijl, de oude Wu- stijl, het zwaard en de stok. Als slot de Bagua Zhang-stijl of de stijl van de 8 handpalmen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Halloweentocht in ELINGEN

Editiepajot_elingen
Ingezonden flyer
 

Op vrijdag 31 oktober organiseert KVLV en 't Clubke opnieuw een Halloweentocht. Na een jaartje van weggeweest is hij helemaal terug. De tocht start aan Ons Parochiehuis om 18u30 stipt. De volwassenen betalen 7 euro en de kinderen 5 euro. In de prijs is inbegrepen: de inkom, soep, jenever, wafels en warme dranken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 okt 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Derde eetfestijn van N-VA PEPINGEN ging dit jaar door in Bogaarden

Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef
 

N-VA Pepingen organiseerde voor de derde keer haar jaarlijks eetfestijn. De editie 2014 had plaats in ’t Schoolhuys te Bogaarden. Het bestuur opteerde om het eetfestijn jaarlijks te laten doorgaan in één van de zes deelgemeenten. Dit om voeling te houden met de verschillende dorpen binnen Groot-Pepingen en zo dichter te staan bij alle inwoners.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Heel veel volk op het kleurrijk eetfestijn van Spring in ’t Veld in BELLINGEN

Editiepajot_bellingen
Foto © Elsie De Greef
 

Vrije basisschool Spring in ’t veld opende dit schooljaar met het muzisch project ‘Een kleurrijke start’ en dit thema werd ook doorgetrokken naar het eetfestijn, het werd een kleurrijk eetfestijn. Het eetfestijn van de Vrije Basisschool Spring in't Veld met afdelingen in Bellingen en Breedhout werd een groot succes. Vele gezinnen kwamen voor een lekkere biefstuk, balletjes in tomatensaus, vol-au-vent of groenteburgers afgezakt naar zaal 'De Kring'.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

PEPINGEN - Nieuw logo voor de Seniorenraad

Pepingen_seniorenraad_foto_merckx
Foto Merckx
 

Om de Seniorenraad kenbaar te maken naar de inwoners van Pepingen toe, nam René Vandensteen, voorzitter van de Seniorenraad het initiatief om een logo voor de G.S.A.R te maken. Ontwerper van het nieuwe logo is Lars Lambrecht uit Kester (Gooik).

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 okt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Dorpsfeesten BOGAARDEN verdeelt 5000 euro onder de verenigingen

Bogaarden_dorpsfeest_cheque_14
Het comité verdeelde 5000 euro aan de helpende verenigingen. Foto © Marc Sluys
 

 De dorpsfeesten in Bogaarden zijn uniek. Een dorpje met amper een 400 inwoners zorgt tijdens de zomer voor een driedaagse volksverhuizing. De winst van de driedaagse feesten wordt verdeeld onder de bijna 20 verenigingen die een handje meehielpen om het iedereen in Bogaarden zo aangenaam mogelijk te maken. Dit jaar verdeelde het comité 5000 euro.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2014
Marc Sluys
 

PEPINGEN - Voor Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken zijn al haar medewerkers een fortuin waard

Editiepajot_pepingen_vanderstokken_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

Algemeen directeur Sylvia Gribbe, en de bewoners van Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken bedankten alle medewerkers ter gelegenheid van de ‘Dag van de verzorgende’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HERNE – Veel belangstelling voor infoavond rond weerbaarheid bij tieners

Kicken_en_chillen_herne_okt_2014__1_
HERNE – Veel belangstelling voor infoavond rond weerbaarheid bij tieners - Arch’educ, het Huis van Ons Kind - Kraamzorg Landelijke Thuiszorg, CAW Halle-Vilvoorde, Gezinsbond, VIAC, Pavok, JAC Halle-Vilvoorde, Provincie Vlaams-Brabant, Kind en Gezin regio Gooik, Intergemeentelijke drugs‐ en alcoholpreventie Pajottenland en de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen - © Deschuyffeleer
 

In het kader van de reeks infoavonden rond opvoeding, een initiatief van de werkgroep vorming van het samenwerkingsverband Huis van het Kind Pajottenland, organiseerde de plaatselijke afdeling van de Gezinsbond een sessie ‘Kicken en Chillen’ rond weerbaarheid bij tieners........

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2014
Godelieve Dechuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Drie studenten voor één dag medewerker in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

Editiepajot_pepingen_vanderstokken
Ingezonden foto
 

14.000 Vlaamse en Brusselse scholieren van het 4de, 5de, 6e en 7e middelbaar uit ASO, TSO, BSO, KSO en BuSO gingen opnieuw een dag aan het werk in het kader van Zuiddag. De negende editie van ‘Work for Change’ stond in het teken van het recht op jong zijn. Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren. Ze stimuleert jongeren wereldwijd om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Madame de Pompadour in Beert

Concert_pompadour
EP

Muziek aan het hof van Lodewijk XV. Ensemble Les Buffardins op zaterdag 25 oktober 2014 om 20u in Sint-Augustinuskerk Beert (Pepingen). Fascinerende, elegante, sierlijke, verfijnde muziek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2014
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - Bart Daems stelt tentoon in Gallery Mong Blok

