Artikels Archief van Pepingen

PEPINGEN - Kruispunt met Vroembos en Steenweg op Elingen open vanaf 2 juli

20160620_omleiding_n28_ninoofsesteenweg_fase6
Agentschap Wegen en Verkeer
 

Vanaf 2 juli 2016 is het kruispunt van de Ninoofsesteenweg met Vroembos en de Steenweg op  Elingen terug open voor het verkeer. Daarna wordt het beton van fase 6 gestort zodat dit kan uitharden tijdens het bouwverlof, van 11 juli tot 1 augustus 2016. In de tweede helft van augustus stellen we de Ninoofsesteenweg terug open voor alle verkeer. De bermen en het gemeenteplein worden dan wel nog afgewerkt tot begin oktober.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2016
Felix Merckx
Agentschap Wegen en Verkeefr
 

PEPINGEN - Kat en muis spel

Gemeenteraad_tekening_p200
EP

 De rust is nog altijd ver te zoeken op de gemeenteraad van Pepingen. Punten die de vorige meerderheid op de agenda zette worden afgevoerd. De CD&V-Sp.a fractie en schepen Peter Lacres, de meerderheid van de gemeenteraad, kan niet akkoord  gaan met de voorzetting van het huidige beleid en de huidige impasse waarbij een democratische meerderheid in de gemeenteraad systematisch genegeerd wordt

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2016
Felix Merckx
EP
 

Roefeldag in PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_roefeldag_fptp_merckx
Foto Felix Merckx
 

 Zaterdag 24 juni was het Dag van het Kind in Pepingen. Kinderen krejgen de kans om in de wereld van vo[wassenen te duiken en affer[ei beroepen uit te proberen. Bij de Halse Victoria kregenze kans om radiopresentator te worden. Ze 'kaapten' het radioprogramma van Herman Verslype en lieten 'live'van zich horen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - Gezellig buurtfeest in Termeeren

Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef
 

Zaterdag was het feest in Termeeren, een klein gehucht van Pepingen tussen Halle en Beert. Het buurtfeest ging voor de vierde keer door, het is ontstaan om de vroegere kermis van Termeeren weer nieuw leven in te blazen, maar vooral om gezellig samen te zijn met 45 buren in een leuke, gemoedelijke sfeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

PEPINGEN - Pipe Band speelde Last Post in Ieper

Pipe_band_1
Ingezonden foto
 

 Zaterdag 18 Juni om 20u heeft Pepingen Pipe Band deelgenomen aan de Last Post Plechtigheid onder de Menenpoort in Ieper. Samen met Antwerp Metropolitan Pipe Band vormden ze een pipeband van 23 spelers waarvan 15 pipers en 8 drummers. Vanaf de Grote Markt in Ieper marcheerden ze richting Menenpoort en terug.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Feestend BEERT maakte zijn kas leeg

Uitreiking_cheque_meewerkende_verenigingen
Ingezonden foto
 

 Tijdens een gezellig samenzijn werd de affiche van Feestend Beert 2016 voorgesteld. Ook werd de winst verdeeld van de vorige editie onder de meewerkende verenigingen. Zij overhandigde ook een cheque van 600 euro, de opbrengst van de laatste kerstboomverbranding aan de zelfhulpgroep "Den Boomgaard" - personen met Multiple Sclerose uit Pepingen en omgeving

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Marleen Desmedt wint fiets

Editiepajot_pepingen_belgerinkel
Ingezonden foto
 

In Pepingen had de prijsuitreiking plaats van de actie “Met belgerinkel naar de winkel”  Winnaar van de fiets werd Marleen Desmedt uit de Ninoofsesteenweg in Pepingen. Ze was wel niet aanwezig om haar fiets in ontvangst te nemen

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Kookouders chiro PEPINGEN voor één dag leiding

Editiepajot_pepingen_scouts
Ingezondenfoto
 

 Vorige chiro-zondag namen de kookouders voor één dag de leidingstaken over. Dit omdat de meeste leiding nog examens hadden en hierdoor forfait moesten geven. De kookouders werkten een spelnamiddag uit in het thema “Rode Duivels op het EK”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND – Binnenkort effectieve trajectsnelheidcontroles in Herne en in Lennik

Jaarverslag_politie_en_anpr_toelichting___4_
PAJOTTENLAND – Binnenkort effectieve trajectsnelheidcontroles in Herne en in Lennik - © Deschuyffeleer
 

Als alles volgens planning verloopt worden volgens de politie de camera’s die moeten instaan voor de trajectcontrole op de Assesteenweg in Herne-Kokejane en op de Jozef Vandenbosschestraat in Lennik eind juni operationeel. De ANPR-camera’s......

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Dubbel viergeslacht bij de familie Sulmon uit BEERT

Beert_dubbel_4_geslacht_sulmon
Een dubbel viergeslacht bij de familie Sulmon. Foto © Marc Sluys
 

 Bij de familie Sulmon uit de Eikstraat 47 Beert werd ter gelegenheid van hun diamanten huwelijk een dubbel viergeslacht gevierd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 

De kermis bracht Gerard en Adrienne uit BEERT 60 jaar samen

Beert_diamant_sulmon_g_
Gerard Sulmon en Adrienne Wyns vierden hun diamanten huwelijk. Foto's © Marc Sluys
 

Gerard Sulmon (85) en Adrienne Wyns (81) uit de Eikstraat 47 Beert vierden hun diamanten huwelijksjubileum in feestzaal Castel in Herne. Hun gezin groeide met de kinderen Erik, Johan en Lutgarde, de kleinkinderen Sandra, Greet, Kristof, Katrien, Nelleken, Pieter en Bart en acht achterkleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PAJOTTENLAND – Onthaal in de politieposten noodgedwongen tijdelijk gewijzigd

