Artikels Archief van Pepingen

GOOIK -

Editiepajot_gooik_doomst_in_paddenbroek_foto_marc_colpaert__kopie_
Michel Doomst in Paddenbroek. - Foto © Marc Colpaert
 

De gemeenten Pepingen, Bever, Herne, Galmaarden en Gooik krijgen samen 775.000 euro subsidies voor verschillende projecten. Eentje daarvan is de verdere uitbouw van Paddenbroek tot een volwaardig plattelandscentrum voor de regio. Via Vlaams Volksvertegenwoordiger Michel Doomst(CD&V) werden zopas de goedgekeurde projecten uit het Plattelandsfonds bekend gemaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Clarisse Denayer viert haar 100 jaar in het WZC Henri Vander Stokken in PEPINGEN

Pep_clarisse_denayer_100_g_
Clarisse Denayer kreeg 100 rozen. Foto's © Emile Devogeleer
 

 Clarisse Denayer viert haar 100 jaar in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken Op 30 november 1916 werd Clarisse geboren in Halle. Samen met Fernand maakte zij deel uit van een tweeling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Streekproducten in de lift. Opening stokerij in PEPINGEN

Gin_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Streekproducten zitten in de lift. De vzw Streekproducten Vlaams-Brabant mocht onlangs haar 306de lid verwelkomen. Met Herent zijn nu 55 van de 65 gemeenten ook Straffe Streek Gemeente. De communicatie staat niet stil met een opgefriste huisstijl, een eindejaarsactie en de kalender voor 2017. In Pepingen opent OPEN UP Farm Distillery een nieuwe stokerij met ontvangstzaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN - Vriendenkring DVP steunt voor de derde keer speelgoedactie voor kansarme kinderen

Dvp
Ingezonden foto
 

 We zagen hem op tv, in de winkel, op affiches, Sinterklaas is opnieuw in het land. Tegen 6 december krijgt naar traditie elk kind een cadeau van de goede man. Dreamland lanceerde met de actie “speelgoedredders” een oproep om de Sint te helpen herbruikbaar speelgoed in te zamelen zodat er geen enkel kindje overgeslagen zou worden. Oud speelgoed krijgt zo een nieuw vriendje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2016
Felix MerckxI
Ingezonden foto
 

Ninoofsesteenweg (N28) in PEPINGEN weer open na grote herinrichting

Ninoofsesteenweg_1
Foto(s Emile Devogeleer
 

 Met de aanleg van klinkers en het aanplanten van bomen op het gemeenteplein, werd de herinrichting van de Ninoofsesteenweg (N28) in Pepingen volledig beëindigd. De wegwas voor de werken een verouderde, een beetje troosteloze asfaltvlakte met een heel brede rijweg voor auto's en weinig ruimte voor fietsers en voetgangers. Na bijna twee jaar va ingrijpende herinrichtingswerken is de Ninoofsesteenweg er op alle vlakken op vooruitgegaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN - Obstructiepolitiek wordt blindelings voortgezet (Reactie)

Gemeenteraad_2013
EP

Op het stuk Obstructiepolitiek wordt blindelings voortgezet, hebben we intussen ook een reactie gekregen van André Deroubais (CD&V), die momenteel over de meerderjeid baschikken in Pepingen. Hieronder de reactie

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2016
 

PEPINGEN – Samenaankoop van haagplanten en bodembedekers.

Bomen_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Ongeveer 30 bewoners van groot Pepingen schreven zich in voor de samen aankoop van haagplanten, bodembedekers en kleinfruit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN - De geschiedenis blijft zich herhalen.

Gemeenteraad_2013
EP

 Ook op de gemeenteraad van 22 november weigerden  CD&V en Peter Lacres ook maar een punt te behandelen. Ze gingen hierbij zelfs zo ver dat ze  de Heer Verwee, directeur van Haviland onverrichter zake naar huis stuurden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2016
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - WZC Vander Stokken opende ouderenweek

Vanderstokken_1
Foto's Emile Devogeleer
 

Samen met Rita Van Eeckenrode, kunstschilder uit Galmaarden, openden de bewoners, medewerkers en vrijwilligers de ouderenweek , met een feestelijke receptie. Het thema is dit jaar ‘lokale cultuurparticipatie door ouderen’ en dat namen zij in het woonzorgcentrum erg letterlijk. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN - Elfde aanplant geboorteboom tijdens de “Dag van de Natuur”

Gzboorteboomgaard_1
Ingezonden foto's
 

 Op zaterdag 19 november 2016, “Dag van de Natuur” werd in Pepingen in aanwezigheid van de gezinnen de geboorteboom aangeplant, die symbool staat voor de kinderen geboren tussen oktober 2015 t.e.m. september 2016. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2016
Felix Merckx
Ingezonden
 

PEPINGEN - Overstromingen van 27 mei tot 26 juni erkend als ramp

Pepingen
EP

De gemeente Pepingen heeft een brief ontvangen van het Vlaams Rampenfonds betreffende de erkenning als algemene ramp, de langdurige overvloedige regenval en overstromingen die hebben plaats gevonden van 27 mei tot 26 juni 2016..

