Artikels Archief van Pepingen

Jeugd FC PEPINGEN zit niet stil tijdens winterperiode.

Fc_pepingen
EP

Wanneer andere voetbalploegen een rustperiode inlassen, wordt er in Pepingen tijdens de eindejaarsperiode krachtig door gevoetbald. Op zaterdag 20 december vindt voor de vijfde keer het intercup Kersttornooi plaats.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2014
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - Kerstmarkt in WZC Vander Stokken

Editiepajot_pepingen_vanderstokken_bewerkt-2
Ingezonden foto
 

Naar jaarlijkse gewoonte er een gezellige kerstmarkt door in woonzorgcentrum Henri Vander Stokken door. Een delegatie van de Lions Club van Ternat kwam langs om kerstgeschenken te overhandigen aan de bewoners.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 dec 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - Aanstelling nieuwe ICT deskundige

Aa_electr_pp
Foto kos

De gemeente Galmaarden gaat samenwerken met de gemeente Herne in het kader van de intergemeentelijke aanstelling van een ICT-medewerker. Al sinds 2012 was er een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeenten Galmaarden, Herne en Pepingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 dec 2014
Marc Colpaert
Kos
 

Cultuurprijs voor ‘Kunst in PEPINGEN’

Editiepajot_pepingen_cultuurprijs
Pepingen reikte zijn cultuurprijs uit (Ingezonden foto)
 

Voor de tweejaarlijkse cultuurprijs van Pepingen waren er twee kandidaten: Kunst in Pepingen en De Vrienden van Bogaarden. De prijs ging uiteindelijk naar Kunst in Pepingen. Schepen van cultuur Peter Lacres reikte de prijs uit. De winnaars kregen een cheque van 500 euro.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Alternatieve kerstbomen in PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_kerstbomen_1_foto_merckx
De alternatieve kerstbomen in Pepingen. (Foto Felix Merckx)
 

De sint heeft het land verlaten. Tijd om alles onder te dompelen in kerstsfeer. Door de mogelijke elektriciteitsschaarste willen men dit jaar in Pepingen sfeer creëren op een andere wijze. Een alternatief, gemaakt door vrijwilligers, voor een verlichte kerstboom werd een feit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 dec 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HERNE – N-VA-aperitiefgesprek met Marc Descheemaecker

Aperitiefgesprek_1__nmbs__nva_herne__1096_x_484_
HERNE – N-VA-aperitiefgesprek met Marc Descheemaecker - © Deschuyffeleer
 

Als meter van de Pajotse N-VA-afdelingen organiseert Kristien Van Vaerenbergh, N-VA-volksvertegenwoordiger uit Lennik, elk jaar een evenement voor het grote publiek op een locatie in het Pajottenland. In dat kader en samen met de N-VA-afdeling Herne van voorzitter Franz Hegemann is iedereen nu zondag 14 december om 11u30 dan ook welkom op een aperitiefgesprek met Marc Descheemaecker, de ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

De sint brengt bij FC PEPINGEN een sweater voor de jongste spelertjes

Pepingen_sint_op_bezoek
Ingezonden foto
 

Tijdens het bezoek van de Sint en Pieten aan FC Pepingen kregen de jongste jeugdspelers, van U6 tot U11, een mooie zwart-gele sweater. Daarbuiten kregen alle aanwezige kinderen een pakje van de Sint. De club dankt de Sint en maakte al een nieuwe afspraak voor volgend jaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

DVP bedankt PEPINGENse kinderen voor sinterklaastekening

Peingen_kindertekening
Ingezonden foto
 

Vijf keer per jaar brengt vriendenkring Door en Voor Pepingen een informatieve flyer uit die bus aan bus in Groot-Pepingen verspreid wordt. "Naar jaarlijkse traditie biedt de laatste flyer van het jaar een in te kleuren tekening.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Herinrichting Ninoofsesteenweg (N28) PEPINGEN start in januari 2015

Editiepajot_pepingen_ninoofsesteenweg_foto_merckx
De Ninoofsesteenweg in Pepingen. (Foto Merckx)
 

Begin volgend jaar start Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Ninoofsesteenweg in Pepingen. Die vernieuwing is nodig om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. De wegenwerken starten in maart 2015 en zullen duren tot in het voorjaar van 2016. Vanaf 26 januari 2015 worden er omleidingen voorzien. Al 5 jaar is men bezig om de Ninoofsesteenweg in Pepingen een ander uitzicht te geven

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN/HALLE - Sint maakt noodlanding in het veld

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

Vandaag kwam de Sint op bezoek in basisschool Spring in ’t veld. Maandagochtend had juf Anja, de directie van de school, een brief gekregen waarin de Sint schreef dat hij met de helikopter ging landen op de speelplaats, vandaag werd alles klaargemaakt voor de landing… maar het liep fout! De helikopter met de Sint en zijn Pieten moest wegens brandstoftekort een noodlanding maken midden in de velden van Bellingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

DILBEEK / LIEDEKERKE / PEPINGEN - Sinterklaas en zwarte piet schuimen IBO’s Breugelkind af

Editiepajot_jacky_delcour_2014-12-03_maan_dilbeek
De Sint op bezoek in Maantje Dilbeek
 

De Sint en zwarte piet bezochten op woensdagnamiddag 3 december de verschillende IBO’s (Initiatief voor Buitenschoolse kinderopvang) van CKO ’t Breugelkind vzw (vanaf januari ‘vzw Infano’).