Politie_pajottenland__1057_x_781_
PAJOTTENLAND – Onthaal in de politieposten noodgedwongen tijdelijk gewijzigd - © Deschuyffeleer
 

Door een nijpend capaciteitstekort ten gevolge van onder meer haar alsmaar stijgende bevraging om ook buiten het Pajottenland mee in te staan voor de beveiliging van grote volkstoelopen en voor de luchthaven van Zaventem ziet de politie Pajottenland zich tijdelijk verplicht de openingsuren van de politieposten in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen te herschikken.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - De Heemkundige Kring krijgt 12.000 euro

Editiepajot_gooik_orgels__kopie_
De Loecker met enkele vrienden in de kerk van Herfelingen. - Foto © Marc Colpaert
 

De Heemkundige Kring uit Gooik krijgt voor haar project ‘Pajotse orgels’ een toelage van 12.000 euro van de provincie Vlaams-Brabant. De Heemkundige Kring is de initiatiefnemer en tevens coördinator van een project over het Pajotse orgellandschap. De Kring is volop bezig met de voorbereiding van een boek en een cd-opname om de orgels in de streek van Gooik, Herne, Pepingen en nog op tal van

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Personeel OCMW’s en gemeenten sportten dat het een lieve lust was

1a
PAJOTTENLAND – Personeel OCMW’s en gemeenten sportten dat het een lieve lust was - Dirk Heylen - © Deschuyffeleer
 

De 17de editie van de sportdag van de sportregio Pajottenland in en rond de sporthal De Hernekouter voor de personeelsleden van de gemeenten en de OCMW’s uit de streek kan bogen op een succesvolle afloop. Om en bij de 600 deelnemers wilden ook nu weer onder geen beding dit jaarlijks treffen missen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Politie wordt alsmaar meer en meer bevraagd

Politieraad_juni_2016
Politieraad Pajottenland - Politie wordt alsmaar meer en meer bevraagd - ♦ Deschuyffeleer
 

Vooral door de alsmaar stijgende werklast, de terreurdreiging en de vluchtelingenstromen komt de politie Pajottenland meer en meer op haar tandvlees te zitten. Dat blijkt uit het jaarverslag voor de periode 2014-2015 dat zij openbaarde tijdens de jongste politieraad. Nochtans kan het korps van hoofdcommissaris Marc Hellinckx vrij goede resultaten voorleggen inzake algemene criminaliteitscijfers en verkeersveiligheid.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de Politieraad van 13 juni

Afscheid_carine_goubert
PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de Politieraad van 13 juni - Voorzitter Michel Doomst , Carine Goubert en korpschef Marc Hellinckx - © Deschuyffeleer
 

Afscheid raadslid Carine Goubert * Politiehuis  * Algemene ruling terbeschikkingstelling ICT-materiaal/toepassingen * Eindeloopbaanregeling * Jaarverslag 2014-2015 * ….

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis EHBO-brevetten uitgereikt aan 18 cursisten

Ehbo_certificaten_heikruis_2016__4_
HERNE / PEPINGEN – Rode Kruis EHBO-brevetten uitgereikt aan 18 cursisten - © Deschuyffeleer
 

Tijdens een gezellige bijeenkomst in het cultureel centrum in Heikruis mochten 18 cursisten hun EHBO-basisbrevet van het Rode Kruis in ontvangst nemen. De cursus werd er opgezet door de vriendenkring van de vrijwillige bloedgevers van Herfelingen/Heikruis en dit in nauwe samenwerking met de Rode Kruisafdeling van Halle.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Binnenkort weer Roefeldag in PEPINGEN

Halle_roefeldag_foto_11_elsie_de_greef
Archieffoto © Elsie De Greef
 

Op zaterdag 25 juni gaat de 21ste Roefeldag door in Pepingen. Maar liefst 237 kinderen tussen 6 en 12 jaar zullen dan ‘meedoen’ in de wereld van de ‘grote’ mensen: boeken uitlenen in de bib, groenten en fruit verkopen op de markt, jeugdjournaal live voorlezen op de radio, brood maken bij de bakker,... Kortom, ze gaan weer ROEFELEN, betekent in het Vlaams ‘snuffelen’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jun 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

PEPINGEN - De bewoners en medewerkers van het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken openen het EK voetbal!

Wzc_1
Ingezonden foto
 

 Het EK voetbal werd ook officieel geopend in het WZC Vander Stokken. Na een mooie openingsceremonie op de middenstip van het voetbalveld, mocht de Algemeen Directeur, mevr. Gribbe, de aftrap geven voor de wedstrijd van België –Spanje. Zij speelde een groot deel van de eerste en tweede helft mee. Dat zij zeker voetbaltalent heeft, zullen de talrijke bewoners die aanwezig waren wel beamen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jun 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

De gemeente PEPINGEN organiseerde dit weekend de jaarlijkse kippenactie:

Kyppen_1
Foto Emile Devogeleer
 

  De gemeente Pepingen organiseerde dit weekend de jaarlijkse kippenactie:Voor het achtste jaar op rij organiseerde de gemeente Pepingen een kippenactie. Dit jaar gingen er tijdens het afhaalmoment bij BVBA Nechelput, Palokenstraat 12 te 1670 Pepingen, 335 kippen de deur uit  en een nieuwe thuis krijgen bij zo’n 111 gezinnen en 1 school uit Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 29 jun 2016
Felix Merckx | 26 jun 2016
Elsie De Greef | 25 jun 2016
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 21 jun 2016
Felix Merckx | 20 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer | 15 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer | 15 jun 2016
Elsie De Greef | 14 jun 2016

archief