Artikels Archief van Pepingen

PEPINGEN - CD&V haalt haar protestborden weg

Borden_ninoofsesteenweg
Ingezonden foto
 

Al 5 jaar is men bezig om de Ninoofsesteenweg op Pepingen een ander uitzicht te geven. CD&V Pepingen plaatste borden om de problematiek scherp te stellen. Enkele uren later gebeurde er echter een dodelijk ongeval op die steenweg. Uit respect voor familie en vrienden van het slachtoffer van het ongeval in de nacht van zaterdag op zondag hebben ze de borden weggenomen

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Dodelijk ongeluk met vluchtmisdrijf

Ninoofsesteenweg
Even verder gebeurde het ongeluk. Foto Merckx

Ter hoogte van het gemeentehuis is in Pepingen op de Ninoofsesteenweg kort na 1 uur een ongeluk gebeurd. Een 17-jarig meisje uit Beert werd er aangereden toen ze het zebrapad overstak. De bestuurder van de wagen die het ongeluk veroorzaakte pleegde vluchtmisdrijf

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

De Albert I bus komt naar PEPINGEN

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

Op dinsdag 25 november van 10u tot 18u staat de Albert I bus op het Gemeenteplein in Pepingen. De Albert I bus rijdt het land rond met een tentoonstelling aan boord om de bevolking het verhaal te brengen over de bijna vergeten geschiedenis van het Belgisch leger en Koning Albert I tijdens de Eerste Wereldoorlog. De bus volgt de route die in 1914 werd afgelegd door het Belgisch leger en is gratis te bezoeken. Een bezoekje duurt ongeveer 10 min.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - “Alex en Rudi” treden op voor de senioren van Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken.

Editiepajot_pepingen_vanderstokken
Ingezonden foto
 

De senioren van het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken werden getrakteerd op een  optreden van ‘Alex en Rudi’, deels gesubsidieerd door de Vlaamse gemeenschap.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de Politieraad

Dsc01072
Nieuwe inspecteurs: Laurien Cuvelier, Niels Gommers en Wout Nechelput leggen eed af - © Deschuyffeleer
 

Nieuwe inspecteurs leggen eed af * André De Roubaix nieuw raadslid * Achterstallen  Verkeerveiligheidsfonds * Begrotingswijzigingen * Begroting 2015 * Nieuw politiehuis *Aankopen materiaal * ANPR-camera’s en trajectcontrole * Elektriciteitschaarste * ….

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Grote verkiezingsshow “Ambassadeur & en Ambassadrice Vander Stokken 2014”

Editiepajot_pepingen_ambassadeurs
Ingezonden foto
 

Naar aanleiding van de Seniorenweek organiseerden de animatiedeskundigen van Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken  een grote verkiezingsshow “Ambassadeur & Ambassadrice Vander Stokken 2014”. Henricus Van Obbergen en Christiane Matthijs mogen zich vanaf heden de titel van “Ambassadeur Vander Stokken 2014” & “Ambassadrice Vander Stokken 2014” toe- eigenen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN maakt kennis met Schotland

Editiepajot_pepingen_schotland_foto_merckx
Foto Merckx
 

De gemeente Pepingen heeft een lange traditie om tweejaarlijks een Europese avond te organiseren. Het opzet is een Europees land of regio onder de aandacht van de medeburgers te brengen en de noodzaak aan solidariteit op het Europese continent te onderstrepen. Op 29 november plaatsen ze Schotland in de belangstelling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 nov 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Audiovisueel Museum Bogaarden (PEPINGEN) doet mee aan “Dag van de wetenschap”

Editiepajot_pepingen_radios
Ingezonden foto
 

Wie door Bogaarden, deelgemeente van Pepingen rijdt, verwacht niet dat achter de gevel van cafetaria Ter Kammen zulke bijzondere schat schuilgaat. Wie echter binnenstapt wordt overspoeld door een gigantische collectie oude radio’s, grammofoons, bandopnemers, camera’s, tv-toestellen en zoveel meer. Niet voor niets noemen François en Julien Luyckx hun collectie ‘Het Audiovisueel Museum’. Op 23 november doet het Audiovisueel Museum mee aan “De dag van de wetenschap”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2014
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - Wapenstilstand herdacht in pas gerestaureerde kerk van Bellingen

Editiepajot_bellingen_kerk_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

De jaarlijkse 11 novemberherdenking in Pepingen ging dit jaar door in de pas gerestaureerde Onze-Lieve-Vrouwkerk van Bellingen. De plechtigheid werd muzikaal opgeluisterd door Concertband Theobaldus Groot-Pepingen en de Pepingse Pipe Band

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - Bakwedstrijd

Editiepajot_pepingen_bakwedstrijd
Ingezonden foto

Voor alle lekkerbekken in Groot-Pepingen lanceert de vriendenkring Door en Voor Pepingen (DVP) een bakwedstrijd onder de inwoners van Pepingen, Beert, Elingen, Bellingen, Bogaarden en Heikruis. DVP liet zich inspireren door de razend populaire BBC-serie 'The Great British Bake Off', waarin getalenteerde amateurkoks strijden om de titel van grootste baktalent van Engeland.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2014
Felix Merckx
Ingezinden foto
 

