Artikels Archief van Pepingen

PEPINGEN - Elingen feest

Elingen_feest_feestelingen2014
Ingezonden foto
 

Elingen feest ofwel “Feestelingen 2014” gaat dit jaar door op 5, 6 en 7 september. Ze hebben de vrijdagavond vrijgehouden, niet zoals afgelopen jaren, voor een massa lachbuien … maar wel voor Vlaamse klassiekers. Verzameld in een meezing-programma “Zot Van Meezingen”,

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN -Kinderen Ter Loo mogen gratis naar memorial

Pepingen_tickets
Ingezonden foto
 

De Memorial Van Damme gaat dit jaar door op vrijdag 5 september in het Koning Boudewijnstadion. Het gemeentebestuur van Pepingen heeft tickets aangekocht en schenkt die aan Huize Ter Loo

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

De intocht van de Duitsers in PEPINGEN

Editipajot_pepingen_oorlog
Foto Felix Merckx
 

De eerste Duitse troepen kwamen in Pepingen op 25 augustus in de voormiddag. ’s Anderendaags trokken ze verder richting Edingen. Burgemeester ridder Fernand Camberlyn d’Amougies had zijn mensen goed voorbereid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2014
EP
Felix Merck
 

Kunst in het Dorp 2014 in BELLINGEN

Editiepajot_bellingen
Ingezonden foto
 

Kunst in het Dorp wordt voor de dertiende keer georganiseerd in het ontmoetingscentrum Ter Loo, Kareelstraat 21 te Bellingen. Deze multidisciplinaire tentoonstelling stimuleert de confrontatie tussen beginnende en gevorderde kunstenaars waarbij 30 deelnemers hun kunstwerken integreren in de verschillende ruimtes, locaties en de tuin van dit voormalige kasteel-klooster.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 aug 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Succes voor zomertornooi

Everton
Ingezonden foto
 

Op 14, 15, 16 en 17 augustus organiseerde FC Pepingen voor de 32ste maal hun zomertornooi. Een vierdaagse waar 96 verschillende nationale en provinciale jeugdploegen aan deelnamen. Iets meer dan 200 wedstrijden werden op de twee terreinen aan de Vroembos gespeeld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 aug 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Voetbaltornooi in PEPINGEN

Skhalleu17tornooi_pepingen_2014
De ploeg van SK Halle (Ingezonden foto)
 

De provinciale U17 van SK Halle haalden een mooie derde plaats op zestien op het voetbaltornooi van FC Pepingen. De groepsfase werd gewonnen (tegen Kampenhout, Bierbeek en Ternat) en in de kwartfinale werd Pepingen geklopt met 1 - 3.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 aug 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Voor u getest de Volvo V 60 Hybrid

Editiepajot_galmaarden_volvo_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Niet alleen een zuinige maar ook mooie wagen. - Foto © Marc Colpaert
 

Wij mochten van de garage Sterckx een testrit maken met de Volvo V 60 diesel plug-in Hybrid D6, een volbloed wagen vol technische snufjes. Wat dadelijk opviel is dat Volvo zijn naam als veilige wagen alle eer aandoet met deze wagen en stil dat deze wagen is. Rijdt u even met ons mee?

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Feestend BEERT 22, 23, 24, 25 augustus

Beert_feestend_affiche_14_
Feestend Beert is samen met de verenigingen klaar voor 4 dagen feest. Foto © Marc Sluys
 

 Voor de 49ste maal wordt er op 22 & 23 & 24 en 25 augustus 2014 in Beert gefeest. Tijdens ‘Feestend Beert’, vroeger Augustuskermis, word je getrakteerd op een feestelijke cocktail bestaande uit muziek en dans voor jong en oud, toffe sfeer en ontspanning voor klein en groot.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

REGIO – Laat je knotbomen gratis knotten

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Heb je knotbomen, wilg, els, eik, es, populier,… die dringend geknot moeten worden? Heb je zelf geen tijd of goesting om in de boom te kruipen? Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei geeft jouw aanvraag door aan knotters. Een groep van geoefende knotters komt dan jouw knotbomen gratis knotten in ruil voor het brandhout. Het snoeihout (dunne takken) wordt op een hoop verzameld en jij zorgt nadien zelf voor de verdere verwerking ervan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - 1ste Zomerse Mountainbike-cross te Beert.

Mtb_beert
EP

Voor de eerste keer organiseert Feestend Beert een Zomerse Mountainbike-cross. Op zaterdag 23 augustus  wordt er in en rond de feesttent een parcours aangelegd. Dit bevat een aantal obstakels en een zandbak. Parcours is voor zowel mountainbike als cyclocross.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2014
Felix Merckx
EP
 

Buren van de Vroembos en Kerkstraat in PEPINGEN vierden feest

Pep_vroembos_
De buurt van de Kerkstraat Vroembos vierde feest. Foto's © Marc Sluys
 

 De buren van de Vroembos en Kerkstraat in Pepingen vierden voor de veertiende keer feest. Jaarlijks verzamelen ze voor een spagetti, paëla, varken aan het spit of zoals dit jaar voor een barbecue. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 aug 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Belasting op onroerende goederen stijgt in PEPINGEN met 17.62 %

