Artikels Archief van Pepingen

PAJOTTENLAND - Wandelpalen verdwijnen bij de vleet

Editiepajot_galmaarden_paal_foto_marc_colpaert__kopie_
Deze paal staat er nog op andere plaatsen verdwijnen ze. - Foto © Marc Colpaert
 

Toerisme Vlaams-Brabant opende nog maar pas het grootste wandelnetwerk van Vlaanderen in het Pajottenland en nu al zijn er 16 palen verdwenen. Ondertussen weet ook Toerisme Vlaams-Brabant dat er opvallend meer palen verdwijnen, maar een reden hebben ze ook niet voor. Wie opmerkt dat een paal verdwenen of beschadigd is kan contact opnemen met de routedokter.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2014
Marc Colpaert
Marc colpaert
 

PEPINGEN - De taalgrenswandeling is het Pajotse wandelfeest

Editiepajot_pepingen_halfoogstwandeling
Ingezonden foto
 

De taalgrenswandeling is de natuurwandeling bij uitstek. Het accent van de organisatie ligt op het parkoers ! Elk jaar weer slagen de organisatoren erin de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland en het Roman Païs aan te bieden.   De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken. Dit jaar gaat deze wandeling door op 3 augustus.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Halfoogstfeesten verspreid over 2 weekends

Editiepajoit_pepingen_halfoogstfeesten
Ingezonden foto
 

De jeugdgroep van de Halfoogstfeesten Bellingen, starten dit jaar met een heel nieuw programma. De feesten worden voor de 57 keer georganiseerd en zal nu verspreid zijn over 2 weekends. De feesten zullen plaatsvinden op 2-3-8-9-10augustus

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Chiro Karreveld PEPINGEN op kamp in Heusden-Zolder

Editiepqjot_pepingen_chiro_1
Ingezonden foto's
 

Chiro Karreveld Pepingen vertrok op met 123 kinderen, zowel jongens als meisjes, voor hun jaarlijks bivak naar Heusden-Zolder. De leidingsploeg, bestaat uit 23 personen, zorgen tien dagen lang voor een gevarieerd afdelingsprogramma.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN - Viergeslacht

Pepingen_viergeslacht
Ingezonden foto
 

Op de Geynsberg is men een viergeslacht rijker. Overgrootmoeder Hubertine De Dobbeleer heeft vijf achterkleinkinderen. Met de jongste, Stinne De Pooter is de vierde generatie in vrouwelijke lijn een feit. Mama Lien Vandendoorent en Omi Marie-Rose Bruyeer zijn apetrots op de kleine telg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN pipeband zoekt nieuwe leden

Editiepajot_pepingen_drogo_4_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In 2009 werd door enkele enthousiaste muzikanten die de passie delen voor de Schotse doedelzak of "Great Highland Bagpipe", een pipeband opgericht in de gemeente Pepingen. Intussen is de pipeband uitgegroeid tot een 20-tal leden: een 10-tal pipers, 5 snare-, tenor- en bass-drummers en enkele begeleiders. Sinds 2012 oefenen de muzikanten wekelijks in Ter Loo te Bellingen (Pepingen) onder professionele begeleiding om de speeltechniek te verbeteren en het muziekrepertoire verder uit te breiden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

18de Tuinfeest in de pastorie van PEPINGEN

Logo_parochie_1
EP

Op zondag 20 juli 2014 organiseren de medewerkers van GARPE - Garden Art People - voor de 18de keer tuinfeesten.Het tuinfeest gaat door in de fraaie tuin achter de Pastorie te Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2014
Felix Merckx
 

Lucien en Lea uit BOGAARDEN vierden diamanten bruiloft

Bogaarden_diamant_heremans_g_
De familie Heremans vierde diamant. Foto's © Marc Sluys
 

 Lucien Heremans (83) en Lea Hendrickx (85) uit de Terkammenstraat 31 in Bogaarden vierden in Auberge du Vieux Cèdre in Edingen hun diamanten bruiloft. Hun gezin groeide met de kinderen Nicole, Lucile en Christian, 7 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PAJOTTENLAND - Laat uw fruit van de bomen plukken

Plukkers
Laat u fruit niet op de bomen staan. - Foto Kos
 

De helpende handen van het plukteam Pajottenland & Zennevallei komen nu ook uw fruit op uw hoogstamfruitbomen plukken. De oogst wordt netjes verdeeld, ieder krijgt de helft. Ze zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers om dit te doen

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2014
Marc Colpaert
Kos
 

PEPINGEN wacht nog om zijn waterlopen te laten beheren door de provincie

Editiepajot_halle_waterlopen_foto_merckx
Foto © Felix Merckx

Op vraag van de provincie en 51 Vlaams-Brabantse gemeenten heeft de Vlaamse het waterlopenbeheer in Vlaams-Brabant ingrijpend veranderd. Bij de 950 km waterlopen die de provincie vandaag al beheert, komen er op 1 december 475 km bij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Benefiet voor Nepal in PEPINGEN werd een magische nacht

Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef / De Skangeroes
 

De zomervakantie startte dan wel nat maar wel met een feestje voor het goede doel, een benefiet voor Nepal. Het feest had plaats in een uniek, magische en groen kader namelijk in de tuin van Brecht De Mey, Termeren in Pepingen. Het werd een nacht vol zwoele ritmes van percussie en blaasinstrumenten, blues en jazz, goede rocksongs en een heel dansbare DJ-mix. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

