Artikels Archief van Pepingen

PEPINGEN - Ook wzc Vander Stokken reed zijn Ronde

Criterium_28-07-2016__28_
Ingezonden
 

 De 3e editie van het Criterium in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken is een groot succes! Naar aanleiding van de Ronde van Frankrijk en het grote succes van de vorige edities van het ‘Criterium Henri Vander Stokken’ sprongen op donderdag 28 juli 2016 opnieuw enkele fervente ‘coureurs’ in de klikpedalen

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2016
Felix Merckx
Inezonden
 

HERNE / REGIO – Sociaal woonaanbod in de gemeente op schema

Sociale_woningen_op_schema
HERNE / REGIO – Sociaal woonaanbod in de gemeente op schema - © Deschuyffeleer
 

Herne zit op schema wat het bindend sociaal objectief (BSO) of, anders gezegd, het sociaal woonaanbod betreft. Dat blijkt uit de resultaten die Wonen-Vlaanderen heeft bekendgemaakt op basis van de voortgangstoets 2016. Ook Pepingen doet het goed, terwijl de overige Pajotse gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik en Lennik allicht een tandje zullen moeten bijsteken.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jul 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN- Halfoogstfeesten op weg naar de 60

Halfoogst_bellingeb
Foto Felix Merckx
 

 Met de 59ste halfoogstfeesten grijpen de organisatoren terug naar een aantal klassiekers en voegen we ook een aantal nieuwigheden toe. Ze blijven live muziek belangrijk vinden en als dat ze  die  kunnen laten brengen door talent van eigen bodem, maakt hen dat dubbel zo blij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jul 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 

OKay opent zijn 120ste winkel in PEPINGEN

Okay
Foto Felix Merckx

 Op woensdag 27 juli opent de 120ste OKay-winkel zijn deuren in Pepingen, een gemeente in het Vlaams-Brabantse Pajottenland. Ondanks de uitdagende marktomstandigheden heeft de buurtsupermarkt sinds zijn oprichting in 1998 altijd een sterke groei gekend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jul 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 

BOGAARDEN – Veel animatie tijdens de 38 ste editie van de dorpsfeesten

Bogaarden_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Ondanks het lange weekend waarvan vele profiteerden om er eens op uit te trekken, naar zee of de Ardennen.was er toch veel belangstelling en animatie tijdens de 38 ste editie van de dorpsfeesten in Bogaarden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Ploegen gezocht voor Kubb-tornooi tijdens Feestend BEERT

Kubi
Ingezonden foto
 

 Feestend Beert organiseert voor de tweede maal op zaterdag 27 augustus 2016 een open Kubb-tornooi. Het leuke en vooral gezellige spel waarbij de houten blokjes van de tegenstander moeten omgegooid worden, wordt steeds populairder.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2016
Felix Merckx
Ingezibden foto
 

De bib organiseert jaarlijkse PEPINGENse Quiz

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

De bibliotheek organiseert op vrijdag 30 september om 20.00 uur in Zaal de Kring (Kareelstraat, 1674 Bellingen) haar jaarlijkse Pepingense quiz. Dit jaar heeft die quiz een nieuw kleedje gekregen. Naast de kennisvragen, zijn er nu ook enkele doe-opdrachten. Maar wees gerust, voor geen enkele opdracht worden deelnemers op het podium gevraagd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

ELINGEN - Jos De Decker stelt tentoon in zijn Mansfeld

Editiepajot_elingen_de_decker_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

 Kunstenaar  Jos De Decker heeft de magische drempel van de tachtig bereikt, en vond het hoog tijd om eens een selectie van zijn werk te tonen op Mansveld. De tentoonstelling omvat : reeksen van tekeningen, olieverf- en acrylverfschilderijen en collagewerk in groot en klein formaat. De vernissage is op zaterdag 23 juli om 14 uur.  Verder is de tentoonstelling open op 23, 24 en 30, 31 juli van 14u tot 18u. Adres: Oudenaaksestraat, 4, 1671 Elingen.Naast de tentoonstelling is er ook een poëzieavond en een nieuwe poëzieroute

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Het dorpsfeest BOGAARDEN, is al 38 jaar lang een sociaal gebeuren

Bogaarden_affiche_16_g_
De affiche van de dorpsfeesten 2016 werd voorgesteld. Foto © Marc Sluys
 

 Al 38 jaar houdt het feestcomité van Bogaarden het landelijke dorp aan elkaar. De dorpsfeesten zullen ook dit jaar een topper worden met een leuk programma voor jong en oud. Dit jaar vinden de feesten plaats op vrijdag 22 juli, zaterdag 23 juli en zondag 24 juli.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Chiro Karreveld PEPINGEN op kamp in Opoeteren

Chiro_2
Ingezonden foto's
 

 Chiro Karreveld Pepingen vertrok op  met 129 kinderen, zowel jongens als meisjes, voor hun jaarlijks bivak naar het Limburgse Opoeteren. De leidingsploeg, bestaat uit 24 personen. Zij zorgen tien dagen lang voor een gevarieerd afdelingsprogramma. Daarbuiten zorgen ze voor tal van andere activiteiten zoals een trektocht, familiedag, avondvullend programma en om het kamp af te sluiten, het kampvuur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2016
Feliw Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Katherine Landuyt (N-VA) legt de eed af als OCMW-raadslid

