Artikels Archief van Pepingen

PEPINGEN - Nieuwe sociale woningen in Bogaarden

Editiepajot_pepingen_eerste_steen_1_foto_merckx
Burgemeester Eddy Timmermans en voorzitter Woonpunt Zennevallei Oscar Decoster leggen de eerste steen (Foto's Felix Merckx)
 

In Bogaarden (Pepingen) werd de eerste steen gelegd van fase 2 ‘Ring’ . De eerste fase ’t Schoolhuys gaf ruimte aan vier sociale huurappartementen boven het ontmoetingscentrum. De 2e fase telt 11 wooneenheden waarvan er 7 gericht zijn op middeninkomens in het kader van Vlabinvest. Het betreft 3 huurappartementen en 4 koopwoningen met tuin.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - Cupido stuurt pijl naar jong en oud binnen het woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

Editiepajot_pepingen_vanderstokken
Ingezonden foto
 

Naar aanleiding van Valentijn bezorgden de leerlingen van het 6e leerjaar van Hartentroef  de bewoners van woonzorgcentrum Henri Vander Stokken een liefdevolle namiddag. De leerlingen brachten enkele romantische toneeltjes en zongen liefdesliedjes. Wat kan de liefde toch mooi zijn! Tenslotte speelden de leerlingen poppenkast. De bewoners keken aandachtig toe en luisterden naar de mooie verhalen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Handelaars blijven vlot bereikbaar tijdens werken Ninoofsesteenweg (N28)

Editiepajot_pepingen_ninoofsesteenweg
Ingezonden foto
 

Op 26 januari startten de werken aan de Ninoofsesteenweg (N28) in Pepingen. De weg is sindsdien afgesloten, maar het centrum blijft bereikbaar voor het plaatselijke verkeer. Om het verkeer naar de handelaars beter te laten doorstromen, voorziet AWV nu extra signalisatie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Dienstverlening De Lijn regio DILBEEK blijft nog hele dag verstoord

De_lijn_algemeen_p200

Stand van zaken 14.30 uur -  Door een spontane staking  van de vakbonden in de stelplaatsen van regio Dilbeek blijft de dienstverlening van De Lijn in het Pajottenland verstoord.  De Lijn adviseert haar reizigers om www.delijn.be te raadplegen voor meer informatie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 feb 2015
Marc Sluys
 

PEPINGEN - Verwennamiddag in WZC Vander Stokken

Verwennamiddag_20hhcollege_20halle_202015_20_9_
Ingezonden foto
 

De bewoners van WZC Vander Stokken in Pepingen werden, naar jaarlijkse gewoonte, verwend door de leerlingen van het 6e jaar verzorging van het Heilig Hart1College van Halle. De bewoners konden genieten van een heerlijke handmassage, een voetmassage, nagels lakken, een deugddoende gezichtsmassage,…

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Winterse burenbabbel

Buurtbabbel
Ingezonden foto
 

Het werd een gezellige bijeenkomst deze winterse burenbabbel. Een zestigtal buren uit de Topstraat en omgeving kwamen  bijeen op de speelplaats van de voormalige school “Den Top”. Bij een broodje worst, een warm kaasje, een ajuinsoepje en een lekkere pint, werd uitgebreid kennis gemaakt of werd naar hartenlust bijgepraat met bekende en minder bekende buren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen wandelde door het Pajottenland

Wandelen_door_pajottenland
Ingezonden foto
 

Naast de intussen gekende ‘taalgrenswandeling’ vanuit Bellingen organiseerde de wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen intussen al voor de 8e keer de ‘het Pajottenland op zijn mooist !’ tochten vanuit de kleinste Pepingse deelgemeente Elingen. De organisatie zorgde voor een natuurwandeling bij uitstek, een tikkeltje ondeugend en avontuurlijk. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Vergeten muziekinstrumenten in WZC H Vander Stokken

Hommel
Ingezonden foto
 

Terwijl het buiten fel regende en hard waaide, verzamelden de bewoners van WZC Henri Vander Stokken zich gezellig rond de tafel met een lekkere tas koffie. Voor hen op de tafel lagen muziekinstrumenten, sommige herkenbaar, anderen dan weer niet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

’t Muizeke opent zijn deuren in PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_muizeke_foto_merckx
De uitbaters in hun winkel. (Foto Merckx)
 

In Pepingen opent op 30 januari op het nummer 167 van de Ninoofsesteenweg ’t Muizeken zijn deuren. Men kan er binnen gaan voor chocolade, pralines, doopsuiker, drukwerk in verband met huwelijken, geboortes, communie en doopsel en ook…luchtkastelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de Politieraad en nieuwjaarswensen

Nieuwjaar_politie_pajottenland_2015__3_
PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de Politieraad en nieuwjaarswensen - © Deschuyffeleer
 

Ontslag raadslid Fried Ringoot * Nieuw politiehuis * Markante cijfergegevens 2014 * Afsprakennota met vrijwillige preventieadviseurs tegen diefstallen * Nieuwjaarsbijeenkomst * …..

