Artikels Archief van Pepingen

Basisschool Spring in ’t veld in BELLINGEN neemt een kleurrijke start

Editiepajot_bellingen
Ingezonden foto
 

Vrije basisschool Spring in ’t veld  opent dit schooljaar met het muzisch project ‘Een kleurrijke start’. Er werd de eerste dag al klasdoorbrekend gewerkt, in ateliers met lerarenwissels. De kinderen moesten allerlei leuke opdrachten uitvoeren in verband met kleuren. Op het einde van de dag werd er een regenboog gemaakt met alle kinderen en leerkrachten… samen vormen ze een kleurrijke school!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Meerderheid schenkt zitpenning aan OCMW ter bestrijding van de kinderarmoede

Editiepajot_pepingen_gekd_zitting
Ingezonden foto
 

De gemeenteraad Pepingen van 25 maart duurde nog geen vijf minuten. De meerderheid ( LvB – N-VA ) liet weten bij het begin van de vergadering dat ze niet konden aanvaarden dat de oppositie ( CD & V – SP.A fractie ) steeds punten op de agenda plaatse die reeds behandeld waren.   Het ging over de signalisatievergunning voor de werken op de Ninoofsesteenweg.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Buurtfeest op de Ring in Bogaarden

Editiepajot_bogaarden_wijkfeest_foto_alsteens
Foto © Erwin Alsteerns fotografie
 

Voor het 4de jaar op rij werd op de Ring te Bogaarden (Pepingen) een buurtfeest gehouden. Ditmaal werden ook de aanpalende straten van de ring uitgenodigd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2014
Felix Merckx
Foto © Erwin Alsteerns fotografie
 

Nazomeropenluchtcafé voor ‘Kom op tegen kanker’ in BEERT

Editiepajot_beert
Ingezonden foto
 

De laatste zonnige zaterdag van het jaar is voorspeld, daarom organiseren Hans en Greet zaterdag 6 september vanaf 14u het zesde Beertse nazomeropenluchtcafé in hun tuin in de  Eikstraat 41B. De volledige opbrengst gaat naar ‘Kom op tegen kanker’. Iedereen is welkom!

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 aug 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Viergeslacht bij de familie Stockhem uit PEPINGEN

Pep_4_geslacht_stockhem
De familie Stockhem vierde een viergeslacht. Foto © Marc Sluys
 

 Bij de familie Stockhem in Buvingen 4 in Pepingen werd ter gelegenheid van een briljanten bruiloft een viergeslacht gevierd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 aug 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Philippe en Roza uit PEPINGEN genieten van hun gezin

Pep_briljant_stockhem_g_
Philippe Stockhem en Rosa (Mammie) Desplenter vierden hun briljanten bruiloft. Foto's © Marc Sluys
 

 Philippe Stockhem (93) en Rosa (Mammie) Desplenter (86) vierden hun briljanten bruiloft. Na hun huwelijk verbleef het jubilerend paar in het Brusselse en sinds 1986 wonen ze in Buvingen 4 in Pepingen. Hun gezin groeide met de kinderen Christine, Paul, Bruno en Michel, 11 kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 aug 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PEPINGEN - Elingen feest

Elingen_feest_feestelingen2014
Ingezonden foto
 

Elingen feest ofwel “Feestelingen 2014” gaat dit jaar door op 5, 6 en 7 september. Ze hebben de vrijdagavond vrijgehouden, niet zoals afgelopen jaren, voor een massa lachbuien … maar wel voor Vlaamse klassiekers. Verzameld in een meezing-programma “Zot Van Meezingen”,

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN -Kinderen Ter Loo mogen gratis naar memorial

Pepingen_tickets
Ingezonden foto
 

De Memorial Van Damme gaat dit jaar door op vrijdag 5 september in het Koning Boudewijnstadion. Het gemeentebestuur van Pepingen heeft tickets aangekocht en schenkt die aan Huize Ter Loo

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

De intocht van de Duitsers in PEPINGEN

Editipajot_pepingen_oorlog
Foto Felix Merckx
 

De eerste Duitse troepen kwamen in Pepingen op 25 augustus in de voormiddag. ’s Anderendaags trokken ze verder richting Edingen. Burgemeester ridder Fernand Camberlyn d’Amougies had zijn mensen goed voorbereid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2014
EP
Felix Merck
 

Kunst in het Dorp 2014 in BELLINGEN

Editiepajot_bellingen
Ingezonden foto
 

Kunst in het Dorp wordt voor de dertiende keer georganiseerd in het ontmoetingscentrum Ter Loo, Kareelstraat 21 te Bellingen. Deze multidisciplinaire tentoonstelling stimuleert de confrontatie tussen beginnende en gevorderde kunstenaars waarbij 30 deelnemers hun kunstwerken integreren in de verschillende ruimtes, locaties en de tuin van dit voormalige kasteel-klooster.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 aug 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Succes voor zomertornooi