Pepingen
EP

Zoals gewoonlijk valt rond deze periode van het jaar het aanslagbiljet in de bus betreffende de onroerende voorheffing ( belasting op onroerende goederen). Dit jaar valt de factuur, na meer dan een decennium van stabiele belastingdruk, 17.62 % hoger uit dan vorig jaar. Een belastingverhoging van 250.000 euro of gemiddeld 200 euro per gezin.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 aug 2014
Felix Merckx
EP
 

Paul Baert verlaat PEPINGEN voor HALLE

Pepingen
Paul Baert en Leen Pollé (boven) en Frieda Moriau (onder) - Ingezonden foto's
 

Paul Baert (CD&V) en zijn Lieve gaan naar Halle wonen. Hij moet dus de Pepingse gemeenteraad verlaten. Zijn opvolgster in de gemeenteraad is Leen Pollé. Deze wordt op haar beurt in de OCMW-raad vervangen door Frieda Moriau

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 aug 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Viergeslacht

Editiepajot_pepingen_viergeslacht
Ingezonden foto
 

Overgrootmoeder Marie-Rose Coppens (81 jaar), grootmoeder Marie-Madeleine Lannoy (56 jaar), mama Vanessa Van den Driessche (32 jaar) en dochters Phoebe Ghyselinck (2 jaar) en Olivia Ghyselinck (6 maanden) vormen in Pepingen een viergeslacht. Zowel grootmoeder, moeder als Phoebe zijn telkens de oudste thuis..

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 aug 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Brazil wint voetbaltornooi in BEERT

Editiepajot_beert
Ingezonden foto / Brazil winnaar van het tornooi
 

Beert City organiseerde dit weekend hun jaarlijks voetbaltornooi. Er waren 8 ploegen ingeschreven. De finale werd gespeeld door ABBA en Brazil, het werd 5-2 voor Brazil. Voor de kinderen was er een springkasteel en voor wie honger had waren er frietjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 aug 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

Vroembos PEPINGEN bracht buren samen op feest

Pep_buurtfeest_vroembos_14
76 buren gaven afspraak op het buurtfeest. Foto's © Marc Sluys
 

76 buren gaven afspraak op het buurtfeest van de Vroembos, Hoesnaak en Brugstraat in Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PEPINGEN - Twee weekends halfoogstfeesten

Editiepajoy_bellingen_halfoogst_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Voor de 57ste keer worden in Bellingen de halfoogstfeesten gehouden. Dit jaar worden de activiteiten gespreid over 2 weekends. Tijdens het eerste weekend ligt de nadruk op sport en is er geen avondprogrammatie en tijdens het tweede weekend staat de muziek centraal met speciale aandacht voor de jeugd. Rode draad tijdens de twee weekends is het restaurant dat dit jaar vijf dagen open is

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jul 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - De taalgrenswandeling is het Pajotse wandelfeest

Taalgrenswandeling
Ingezonden foto
 

De taalgrenswandeling is de natuurwandeling bij uitstek. Het accent van de organisatie ligt op het parkoers ! Elk jaar weer slagen de organisatoren erin de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland en het Roman Païs aan te bieden.   De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken. Dit jaar gaat deze wandeling door op 3 augustus.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN -Achielle fiets voor Ludo Vandendoorent

Editiepajot_pepingen_belgerinkel_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

‘Met Belgerinkel naar de Winkel’, dat was dit jaar elke dag winnen! Wie van zaterdag 26 april tot zaterdag 31 mei bij een deelnemende handelaar winkelde, met de fiets of te voet, ontving dit jaar geen stempel op een spaarkaart maar een Belgerinkel-lot met een unieke code. Door dit lot te registreren op www.belgerinkel.be werd er kans gemaakt op de unieke Achielle retro-fiets. De gemeente zorgde ook voor vier troostprijzen. Op de 11-juli viering werden uit de 315 geregistreerde loten de winnaars getrokken. Eef Vandersteen, Jos Leunens, Yvette Vellemans en Anne-Marie Verheven hebben een mand vol lekkers gewonnen en de hoofdprijs, de unieke Achielle fiets gaat naar Ludo Vandendoorent.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - 1e editie Criterium in H. Vander Stokken is een groot succes

Editiepajot_pepingen_wielrennen_1
Ingezonden foto
 

Na de ‘WK- hype’ en de Rode Duivels in Brazilië, waren de bewoners van WZC Vander Stokken klaar om verder de sportieve toer op te gaan met de ronde van Frankrijk. De bewoners werden gemotiveerd om gedurende de hele maand juli zo veel mogelijk kilometers te fietsen wanneer in de kiné- zaal tijdens hun behandeling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 27 aug 2014
Elsie De Greef | 21 aug 2014
Felix Merckx | 19 aug 2014
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 18 aug 2014
Marc Colpaert | 12 aug 2014
Marc Sluys | 12 aug 2014
Elsie De Greef | 12 aug 2014
Felix Merckx | 07 aug 2014
Felix Merckx | 05 aug 2014
Elsie De Greef | 04 aug 2014
Felix Merckx | 31 jul 2014

archief