Artikels Archief van Pepingen

HERNE / PEPINGEN – Burgemeester verbindt zoon van collega-burgemeester in het echt

Ward_en_joly_timmermans__24_
HERNE / PEPINGEN – Burgemeester verbindt zoon van collega-burgemeester in het echt - Ward Timmermans en Joly Goossens © Deschuyffeleer
 

In het gemeentehuis van Herne mocht burgemeester Kris Poelaert zoon Ward van zijn collega-burgemeester Eddy Timmermans van Pepingen voor de wet in het echt verbinden met zijn vriendin Joly Goossens. Burgemeester Kris Poelaert kweet zich uitstekend van zijn taak temeer daar de Pepingse burgervader goedschalks toekeek dat alles volgens de regels van de kunst verliep.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

OETINGEN - Voetballen voor het goede doel

Editiepajot_benefiet_maawi_2__kopie_
Voetballen kunnen ze daar in Oetingen. - Foto © Marc Colpaert
 

Al voor de zevende keer werd er op de terreinen van SK Oetingen een voetbalhappening georganiseerd voor het goede doel. Om dit te realiseren werden enkele speciale ploegen uitgenodigd zoals de oude gloriën SKO Oetingen, de oude gloriën Mong Blok en een derby

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PEPINGEN - Komt er eindelijk schot in een nieuwe gemeenteraad?

Gemeenteraad_tekening_p200
EP

 Door de overstap van schepen Peter Lacres (N-Va) naar de minderheid werd deze minderheid plots de meerderheid in Pepingen en werd Pepingen onbestuurbaar verklaard. D procedure voor de opstart van een nieuwe college. Valt nu nog af te wachten of de LVB/NVa tegen deze beslissing niet naar de Raad van State trekt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2016
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - Kunst in het schuurtje

Editiepajot_elingen_kunst_foto_mrerckx
Foto Felix Merckx
 

 In ’t schuurtje van Stephane Schollaert in de Zwarte Molenstraat 33 in Elingen (Pepingen)stellen  de komende dagen fotograaf Staphane Schollaert, schilders – dichters Veine Peeters Jos De Decker hun werk tentoon.  De komende weken staan in Elingen ook nog andere manifestaties op het programma.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN- Info-sessie kringlooptuinieren en meer genieten in Pepingen.

Com___1
foto's Emile Devogeleer
 

 Onder het motto “ Minder tuinafval en meer genieten” organiseerde de gemeente Pepingen in samenwerking met intercommunale Haviland een gratis info avond “ Kringlooptuinieren in een notendop”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HERNE – Ontdekkingsbrunch laat Pajotse ouders en kinderen samen proeven, genieten en beleven

Ontdekkingsbrunch_2016__1_
HERNE – Ontdekkingsbrunch laat Pajotse ouders en kinderen samen proeven, genieten en beleven - © Deschuyffeleer
 

De lancering van de tuttenboom was één van de meest aansprekende activiteiten van de Ontdekkingsbrunch in het Dominicanessenklooster. Die brunch kwam er vanuit het Huis van het Kind Pajottenland dat met allerlei workshops, een gezonde brunch en ruime randanimatie (groot)ouders de gelegenheid bood samen met hun kinderen allerlei innovatieve pedagogische initiatieven te ontdekken......

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Jozef en Josée zijn gouden koppel

Elingen_goud_van_kelecom_g_
Jozef Van Kelecom en Josée Nerincx zijn 50 jaar getrouwd. Foto's © Marc Sluys
 

 Jozef Van Kelecom (75) en Josée Nerincx (73) uit de Zwarte Molenstraat 19 in Elingen vierden hun gouden huwelijk. De familie groeide met dochter Kathleen en kleinzoon Robbe. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PEPINGEN - Ouderraad Harten Troef Pepingen organiseert vaderdagontbijt op zondag 12 juni 2016