20160620_190356
Ingezonden foto
 

 Pepingenaar Katherine Landuyt (N-VA) legde tijdens de jongste gemeenteraad  in handen van de gemeenteraadsvoorzitter Rudy Seghers de eed af als OCMW-raadslid. Zij volgt Jos François op, die na vele jaren de fakkel doorgeeft.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Op stap langs de taalgrens

Wandelclub_halfoogst_bellingen
EP

 Wandelclub halfoogstfeesten Bellingen organiseert op zondag 31 juli voor de 20ste keer zijn taalgrenswandeling. Dit is is de natuurwandeling bij uitstek.  Het accent van de organisatie ligt op het parkoers !  Elk jaar weer slagen de organisatoren erin de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland en het Roman Païs aan te bieden.   De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2016
Felix Merckx
EP
 

HALLE- Drukke dagen bij mosselen Marchant

De_mosselen_worden_gesorteerd_volgens_grote
De mosselen worden gesorteerdn. (Foto Emile Devogeleer)
 

Het Zeeuwse mosselseizoen is begonnen, en hiermede ook de drukke dagen voor mosselen, vis, schaaldieren Marchant op de Bergensesteenweg 434 in Lembeek. Elke nacht rond 00.00 uur komt er een oplegger met verse mosselen vanuit Yerseke ( Zeeland Nederland ) de winkel in Lembeek bevoorraden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN / HALLE - Kleuters van Spring in ’t Veld Bellingen / Breedhout slapen op school

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto / Bellingen: spelletjes op de speelplaats
 

De kleuters van de derde kleuterklas van de Vrije Basisschool Spring in ’t Veld Bellingen en de wijkschool in Breedhout namen afscheid van hun kleuterschool door samen met hun juf een nachtje op school te blijven slapen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef + ingezonden foto's
 

PEPINGEN - Kruispunt met Vroembos en Steenweg op Elingen open vanaf 2 juli

20160620_omleiding_n28_ninoofsesteenweg_fase6
Agentschap Wegen en Verkeer
 

Vanaf 2 juli 2016 is het kruispunt van de Ninoofsesteenweg met Vroembos en de Steenweg op  Elingen terug open voor het verkeer. Daarna wordt het beton van fase 6 gestort zodat dit kan uitharden tijdens het bouwverlof, van 11 juli tot 1 augustus 2016. In de tweede helft van augustus stellen we de Ninoofsesteenweg terug open voor alle verkeer. De bermen en het gemeenteplein worden dan wel nog afgewerkt tot begin oktober.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2016
Felix Merckx
Agentschap Wegen en Verkeefr
 

PEPINGEN - Kat en muis spel

Gemeenteraad_tekening_p200
EP

 De rust is nog altijd ver te zoeken op de gemeenteraad van Pepingen. Punten die de vorige meerderheid op de agenda zette worden afgevoerd. De CD&V-Sp.a fractie en schepen Peter Lacres, de meerderheid van de gemeenteraad, kan niet akkoord  gaan met de voorzetting van het huidige beleid en de huidige impasse waarbij een democratische meerderheid in de gemeenteraad systematisch genegeerd wordt

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2016
Felix Merckx
EP
 

Roefeldag in PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_roefeldag_fptp_merckx
Foto Felix Merckx
 

 Zaterdag 24 juni was het Dag van het Kind in Pepingen. Kinderen krejgen de kans om in de wereld van vo[wassenen te duiken en affer[ei beroepen uit te proberen. Bij de Halse Victoria kregenze kans om radiopresentator te worden. Ze 'kaapten' het radioprogramma van Herman Verslype en lieten 'live'van zich horen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - Gezellig buurtfeest in Termeeren

Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef
 

Zaterdag was het feest in Termeeren, een klein gehucht van Pepingen tussen Halle en Beert. Het buurtfeest ging voor de vierde keer door, het is ontstaan om de vroegere kermis van Termeeren weer nieuw leven in te blazen, maar vooral om gezellig samen te zijn met 45 buren in een leuke, gemoedelijke sfeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

PEPINGEN - Pipe Band speelde Last Post in Ieper

Pipe_band_1
Ingezonden foto
 

 Zaterdag 18 Juni om 20u heeft Pepingen Pipe Band deelgenomen aan de Last Post Plechtigheid onder de Menenpoort in Ieper. Samen met Antwerp Metropolitan Pipe Band vormden ze een pipeband van 23 spelers waarvan 15 pipers en 8 drummers. Vanaf de Grote Markt in Ieper marcheerden ze richting Menenpoort en terug.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Feestend BEERT maakte zijn kas leeg

Uitreiking_cheque_meewerkende_verenigingen
Ingezonden foto
 

 Tijdens een gezellig samenzijn werd de affiche van Feestend Beert 2016 voorgesteld. Ook werd de winst verdeeld van de vorige editie onder de meewerkende verenigingen. Zij overhandigde ook een cheque van 600 euro, de opbrengst van de laatste kerstboomverbranding aan de zelfhulpgroep "Den Boomgaard" - personen met Multiple Sclerose uit Pepingen en omgeving

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 27 jul 2016
Felix Merckx | 26 jul 2016
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef | 18 jul 2016
Felix Merckx | 08 jul 2016
Emile Devogeleer | 07 jul 2016
Felix Merckx | 29 jun 2016
Felix Merckx | 26 jun 2016
Elsie De Greef | 25 jun 2016
Felix Merckx | 21 jun 2016

archief