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2016
Felix Merckx
EP
 

PAJOTTENLAND – Gewijzigde openingsuren voor de politiepost in Gooik

Aaa_nieuws_uit_de_politiezone_pajottenland
PAJOTTENLAND – Gewijzigde openingsuren voor de politiepost in Gooik - © Deschuyffeleer
 

Sinds begin deze maand zijn de openingsuren van de politiepost in Gooik, waar tijdens het weekend ook het zonaal onthaal wordt verzekerd, gewijzigd. Voortaan is die geopend op maandag van 9 tot 12 uur, op woensdag en vrijdag van 15 tot 20 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen van 10 tot 17 uur. Op dinsdag en donderdag is het kantoor gesloten....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Europese Babbel in PEPINGEN met Hendrik Vos en Rob Heirbaut

Europese_babbelkopie
Ingezonden foto
 

 De Pepingse adviesraad voor cultuurbeleid en het Pepingse gemeenschapscentrum hebben een lange traditie om tweejaarlijks een Europese avond te organiseren.  De opzet was steeds om een Europees land bijzonder onder de aandacht van de medeburgers te brengen en de noodzaak aan solidariteit op het Europese continent te onderstrepen. Deze Europese avond gaat door in de abdijkerk van Bellingen op 8 december om 20 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Audio-visueelmuseum Ter Kammen Bogaarden zet zijn deuren open

Audio
Ingezonden foto

 Op de dag van de wetenschap, zondag 27 november,  zijn de “Radio-zendamateurs” uit Geraardsbergen en Ninove te gast in het Audiovisueel museum, Terkammenstraat 11  Bogaarden(Pepingen) . Zij zullen de ganse dag demonstreren hoe je via de radio contacten kan leggen over heel de wereld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN – ‘Het Kinderuur’ brengt, ‘Sniffel, Snuffel en de staf van Sinterklaas naar ‘t Zaaltje in Beert.

Kinderuur
Foto Emile Devogeleer
 

 Sinterklaas is zijn staf kwijt. En zonder zijn staf kan hij zijn werk niet doen, zijn staf zou zijn aangespoeld op een onbewoond eiland, toch zou er leven zijn op het eiland geen mensen maar ‘ Snoezels ‘ Sniffel en Snuffel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PEPINGEN - feestelijke opening speel-o-theek in de bib

Speel_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 In Pepingen opende  de speel-o-theek officieel haar deuren. Naast boeken, strips, tijdschriften en dvd’s leent de bib nu ook gezelschapsspellen en eenvoudige puzzels uit aan kinderen, grootouders, gezinnen, verenigingen, scholen en instellingen. Je vindt de speelgoedcollectie in de bibliotheek zelf.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Inhanto PEPINGEN liet griezelen

Inganto
Ingezonden
 

 Op Halloween was De Kinderschuur van Infano Pepingen open kinderen van 2,5 tot 12 jaar en hun familie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 nov 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Veiligheid

2_politie_logo_anders_p200
EP

 De gemeente Pepingen i.s.m de gemeentelijke seniorenadviesraad (GSAR) en het mobiel dienstencentrum De Klaproos organiseert in het kader van de seniorenweek een infonamiddag rond ‘Veiligheid’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 nov 2016
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - Cursus: het ontstaan van de hedendaagse kunst

Kunst_in_pepingen
EP

 Hedendaagse kunst stelt aan ieder van ons een veelheid van vragen. Iedereen ziet duidelijk dat, zowel in de diverse vormen van expressie als in de aangesneden onderwerpen, de hedendaagse kunstenaars diepgaand het domein van de kunst hebben vernieuwd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 nov 2016
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - Tentoonstelling over Sint-Martinus

Maurice_cochez_bewerkt-1
Maurice Cochez. (Foto Felix Merckx)
 

 Een tijdje geleden vertelde een gids in de kerk van Pepingen aan Maurice Cochez dat het dit jaar 1700 jaar geleden is dat de Heilige Martinus geboren werd. In enkele parochies wordt dit herdacht. Met die gedachte heeft hij een inventaris opgemaakt over deze heilige in de kerk van Pepingen en dit kan meb gaan bekijken in de kerk elke zondag in november van 11.00 uur tot 12.00 uur in de Sint-Martinuskerk

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 okt 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 02 dec 2016
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 21 nov 2016
Felix Merckx | 08 nov 2016
Felix Merckx | 04 nov 2016

archief