Artikels Archief van Pepingen

PEPINGEN - Vroegere minderheid vormt nu de meerderheid

Gemeenteraad_2013
EP

De meerderheid van de gemeenteraad van Pepingen (CD&V/SP.a en Peter Lacres hebben een tijd geleden de de onbestuurbaarheid van Pepingen gestemd. De gemeenteraden blijven echter doorgaan met een andere meerderheid. Over de jongste gemeenteraad laten we zowel de meerderheid als de minderheid zijn zegje doen

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 apr 2016
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - “Ouder worden in je buurt” afsluitmoment in WZC Mater Dei in Heikruis

Mater_dei_1
 

Tijdens de zorgborrel van het project ‘ouder worden in je buurt’, werd in een terugblik het afgelegde project besproken, bedenkingen en vragen op tafel gegooid en een afsluitend dankwoordje door de Schepen Gerard Defloo.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 apr 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN - De Week van de Valpreventie in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken was een groot succes!

Editiepajot_pepingen_valpreventie_2
Ingezonden foto
 

Van maandag 18 tot 22 april organiseerden de animatiedeskundigen en de kinesitherapeuten van het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken opnieuw de Week van de Valpreventie. Deze staat dit jaar opnieuw in het teken van ‘Medicatie en vallen’, maar ook ‘Medicatie en alcohol’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Gezinsbond Beert op jaarlijkse uitstap naar Oostende

Gezinsbond_20beert_20aan_20zee_202016
Ingezonden foto
 

De gezinsbond uit Beert trok richting kust. Al meer dan vijfendertig jaar organiseert het bestuur een uitstap voor hun leden en dit jaar namen meer dan 75 leden hun intrek in het verblijf Vayamundote te Oostende. Tal van activiteiten stonden op het programma.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2016
Emile Devogeleer
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND – Bouw nieuw politiehuis in Kester zou dit najaar nog moeten starten

Dsc05714
PAJOTTENLAND – Bouw nieuw politiehuis in Kester zou dit najaar nog moeten starten - © Deschuyffeleer
 

In het gemeentehuis van Galmaarden ondertekenden de vertegenwoordigers van de politiezone Pajottenland en van het bouwbedrijf nv Peremans uit Halle het contract voor de bouw van het nieuw centraal politiehuis langsheen de Edingsesteenweg in Kester, deelgemeente van Gooik. Eens alle juridische betwistingen met de onteigende grondeigenaars uitgeklaard en als alles verder volgens plan kan verlopen zou dat nieuw politiehuis.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 apr 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Duiveltjesdag bij FC PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_duiveltjesdag
Ingezonden foto
 

Voetbalclub FC Pepingen organiseert op woensdag 27 april 2016 een Duiveltjesdag. Het voetbalseizoen zit er bijna op, maar FC Pepingen werkt al aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Werken Ninoofsesteenweg: fase 5 open op 19 april. Daarna fase 4 afgesloten voor storting beton toplaag.

Omleiding_fase_6
Wegen en verkeer Vlaams-Brabant
 

De riolerings- en funderingswerken van fase 5 zijn bijna klaar. Op 19 april wordt het kruispunt met Vroembos en de Steenweg op Elingen (fase 5) terug opengesteld voor het plaatselijk verkeer. Daarna verschuiven de werken opnieuw naar fase 4 waar de toplaag van de rijweg wordt aangebracht. Hierdoor zal de steenweg niet toegankelijk zijn tussen huisnummer 85 en de Spar. De omleiding voor het verkeer blijft ook in de komende weken behouden. In fase 6 wordt er ondertussen verder gewerkt aan de riolering.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2016
Felix Merckx
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
 

PEPINGEN - Kijk ik fiets op twee wielen

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto

Tijdens ‘Kijk ik fiets’ leren kinderen fietsen op 2 wielen. Met behulp van nuttige tips van een ervaren monitor en met actieve begeleiding van de ouders, krijgen de kinderen voldoende tijd en ruimte om te oefenen. Deze activiteit gaat door op de speelplaats van school Hartentroef, Boekhoutstraat 1 in Pepingen op woensdag 27 april van 14u tot 16u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Belgische chef-kok Sofie Dumont ontvangt vogelkastje van DVP

Editiepajot_pepingen_dumony
Ingezonden foto
 

Het afgelopen jaar kwamen er nieuwe gezinnen in Groot-Pepingen wonen. Je huis is waar je woont, maar het wordt pas een thuis wanneer je je er prettig en welkom voelt. Via een jaarlijkse actie wil de vriendenkring Door en Voor Pepingen (DVP) hiertoe bijdragen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HERNE – Wielerclub De Smurfen toe aan 24ste editie van haar Grote Prijs

Ep
HERNE – Wielerclub De Smurfen toe aan 24ste editie van haar Grote Prijs - Affiche
 

Op zaterdag 16 april pakt de Herfelingse wielerclub De Smurfen met voorzitter Hugo Moonens uit met haar inmiddels al 24ste editie van haar Grote Prijs, een wielerwedstrijd voor juniors. Mits enig meedogen van de weergoden belooft de koers ook deze keer opnieuw uit te groeien tot een echt kermisgebeuren voor de kleine doch weliswaar zeer levendige dorpsgemeenschap.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN -Buitenspeeldag