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Bericht van de lokale politie PAJOTTENLAND - De politiezone is klaar voor een eventuele afschakeling van de elektriciteit

Politie_afschakeling_electriciteit
Bericht van de lokale politie PAJOTTENLAND - De politiezone is klaar voor een eventuele afschakeling van de elektriciteit - © Deschuyffeleer
 

In geval van elektriciteitschaarste plant de overheid een eventuele afschakeling van de elektriciteit om een totale black out te voorkomen . Onze regio is opgenomen in dit afschakelplan. De politiezone Pajottenland heeft dan ook een politioneel noodplan klaar.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyfeleer
 

PAJOTTENLAND - ‘1 DAG NIET’

Een_daqg_niet_25014_gooik
PAJOTTENLAND - ‘1 DAG NIET’
 

Op donderdag 11 december  wordt er binnen België een eerste nationale actiedag ‘1 DAG NIET’ tegen woninginbraken georganiseerd. Het idee achter ‘1 DAG NIET’ is om de burgers te sensibiliseren rond inbraakpreventie en om gezamenlijk actie te ondernemen tegen woninginbraken.  Ook de politiezone Pajottenland doet mee ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN- Jejo Wines organiseert een winterdegustatie

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto

Op de winterdegustatie van Jejo Wines kan je een zestigtal wijnen proeven. Plaats van afspraak is het Ontmoetingscentrum Ter Loo in Bellingen op zaterdag 6 december van 16 tot 21 u en zondag 7 december van 11 tot 20 u. Je vindt er twee degustatieruimtes waar je vrij kan proeven van exclusieve wijnen afkomstig van kleine wijndomeinen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

HALLE/PEPINGEN - Kathleen Wellemans leest voor uit haar boekje ‘Mia en Bram’

Pepingen
Foto © Elsie De Greef / Kathleen leest voor
 

Naar aanleiding van de voorleesweek leest Kathleen Wellemans voor uit haar kleuterboekje 'Mia en Bram'. Zij is schrijfster en illustrator van het boek en leest haar verhaal voor in verschillende scholen. De Voorleesweek 2014 loopt van 22 tot 30 november, het is een jaarlijkse campagne die het belang van voorlezen in de kijker zet. Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, de concentratie, de creativiteit en de sociale vaardigheden bij kinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

PEPINGEN - CD&V haalt haar protestborden weg

Borden_ninoofsesteenweg
Ingezonden foto
 

Al 5 jaar is men bezig om de Ninoofsesteenweg op Pepingen een ander uitzicht te geven. CD&V Pepingen plaatste borden om de problematiek scherp te stellen. Enkele uren later gebeurde er echter een dodelijk ongeval op die steenweg. Uit respect voor familie en vrienden van het slachtoffer van het ongeval in de nacht van zaterdag op zondag hebben ze de borden weggenomen

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Dodelijk ongeluk met vluchtmisdrijf

Ninoofsesteenweg
Even verder gebeurde het ongeluk. Foto Merckx

Ter hoogte van het gemeentehuis is in Pepingen op de Ninoofsesteenweg kort na 1 uur een ongeluk gebeurd. Een 17-jarig meisje uit Beert werd er aangereden toen ze het zebrapad overstak. De bestuurder van de wagen die het ongeluk veroorzaakte pleegde vluchtmisdrijf

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

De Albert I bus komt naar PEPINGEN

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

Op dinsdag 25 november van 10u tot 18u staat de Albert I bus op het Gemeenteplein in Pepingen. De Albert I bus rijdt het land rond met een tentoonstelling aan boord om de bevolking het verhaal te brengen over de bijna vergeten geschiedenis van het Belgisch leger en Koning Albert I tijdens de Eerste Wereldoorlog. De bus volgt de route die in 1914 werd afgelegd door het Belgisch leger en is gratis te bezoeken. Een bezoekje duurt ongeveer 10 min.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - “Alex en Rudi” treden op voor de senioren van Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken.

Editiepajot_pepingen_vanderstokken
Ingezonden foto
 

De senioren van het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken werden getrakteerd op een  optreden van ‘Alex en Rudi’, deels gesubsidieerd door de Vlaamse gemeenschap.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de Politieraad

Dsc01072
Nieuwe inspecteurs: Laurien Cuvelier, Niels Gommers en Wout Nechelput leggen eed af - © Deschuyffeleer
 

Nieuwe inspecteurs leggen eed af * André De Roubaix nieuw raadslid * Achterstallen  Verkeerveiligheidsfonds * Begrotingswijzigingen * Begroting 2015 * Nieuw politiehuis *Aankopen materiaal * ANPR-camera’s en trajectcontrole * Elektriciteitschaarste * ….

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 16 dec 2014
Felix Merckx | 14 dec 2014
Felix Merckx | 12 dec 2014
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer | 04 dec 2014
Elsie De Greef | 20 nov 2014
Godelieve Deschuyffeleer | 19 nov 2014

archief