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen

Editiepajot-wandelclub-halfoogstvrienden-bellingen-klein_2015

Naast de intussen gekende ‘taalgrenswandeling’ vanuit Bellingen organiseert de wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen op zondag 8 februari intussen al voor de 8e keer de ‘het Pajottenland op zijn mooist !’ tochten vanuit de kleinste Pepingse deelgemeente Elingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2015
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN - Ninoofsesteenweg: Voorbereidende werken beginnen maandag

Editiepajot_pepingen_ninoofsesteenweg_foto_merckx
De Ninoofsesteenweg in Pepingen (Foto Merckx)
 

De al lang verwachte verbeteringswerken aan de Ninoofsesteenweg in Pepingen beginnen nu maandag 26 januari. Heel wat omleidingen worden ingevoerd. Hieronder een overzicht

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2015
 

PEPINGEN - Winterfeest in Elingen

Editiepajot_pepingen_winterfeest
Ingezonden foto
 

Op 31 januari 2015 organiseert men voor de eerste keer het WINTERFEEST in Elingen. Het is niet helemaal nieuw. Het is de opvolger van 'KERST IN ELINGEN' dat toch al een aantal jaar een vaste waarde is in de omgeving.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Dansgroep Okra van LENNIK – Eizeringen danst voor de bewoners in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

Okra_i_vanderstokken
Ingezonden foto
 

OKRA, de Open Kristelijke, Respectvolle en Actieve beweging van Lennik en Eizeringen bracht een bezoek aan de bewoners van het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken te Pepingen. Eén van de bewoners, Catherine Coppens, was oprichtster van de dansgroep van Okra in 1994. Zij was ook voorzitster van de KBG, de Kristelijke Bond voor Gepensioneerden in 1988

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN / LENNIK / DILBEEK - De jeugddienst Panta Rhei nodigt u uit op de dansvoorstelling Back to Basics

Dilbeek_-_affiche_back_to_basics_2015
Ingezonden foto

Het dansspektakel van jazz, hiphop, modern, breakdance, clipdance, popping en newstyle gaat door op zaterdag 28 februari om 15 uur en om 19 uur  in CC De Westrand, Kamerijklaan in Dilbeek. Ruim 300 dansers geven het beste van zichzelf in originele, eigentijdse en soms grappige choreografieën.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

HALLE / PEPINGEN Eetfestijn Volley Bellingen-Halle

Editiepajot_bart_devill___volley_halle
ingezonden foto
 

In Halle wordt er naast heel wat andere sporten ook nog het volleybal beoefend met o.m. Volley Bellingen-Halle. En ook deze mensen kunnen om te overleven extra middelen goed gebruiken. Daarom ook organiseren zij een eetfestijn. Dit vindt plaats in Zaal De Kring Kareelstraat in Bellingen: zaterdag 31 januari ’s avonds en zondag 1 februari de hele dag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Jef en Ilda zijn V.I.P. in PEPINGEN

Vip__pepingen
Ingezonden foto
 

De Pepingse CD&V jongerenafdeling reikt jaarlijkse de V.I.P. (Verdienstelijke Inwoner(s) van Pepingen)-prijs uit. Hiermede huldigen zij ieder jaar een verdienstelijke inwoner of inwoners van Pepingen. De prijs is bedoeld voor een persoon, meerdere personen of een vereniging die zich tijdens de voorbije jaren op een uitzonderlijke wijze verdienstelijk maakte voor de Pepingenaar. Dit jaar was dat Jef en Ilda van het café in Elingen die tot winnaars werden uitgeroepen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Leren vogels tellen

Editiepajot_pepingen_vogels_tellen
Ingezonden foto
 

Het weekend 17-18 januari organiseert Natuurpunt "Het Grote Vogelweekend". Over gans Vlaanderen tellen natuurliefhebbers vogels. Natuurpunt verzamelt de resultaten en bepaalt de 'populairste vogel van Vlaanderen'. In aanloop van dit weekend werkten de scholen in Pepingen rond vogels.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE - Voor u getest de Isuzu D Max de Hulk

Editiepajot_galmaarden_d_max_4_foto_marc_colpaert__kopie_
De stoere Isuzu niet klein te krijgen. - Foto © Marc Colpaert
 

Op vraag van de garage Sterckx uit Halle hebben wij de afgelopen maanden drie wagen getest, zopas mochten wij enkele dagen genieten van de stoere Izuzu. Aan de Brusselsesteenweg 480 in Halle leiden Philip Vandewalle en Ilse Demol sinds enige tijd hun nieuwe vestiging Sterckx Motors. Met dezelfde gedrevenheid als de twee Volvo-vestigingen in St.-Genesius-Rode en wat verderop in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Miss Dworp zoekt kandidaten

Editiepajot_ingezonden_miss_dworp

Sinds 1976 wordt in onze contreien ieder jaar, onafgebroken, een “Miss Dworp” gekozen, in de beginjaren in Dworp zelf, maar de jongste 25 jaar in het c.c. De Meent in Alsemberg, hieruit is af te leiden dat in 2015 de 40e Miss Dworp wordt gekroond.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 09 feb 2015
Felix Merckx | 30 jan 2015
Felix Merckx | 21 jan 2015
Felix Merckx | 19 jan 2015
Felix Merckx | 17 jan 2015
Marc Colpaert | 16 jan 2015
Sam Herremans | 16 jan 2015

archief