Editiepajot_pepingen_mong_blok
EP

In Gallery Mong Blok, Palokenstraat 1 in Pepingen loopt van 25 oktober tot 2 november een tentoonstelling van de werken van Bart Daems

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2014
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - Project Zagerij is nog niet voor morgen

Editiepajot_pepingen_zagerij
Ingezonden foto

In het verleden werd door het toenmalige CD&V-spa bestuur en de open-VLD oppositie unaniem beslist om de site van de Zagerij, naast het gemeentehuis, aan te kopen en er bestond een consensus over de manier waarop dat zou gebeuren: het deel woningen en aansluitende gebouwen door het OCMW met subsidies en de zagerij zelf door de gemeente.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN / “Sociale dag” leerlingen Don Bosco HALLE in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

Editiepajot_pepingen_vanderstokken_1
Ingezonden foto
 

Negen leerlingen uit de studierichting ‘Hout en bouw’ en 1 leerkracht van het Don Bosco Instituut van Halle kwamen op bezoek in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken. Zij kozen ervoor hun “Sociale Dag” door te brengen bij mensen waarmee het leeftijdsverschil tot bijna 90 jaar kan bedragen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Een bal bracht champignonkwekers Frans en Marie José uit BEERT 50 jaar samen

Beert_goud_de_cuypere_g_
Frans De Cuypere en Marie José Ide vierden goud.
 

 Frans De Cuypere (76) en Marie José Ide (75) uit de Hoge Kouter 3 in Beert vierden hun gouden bruiloft. Hun gezin groeide met de dochters Anne en Christine en de kleinkinderen Anne-Sophie, Lise, Marie-Justinne, Edward en Eloïse. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2014
Marc Sluys
Ingezonden foto's
 

Bijzondere radiocollectie te bekijken in Bogaarden (PEPINGEN)

Editiepajot_pepingen_radios
François en Julien tonen een Edison, deze ‘spreekmachine’ is de voorloper van de dictafoon. Stemmen konden op een cilinder opgenomen worden (Ingezonden foto)
 

Wie door Bogaarden, deelgemeente van Pepingen rijdt, verwacht niet dat achter de gevel van cafetaria Ter Kammen zulke bijzondere schat schuilgaat. Wie echter binnenstapt wordt overspoeld door een gigantische collectie oude radio’s, grammofoons, bandopnemers, camera’s, tv-toestellen en zoveel meer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

GOOIK - Zeven gemeenten hebben nieuwe kalender voor fairtrade producten

Editiepajot_gooik_fair_foto_marc_colpaert__kopie_
Deelnemers uit verschillende gemeenten waren in Paddenbroek. - Foto © Marc Colpaert
 

De intergemeentelijke fairtradegroep Pajottenland-Zennevallei organiseerde in Paddenbroek een startmoment waarbij ze hun nieuwe kalender voor regionale fairtrade activiteiten voorstelden. De gemeenten die deelnemen aan deze actie zijn Herne, Gooik, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Halle, Pepingen en Beersel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2014
Marc Colpaert
Marc colpaert
 

PEPINGEN - Steun aan onthaalmoeders

Vuilniszak
Ingezonden foto
 

Zondag 12 oktober is de dag van de onthaalouders. Schepen Greta Cochez en raadslid Kristof De Cuyper overhandigden restafvalzakken gratis aan de onthaalmoeder Rita Van Hoegaerden uit Bogaarden aangesloten bij de Landelijke Kinderopvang.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - WZC Henri Vander Stokken viert 101-jarige Maria Ots

Editiepajot_pepingen_101_jaar_1
Ingezonden foto
 

In Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken in Pepingen vierde Maria Ots in familiekring haar 101 jaar. Kinderen, kleinkinderen en 20 van de 22 achterkleinkinderen, waarvan de jongste 6 dagen telde, en de oudste 16 jaar, vierden Maria. Het werd een gezellig samenzijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Halfjaarlijkse denkdag van CD&V PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_denktank
Ingezonden foto
 

De CD&V bestuurs-, OCMW- en gemeenteraadsleden uit Pepingen kwamen samen in het Baljuwhuis te Galmaarden voor hun halfjaarlijkse denkdag. 
Tijdens deze bijeenkomst kregen ze het bezoek van Vlaams parlementslid Peter Van Rompuy. Hij kwam de oranjetoets van het Vlaams Regeringsakkoord toelichten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2014
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - Peter Lacres (N-Va) niet akkoord met zijn collega’s uit de meerderheid over inplanting supermarkt

Pepingen_okay
Ingezonden foto
 

Op de jongste gemeenteraad in Pepingen interpelleerde de CD&V/SP.a oppositie over de stand van zaken in verband met een geplande Okay winkel in Pepingen. De stedenbouwkundige vergunning voor deze winkel werd door de meerderheid geweigerd. Peter Lacres (N-Va) en behorend tot de meerderheid was het niet eens met deze weigering. Volgens hem is de tewerkstelling in Pepingen belangrijk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Elsie De Greef | 27 okt 2014
Felix Merckx | 25 okt 2014
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 15 okt 2014
Felix Merckx | 12 okt 2014
Felix Merckx | 09 okt 2014

archief