Buitenspeeldag
EP

Op woensdag 13 april 2016 organiseert de gemeentelijke jeugd- en sportdienst van Pepingen voor de achtste maal een Buitenspeeldag. Dit is een initiatief van de Vlaamse overheid, KETNET, VTMKzoom, Studio 100 Tv en Nickelodeon, met medewerking van VVJ en ISB.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2016
Felix Merckx
EP
 

HERNE – Pasar fietst naar radio-museum in Bogaarden

Pasar_bogaarden_herne
HERNE – Pasar fietst naar radio-museum in Bogaarden - Affiche
 

Op zondag 17 april organiseert de plaatselijke afdeling van vrijetijdsvereniging Pasar een familiefietstocht naar het kortbij doch weliswaar nog vrij onbekend radio-museum in Bogaarden. Daar leidt een gids dan de deelnemers rond in het audio-visueel museum met onder meer oude radio’s, grammofoons, bandopnemers, tv- en radiotoestellen. Ook worden er enkele pittige demonstraties verzorgd.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Initiatie dansen

Dansen
EP

In het kader van de gezonde lente laat de gemeente Pepingen elk jaar kennis maken met een andere sport. Verschillende sporten zijn al aan bod gekomen. Dit jaar hebben Greta Cochez - schepen, Maya Van Holder – sportdienst en Greta Verelst – dienst welzijn gekozen voor een initiatie dansen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2016
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - Praktische initiatie zeefdruk, een hands-on cursus:

Editiepajot_kunst_in_pepingen
EP

Zaterdag 7 mei en zaterdag 21 mei 2016 van 10 tot 16u in het Ontmoetingscentrum Ter Loo Kareelstraat 21 1674 Bellingen (Pepingen)            

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2016
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - Koken voor Kom op tegen Kanker

Editiepajot_beert_koken_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

De kookouders van Chiro Karreveld Pepingen organiseren voor de derde keer een Take Away ten voordele van het Kom op tegen kanker Project ‘Into my Arms’. Vorig jaar was het een groot succes, want niet minder dan 930 maaltijden werden afgehaald. Een ploeg van 50 personen werkte een ganse zaterdag om alles klaar te krijgen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 apr 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Gezond de lente in PEPINGEN

Gezondelente2016-1
EP

Elk jaar zet de gemeente Pepingen in op de gezonde lente in de maanden april en mei. Gezondheid is het hoogste goed in het menselijk bestaan. Een veelgebruikt gezegde is: ”Als we maar gezond zijn, aan de rest kunnen we werken”. Dat aan de gezondheid werken, is wat de gemeente wil doen door acties te promoten van de dienst welzijn, de sportdienst, de scholen, de woonzorgcentra, de verenigingen en van individuele burgers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2016
Felix Merckx
EP
 

Paasstage bij FC PEPINGEN

Editiepazjot_pepingen_stage
Ingezonen foto
 

Voor de twaalfde keer werd er tijdens de eerste week van de paasvakantie voor de jeugdspelers van FC Pepingen een stage georganiseerd. Maar liefst 96 spelertjes tussen 5 en 13 jaar namen deel en dit onder deskundige begeleiding van een 15 tal trainers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Nieuwe maaicombinatie voor PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_maaien
Ingezondn foto
 

Een nieuwe maaikombinatie werd in Pepingen geleverd voor de technische dienst. Het toestel kan zowel gebruikt worden voor het maaien van de bermen met afvoer, als voor het snoeien van takken en het scheren van hagen,   de verschillende toestellen werden bijgeleverd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 apr 2016
Felix Merckx
Ongezonden foto
 

Paashaas komt langs in PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_paashaas
Ingezonden foto
 

Naar jaarlijkse traditie organiseerde Jong VLD Pepingen haar paaseierenraap bij Mong Blok. Hoewel de Paashaas het de voorbije dagen heel druk had, maakte hij toch wat tijd vrij om de speeltuin te bezaaien met chocoladen eitjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

ELINGEN - Sint-Benedictus trotseerde wind en regen

Editiepajot_elingen_1
Foto's Olaf
 

Sinds 1901 is er op Paasmaandag in Elingen, deelgemeente van Pepingen, de Sint-Benedictusommegang . Ook dit jaar was er volk afgezakt naar Elingen voor de paardenprocessie. Ook hier waren de wind- en regenbuien oorzaak dat er mensen zijn thuis gebleven. Een vijftigtal mensen legden het parcours af.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2016
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 19 apr 2016
Elsie De Greef | 14 apr 2016
Felix Merckx | 12 apr 2016
Godelieve Deschuyffeleer | 11 apr 2016
Felix Merckx | 11 apr 2016
Felix Merckx | 09 apr 2016
Felix Merckx | 06 apr 2016
Felix Merckx | 06 apr 2016
Felix Merckx | 01 apr 2016
Felix Merckx | 29 mrt 2016

archief