PEPINGEN - Drogo stapte tussen de regenvlagen door

Editiepajot_pepingen_drogo_1__foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

Al meer dan 125 jaar trekt op de derde zondag na Pinksteren de Drogo-ommegang door de straten en velden van Bellingen. Normaal beelden schoolkinderen, ruiters en verenigingen in verschillende taferelen het leven van de patroonheilige van Bellingen uit. Dreigende regenwolken zorgden er voor dat naast het beeld van Drogo slechts de Concertband Theobalduszonen, enkele kinderen en bedevaarders en de Pipe-band van Pepingen mee opstapten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

De paarden bracht fruittelers Julien en Adophine uit PEPINGEN 60 jaar samen.

Pepingen_diamant_d_haemer_g_
De familie D' Haemer vierde diamant. Foto's © Marc Sluys
 

 Julien D’Haemer (88) en Adolphine De Kinder (85) uit de Vroembos 13A in Pepingen vierden hun diamanten bruiloft. Hun gezin groeide met de kinderen Maria, Lena en Magda, Martijn, Hilde en Jan, 12 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BELLINGEN – Juf Nicole gaat met pensioen

Editiepajot_bellingen
Foto © Elsie De Greef / Juf Nicole omringd door de kinderen en leerkrachten
 

De laatste schooldag namen de kinderen van basisschool Spring in ’t Veld uit Bellingen afscheid van juf Nicole. Na dertig jaar trouwe dienst in de tweede graad gaat Nicole Brisaert genieten van een welverdiende rust.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

PEPINGEN - 10 jaar Arts Elingen

Editiepajot_pepingen_arts_elingen_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

In en rond het kunstcentrum Mansfeld, Oudenakenstraat 6 in Elingen (Pepingen) wordt in de maand juli 10 jaar Arts Elingen gevierd met wandelingen langs een nieuwe poëzieroute, tentoonstelling, een Ierse dag met poëzieviering en haikoes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Peter Bekaert nieuwe voorzitter van Rotary HERNE-Markvallei

Rotary_herne_markvallei_juni_2014__5_
Peter Bekaert nieuwe voorzitter van Rotary HERNE-Markvallei - © Deschuyffeleer
 

De vrij jonge Peter Bekaert is de nieuwe jaarvoorzitter van Rotaryclub Herne-Markvallei. Hij volgt in die functie Jean-Marie Berthot op. De bestuurwissel vond plaats in het clublokaal restaurant-feestzaal-traiteur De Egelantier. De nieuwe voorzitter wil het komend werkjaar vooral enkele versnellingen hoger schakelen om de club uit te breiden met jonge, beloftevolle en gedreven leden.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Pepingen deelde brevetten fuifcoach uit.

Pep_fuifcoach_14_
 

 Jaarlijks worden cursussen georganiseerd voor fuifcoach. De laureaten krengen hun diploma. Het feest- en fuifreglement van de gemeente Pepingen bepaalt dat elke organisator van een evenement tussen 22.00 uur en 6.00 uur een opgeleide fuifcoach nodig heeft, die een band heeft met de organisatie. Daarnaast zijn er ook 4 fuifstewards nodig, die tevens een link met de organisatie dienen te hebben. De fuifcoach fungeert dan als coördinator van de fuifstewards. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

De CD “Into my Arms” werd voorgesteld bij Mong Blok in PEPINGEN

Pep_into_my_arms_
De CD werd voorgesteld in Mong Blok in Pepingen. Foto's @ Marc Sluys
 

Woensdag werd de CD “Into my Arms” voorgesteld in ‘t Zaaltje achteraan bij Mong Blok.  Door het maken van de CD wil Stan De Maeseneer eerbetoon brengen aan zijn papa Kris (Maes), die vorig jaar in september de strijd tegen leverkanker verloor. Tijdens de voorstelling kochten heel wat aanwezigen de CD aan 5 euro per stuk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

De kleuters van BELLINGEN en BREEDHOUT overnachten op school

Breedhout
Ingezonden foto / Derde kleuterklas met juf Hilde van Bellingen overnachten op zijn Rode Duivels
 

Dinsdag 24 juni was de dag waar de kleuters van de derde kleuterklas, van de hoofd- en wijkschool Spring in ’t Veld in Bellingen en Breedhout, een heel jaar naar uitkeken. Zij namen afscheid van hun kleuterschool door samen met hun juf een nachtje op school te blijven slapen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Infrabel wil overwegen in PEPINGEN sluiten.

Spooroverweg
EP

Infrabel wenst de veiligheid aan overwegen te optimaliseren door het afsluiten van overwegen. Voor Pepingen betekent dit de afschaffing van de drie overwegen. Infrabel bezorgde de gemeente aangepaste plannen van het ontwerp.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2014
Felix Merckx
EP
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 10 jul 2014
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 08 jul 2014
Felix Merckx | 06 jul 2014
Elsie De Greef | 28 jun 2014
Felix Merckx | 28 jun 2014
Godelieve Deschuyffeleer | 27 jun 2014
Marc Sluys | 25 jun 2014

archief