Everton
Ingezonden foto
 

Op 14, 15, 16 en 17 augustus organiseerde FC Pepingen voor de 32ste maal hun zomertornooi. Een vierdaagse waar 96 verschillende nationale en provinciale jeugdploegen aan deelnamen. Iets meer dan 200 wedstrijden werden op de twee terreinen aan de Vroembos gespeeld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 aug 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Voetbaltornooi in PEPINGEN

Skhalleu17tornooi_pepingen_2014
De ploeg van SK Halle (Ingezonden foto)
 

De provinciale U17 van SK Halle haalden een mooie derde plaats op zestien op het voetbaltornooi van FC Pepingen. De groepsfase werd gewonnen (tegen Kampenhout, Bierbeek en Ternat) en in de kwartfinale werd Pepingen geklopt met 1 - 3.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 aug 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Voor u getest de Volvo V 60 Hybrid

Editiepajot_galmaarden_volvo_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Niet alleen een zuinige maar ook mooie wagen. - Foto © Marc Colpaert
 

Wij mochten van de garage Sterckx een testrit maken met de Volvo V 60 diesel plug-in Hybrid D6, een volbloed wagen vol technische snufjes. Wat dadelijk opviel is dat Volvo zijn naam als veilige wagen alle eer aandoet met deze wagen en stil dat deze wagen is. Rijdt u even met ons mee?

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Feestend BEERT 22, 23, 24, 25 augustus

Beert_feestend_affiche_14_
Feestend Beert is samen met de verenigingen klaar voor 4 dagen feest. Foto © Marc Sluys
 

 Voor de 49ste maal wordt er op 22 & 23 & 24 en 25 augustus 2014 in Beert gefeest. Tijdens ‘Feestend Beert’, vroeger Augustuskermis, word je getrakteerd op een feestelijke cocktail bestaande uit muziek en dans voor jong en oud, toffe sfeer en ontspanning voor klein en groot.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

REGIO – Laat je knotbomen gratis knotten

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Heb je knotbomen, wilg, els, eik, es, populier,… die dringend geknot moeten worden? Heb je zelf geen tijd of goesting om in de boom te kruipen? Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei geeft jouw aanvraag door aan knotters. Een groep van geoefende knotters komt dan jouw knotbomen gratis knotten in ruil voor het brandhout. Het snoeihout (dunne takken) wordt op een hoop verzameld en jij zorgt nadien zelf voor de verdere verwerking ervan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - 1ste Zomerse Mountainbike-cross te Beert.

Mtb_beert
EP

Voor de eerste keer organiseert Feestend Beert een Zomerse Mountainbike-cross. Op zaterdag 23 augustus  wordt er in en rond de feesttent een parcours aangelegd. Dit bevat een aantal obstakels en een zandbak. Parcours is voor zowel mountainbike als cyclocross.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2014
Felix Merckx
EP
 

Buren van de Vroembos en Kerkstraat in PEPINGEN vierden feest

Pep_vroembos_
De buurt van de Kerkstraat Vroembos vierde feest. Foto's © Marc Sluys
 

 De buren van de Vroembos en Kerkstraat in Pepingen vierden voor de veertiende keer feest. Jaarlijks verzamelen ze voor een spagetti, paëla, varken aan het spit of zoals dit jaar voor een barbecue. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 aug 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Belasting op onroerende goederen stijgt in PEPINGEN met 17.62 %

Pepingen
EP

Zoals gewoonlijk valt rond deze periode van het jaar het aanslagbiljet in de bus betreffende de onroerende voorheffing ( belasting op onroerende goederen). Dit jaar valt de factuur, na meer dan een decennium van stabiele belastingdruk, 17.62 % hoger uit dan vorig jaar. Een belastingverhoging van 250.000 euro of gemiddeld 200 euro per gezin.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 aug 2014
Felix Merckx
EP
 

Paul Baert verlaat PEPINGEN voor HALLE

Pepingen
Paul Baert en Leen Pollé (boven) en Frieda Moriau (onder) - Ingezonden foto's
 

Paul Baert (CD&V) en zijn Lieve gaan naar Halle wonen. Hij moet dus de Pepingse gemeenteraad verlaten. Zijn opvolgster in de gemeenteraad is Leen Pollé. Deze wordt op haar beurt in de OCMW-raad vervangen door Frieda Moriau

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 aug 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Viergeslacht

Editiepajot_pepingen_viergeslacht
Ingezonden foto
 

Overgrootmoeder Marie-Rose Coppens (81 jaar), grootmoeder Marie-Madeleine Lannoy (56 jaar), mama Vanessa Van den Driessche (32 jaar) en dochters Phoebe Ghyselinck (2 jaar) en Olivia Ghyselinck (6 maanden) vormen in Pepingen een viergeslacht. Zowel grootmoeder, moeder als Phoebe zijn telkens de oudste thuis..

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 aug 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 27 aug 2014
Elsie De Greef | 21 aug 2014
Felix Merckx | 19 aug 2014
Felix Merckx | 18 aug 2014
Marc Colpaert | 12 aug 2014
Marc Sluys | 12 aug 2014
Elsie De Greef | 12 aug 2014
Felix Merckx | 07 aug 2014
Felix Merckx | 05 aug 2014

archief