Mondelinge vraag aan Minister De Croo over problemen postbedeling in HALLE / GOOIK / LENNIK / PEPINGEN

Bpost
EP

Naar aanleiding van de staking van de postbodes van Halle, Lennik, Gooik en Pepingen stelde Open Vld Kamerlid Luk Van Biesen een mondelinge vraag aan de bevoegde Minister dhr. Alexander ​De Croo (Open VLD)

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2014
Felix Merckx
EP
 

GALMAARDEN - Tien gemeenten ondertekenen samenwerkingsprotocol

Editiepajot_galmaarden_ondertekenen_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Samenwerken is de boodschap. - Foto © Marc Colpaert
 

Op 4 november werd in het Baljuwhuis in Galmaarden het ICT-samenwerkingsprotocol ondertekend tussen VERA en tien Pajotse gemeenten. Het kreeg de naam ’Virtuele Centrumstad Pajot’ mee.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 nov 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE / PEPINGEN / LENNIK / GOOIK - Postbodes terug aan het werk

Bpost
EP

De postbodes van Halle, Pepingen, Gooik en Lennik beslisten hun staking te beëindigen. Zo beslisten ze deze morgen nadat ze horen kregen dat er 10 bijkomende postbodes komen en ook de rondes zullen herbekeken worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 nov 2014
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - Vrije Tai-ji valt terug in de prijzen

Editoipajot_pepingen_taiji
Ingezonden foto
 

De 2 instructeurs, Luc Deknop en Mia Vereeken, samen met Pascale Decoster, allen verbonden aan de Vrije Tai-Ji Beweging Pepingen, demonstreerden voor een internationale jury een schitterend parcours. Ze brachten verschillende stijlen waaronder de oude Yang-stijl, de oude Wu- stijl, het zwaard en de stok. Als slot de Bagua Zhang-stijl of de stijl van de 8 handpalmen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Halloweentocht in ELINGEN

Editiepajot_elingen
Ingezonden flyer
 

Op vrijdag 31 oktober organiseert KVLV en 't Clubke opnieuw een Halloweentocht. Na een jaartje van weggeweest is hij helemaal terug. De tocht start aan Ons Parochiehuis om 18u30 stipt. De volwassenen betalen 7 euro en de kinderen 5 euro. In de prijs is inbegrepen: de inkom, soep, jenever, wafels en warme dranken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 okt 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Derde eetfestijn van N-VA PEPINGEN ging dit jaar door in Bogaarden

Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef
 

N-VA Pepingen organiseerde voor de derde keer haar jaarlijks eetfestijn. De editie 2014 had plaats in ’t Schoolhuys te Bogaarden. Het bestuur opteerde om het eetfestijn jaarlijks te laten doorgaan in één van de zes deelgemeenten. Dit om voeling te houden met de verschillende dorpen binnen Groot-Pepingen en zo dichter te staan bij alle inwoners.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Heel veel volk op het kleurrijk eetfestijn van Spring in ’t Veld in BELLINGEN

Editiepajot_bellingen
Foto © Elsie De Greef
 

Vrije basisschool Spring in ’t veld opende dit schooljaar met het muzisch project ‘Een kleurrijke start’ en dit thema werd ook doorgetrokken naar het eetfestijn, het werd een kleurrijk eetfestijn. Het eetfestijn van de Vrije Basisschool Spring in't Veld met afdelingen in Bellingen en Breedhout werd een groot succes. Vele gezinnen kwamen voor een lekkere biefstuk, balletjes in tomatensaus, vol-au-vent of groenteburgers afgezakt naar zaal 'De Kring'.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

PEPINGEN - Nieuw logo voor de Seniorenraad

Pepingen_seniorenraad_foto_merckx
Foto Merckx
 

Om de Seniorenraad kenbaar te maken naar de inwoners van Pepingen toe, nam René Vandensteen, voorzitter van de Seniorenraad het initiatief om een logo voor de G.S.A.R te maken. Ontwerper van het nieuwe logo is Lars Lambrecht uit Kester (Gooik).

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 okt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

Dorpsfeesten BOGAARDEN verdeelt 5000 euro onder de verenigingen

Bogaarden_dorpsfeest_cheque_14
Het comité verdeelde 5000 euro aan de helpende verenigingen. Foto © Marc Sluys
 

 De dorpsfeesten in Bogaarden zijn uniek. Een dorpje met amper een 400 inwoners zorgt tijdens de zomer voor een driedaagse volksverhuizing. De winst van de driedaagse feesten wordt verdeeld onder de bijna 20 verenigingen die een handje meehielpen om het iedereen in Bogaarden zo aangenaam mogelijk te maken. Dit jaar verdeelde het comité 5000 euro.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2014
Marc Sluys
 

PEPINGEN - Voor Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken zijn al haar medewerkers een fortuin waard

Editiepajot_pepingen_vanderstokken_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

Algemeen directeur Sylvia Gribbe, en de bewoners van Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken bedankten alle medewerkers ter gelegenheid van de ‘Dag van de verzorgende’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Elsie De Greef | 20 nov 2014
Godelieve Deschuyffeleer | 19 nov 2014
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 15 nov 2014
Felix Merckx | 09 nov 2014
Elsie De Greef | 27 okt 2014
Felix Merckx | 25 okt 2014

archief