Vaderdag_pepingen
Ingezonden foto
 

 Op zondag 12 juni 2016 vieren we vaderdag. Naar tweejaarlijkse traditie organiseert de ouderraad van de Vrije Basisschool Harten Troef in dit kader een ontbijtactie. Ook deze keer zullen de ontbijtpakketten bestaan uit allerlei lekkernijen om duimen en vingers bij af te likken. Bovendien bevat elke bestelling een leuke verrassing voor papa.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Processie in wzc Vander Stokken

Bedevaart
Ingezonden foto
 

In het kader van de ”meimaand – Maria-maand - bedevaartsmaand” organiseerde de pastorale werkgroep van Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken een processie doorheen het woonzorgcentrum, onder leiding van de pastoor van Pepingen, Guido Debree.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2016
Felix MerckxArchief Foto Olaf
Ingezonden foto
 

Jaarlijkse Drogofeesten en ommegang in BELLINGEN op 4 en 5 juni 2016: gastronomie, traditie en cultuur

Foto_drogo_ommegang
 

 Op initiatief van de vzw Bellingahaim slaan Bellingse verenigingen de handen in elkaar om een heel weekend te feesten. Op het Drogo-restaurant in het ontmoetingscentrum Ter Loo, Kareelstraat 21 te 1674 Bellingen kan je zaterdagavond 4 juni van 18u00 tot 21u00 en zondagmiddag 5 juni vanaf 12u00 terecht voor een lekkere maaltijd (warme keuken tot 15u00). Zondagmiddag om 12u00 zorgt de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia van Sint-Martens-Lennik voor een aperitiefconcert. Om 15u00 vertrekt de Drogo-ommegang traditiegetrouw aan het o.c. Ter Loo. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2016
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Kruispunt met Vroemsbos en Steenweg op Elingen afgesloten vanaf 17 mei

Omleiding_pepingen-1_bewerkt-1
Agentschap Wegen en verkeer Vlaams-Brabant

 Vanaf dinsdag 17 mei 2016 werkt de aannemer het kruispunt met Vroembos en de Steenweg op Elingen (fase 5) af. Om die werken te kunnen uitvoeren wordt het kruispunt vanaf dinsdagmiddag 17 mei afgesloten voor het verkeer. Vanaf dat moment wordt fase 4 terug opengesteld voor het plaatselijk verkeer. De bestaande omleidingen voor het verkeer en fietsers blijven behouden. De handelaars langs de Ninoofsesteenweg (N28) blijven bereikbaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2016
 

TOLLEMBEEK - MEGA fuif in de zaal Willem Tell

Editiepajot_galmaarden_mega_1__kopie_
De jeugd danste erop los. - Foto © Marc Colpaert
 

Bijna 500 Pajotse leerlingen kwamen op donderdag naar de zaal Willem Tell in Tollembeek voor een gezellige namiddag samen en met als afsluiter een MEGA(Mijn Eigen Goede Antwoord) fuif. Het betreft hier een intergemeentelijk initiatief van zes Pajotse gemeenten. Het MEGA project loopt in 20 lagere scholen van de politiezone Pajottenland. Dit jaar kwamen niet minder dan 473 leerlingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Jobbeurs uitgesteld tot najaar

Editiepajot_herne_kris_poelaert
Volgens Kris Poelaert komt de beurs er later dit jaar. - Foto Colpaert

De jobbeurs die enkele Pajotse burgemeester vorig jaar aankondigden wordt verschoven naar het najaar. Vorig jaar op vrijdag 23 oktober werd in het gemeentehuis van Galmaarden een vergadering georganiseerd tussen verschillende burgemeester met op de agenda de eerste jobbeurs organiseren voor zes Pajotse gemeenten. Blijkbaar was en is er nog steeds nood aan zo een beurs want in onze regio zijn

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTSE ambassadeurs-producenten houden opendeurdag

Opendeur_frans_v_d_bosch_22_mei___32_
PAJOTSE ambassadeurs-producenten houden opendeurdag - © Deschuyffeleer
 

In samenwerking met Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei zetten tien ambassadeurs-producenten in het Pajottenland op zondagnamiddag 22 mei de deuren van hun bedrijven open voor het grote publiek. Zo willen zij de bezoekers de gelegenheid bieden te komen proeven niet alleen van hun ambachtelijke streekproducten maar ook van de bijzonder mooie streek zelf.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Dorpsfeest in Heikruis

Dorpsfeet_heikruis
EP

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren ze een dorpsfeest in Heikruis op 20,21 en 22 mei 2016. De activiteiten gaan van start op vrijdagavond met een quiz in de kerk van Heikruis.(info bij andre.vandergucht@telenet.be )

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2016
Felix Merckx
 

PEPINGEN - DVP beloont de winnaars van de moederdagactie

Editiepajot_pepingen_moederkesdag
Op foto mevrouw Denayer uit Pepingen en mevrouw Barbé uit Bellingen (Ingezonden)
 

In de laatste flyer kondigde vriendenkring Door en Voor Pepingen (DVP) een wedstrijd aan rond moederdag. Inwoners van Groot-Pepingen werden opgeroepen om te melden wat hun eigen moeder zo geweldig maakt. De mooiste teksten zouden een verrassingsprijs voor mama winnen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Wandelclub BELLINGEN 20 jaar jond

Editiepajot_bellingen_wandelen_1
Ingezonden foto's
 

Je zou het ze zeker niet aangeven. Nog steeds jong, enthousiast en ambitieus, een tikkeltje ondeugend zelfs, maar intussen staan ze ook al 20 jaar hun mannetje in het wandelmilieu. Wandelclub Bellingen bestaat 50 jaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Aanleg beton in fase 4 klaar op 9 mei. Oproep tot respecteren verkeersmaatregelen en leefbaar houden van de omgeving

Wegen_en_verkeer_vl_nrabant
EP
 

 De aanleg van het wegdek in fase 4 wordt op 9 mei afgerond. In de komende weken wordt er verder gewerkt aan de riolering en de fundering van fase 6. Volgens de huidige planning wordt alles in het werk gesteld om de werken in juli af te ronden zodat de Ninoofsesteenweg opnieuw volledig opengesteld kan worden in augustus. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2016
Felix Merckx
Agentschap wegen en verkeer Vlaams-Brabant
 

PEPINGEN - Vriendenkring DVP helpt Harten Troef batterijen verzamelen voor K3

Editipajot_pepingen_k3
Ingezonden foto
 

Bebat daagt alle Vlaamse lagere- en kleuterscholen uit om tot en met 20 mei 2016 zo veel mogelijk gebruikte batterijen in te zamelen. De school die het grootste gewicht gebruikte batterijen per leerling inzamelt, maakt kans op een exclusief concert van K3 op vrijdag 17 juni 2016. Het concert wordt op school georganiseerd door VTMKZOOM en Bebat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mei 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND – MEGA-afsluiter wordt opnieuw een knaller van formaat

Mega_afsluiter_2016
PAJOTTENLAND – MEGA-afsluiter wordt opnieuw een knaller van formaat - © Deschuyffeleer
 

Naar jaarlijkse gewoonte worden de MEGA-sessies voor de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar uit de basisscholen van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen afgesloten in het gemeentelijke ontmoetingscentrum Willem Tell in Tollembeek.. Zo ook dit jaar en dit dan op donderdag 12 mei van 10u30 tot 15u.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mei 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 25 mei 2016
Felix Merckx | 25 mei 2016
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mei 2016
Felix MerckxArchief Foto Olaf | 20 mei 2016
Marc Colpaert | 12 mei 2016
Marc Colpaert | 11 mei 2016
Godelieve Deschuyffeleer | 10 mei 2016
Felix Merckx | 10 mei 2016

archief