Artikels Archief van Pepingen

PEPINGEN krijgt 23 sociale woningen

Editiepajot_pepingen_oud_gemeentehuis_heikruis
Het oud gemeentehuis van Heikruis. (Ingezonden foto)
 

De projecten “betaalbaar wonen” van vorig CD&V/SP.a bestuur worden uitgevoerd door de huidige meerderheid. Verdeeld over de drie deelgemeenten van Pepingen komen er in totaal 23 nieuwe sociale woningen.. Met deze betaalbare woningen is het sociaal objectief dat Pepingen verplicht moet realiseren tegen 2020 voor 60 % ingevuld. Het wordt dus kwestie om de komende jaren nog nieuwe beleidsideeën te ontwikkelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Bewoners samen met hun achterkleinkinderen op zoek naar de paaseieren én de lente

Editiepajot_pepingen_paaseieren
Ingezonden foto
 

Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken organiseerde voor de derde keer een Paaseierenraap. De bewoners en hun achterkleinkinderen konden samen genieten van de sfeer die er heerst rond Pasen. De weergoden waren goed gezind en het was een zalige lente dag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Op zoek naar vogels

Editiepajot_pepingen_vogelwandeling
EP

Natuurpunt Pepingen organiseert op zondag 27 april een vroege vogelwandeling. Dit is de tijd van het jaar om te genieten van de vogels. Weinig blaadjes aan de bomen, goed licht en de zang is op z'n mooist.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2014
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - Politiek debat in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken geeft startschot voor verkiezingskoorts

Politiek_debat_vanderstokken
Ingezonden foto
 

Naar aanleiding van de komende verkiezingen op zondag 25 mei 2014 vond in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken een groot politiek debat plaats. Voor het eerst in de geschiedenis van het WZC Henri Vander Stokken, worden er twee stemlokalen binnen het wzc geopend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Lentewandeling door de mooiste landschappen van het Pajottenland

Ter_loo_bellingen
Ingezonden fogto

De heemkundige kring vzw Bellingahaim en Pasar organiseren jaarlijks een wandeldag vanuit ontmoetingscentrum Ter Loo, Kareelstraat 21 te 1674 Bellingen. Op zondag 27 april bieden ze 2 gegidste wandelingen aan die starten om 14:00 op de parking van het ontmoetingscentrum. De deelname is gratis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Ook in HEIKRUIS was de buitenspeeldag een gigantisch succes

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

Ongeveer 300 kinderen namen deel aan de verschillende activiteiten die de jeugd- en sportdienst voor hen in petto hadden: poëtisch kapsalon, vilten, koken, fietsparcours, straattekenen, workshop DJ, knutselen, schilderen, grasmannetje maken, modehoek met catwalk, fruit met chocolade, circustheater, springkastelen, … en nog veel meer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

Verbroedering BEERSEL - DROGENBOS verslaat PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_voetbal_1_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 

In vierde provinciale C stond het streekderby tussen Pepingen en Verbroedering Beersel-Drogenbos. op het programma. Pepingen stond op de vierde plaats  en Verbroedering Beersel – Drogenbos was leider. Verbroedering Beersel-Drogenbos haalde het met 1 – 3. Met deze overwinning is Beersel-Drogenbos zeker van promotie naar 3de provinciale.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2014
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

GOOIK - Politie spreekt over preventie

Editiepajot_gooik_preventie_foto_marc_colpaert
Serge Roelens(rechts) met enkele van mijn manschappen. - Foto © Marc Colpaert
 

De politie Pajottenland organiseerde een voordrachtavond in De Cam over diefstalpreventie en dit voor de inwoners van Bever, Galmaarden, Herne, Lennik, Pepingen en Gooik. In de totale aanpak van de

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO Samenwerken aan biodiversiteit

Editiepajot_leeruw_bio_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

De provincie Vlaams-Brabant en gemeenten laten Intergemeentelijke natuur- en landschapsploegen (INL-ploegen) werken uitvoeren die de leefgebieden van de 'koesterburen' moeten behouden en zo de biodiversiteit in de regio verbeteren. De samenwerkingsovereenkomsten voor Leuven en Halle-Vilvoorde voor de periode 2014-2015 officieel getekend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 apr 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PAJOTTENLAND - Het te winnen beeld voor Kunst op Komst van Koenraad Tinel

Editiepajot_galmaarden_nieuw_beeld_foto_marc_colpaert__kopie_
Het te winnen beeld met Koenraad Tinel, Tom Dehaene en Fien Reekmans. - Foto © Marc Colpaert
 

Op zondag werd in het atelier van kunstenaar Koenraad Tinel in Vollezele het beeld Prima Mater voorgesteld. Het te winnen kunstwerk - waar alle Pajotse gemeenten kunnen voor inschrijven - de achtste editie van ’Kunst op Komst‘. De provincie Vlaams-Brabant organiseert,

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 apr 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Een niet alledaagse activiteit van het collectief “Kunst In PEPINGEN”.

Palestijnse_avond
Ingezonden foto
 

 Zestien jongeren van het Lajee Centrum uit het Aida vluchtelingenkamp in Palestina maken in april 2014 een culturele trip door België met voorstellingen in Gent, Brussel, Antwerpen en “Pepingen”. In Pepingen zijn ze te zien en te horen op vrijdag 25 april om 20 uur in Ontmoetingscentrum Ter Loo, Kareelstraat 21 in Bellingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND – Groot en klein nieuws uit de politieraad van maart 2014

Politieraad_2014
Samenstelling Politieraad - © Deschuyffeleer
 
Politiehuis * Eedaflegging * Resultatenrekening * Interventievoertuig * Kogelwerende vesten * …..
 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

WALK TO WALK : 6 x PEPINGEN op zijn mooist !

Wandelclub_halfoogst_bellingen
EP

Wandelclub Bellingen en de gemeente Pepingen slaan voor het 4e jaar op rij de handen in elkaar. Ook dit jaar organiseren beiden in het kader van gezondheidsmaand de ‘walk 2 walk’ sessies, 6 weken na elkaar Pepingen op zijn mooist !

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2014
Felix Merckx
EP
 

HALLE - Voor u getest de Suzuki S-Cross

Editiepajot_galmaarden_cross_1__kopie_
De nieuwe Suzuki S-Cross. - Foto © Marc Colpaert
 

Op vraag van de garage Sterckx zijn wij bezig met het testen van enkele wagens van een Suzuki naar een kleine stadswagen tot grote broer Izuzu en om af te sluiten de Volvo V60 hybride.  Aan de Brusselsesteenweg 480 in Halle leiden Philip Vandewalle en Ilse Demol sinds enige tijd hun nieuwe vestiging Sterckx Motors. Met dezelfde gedrevenheid als de twee Volvo-vestigingen in St.-Genesius-Rode en wat verderop in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mrt 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PEPINGEN – Gezond de lente in

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

Traditiegetrouw zet de gemeente Pepingen in het voorjaar het thema "gezondheid" in de kijker. Vanaf 2014 zullen we in de maanden april en mei de stap zetten om gezond de lente in te gaan. Samen met de plaatselijke  instellingen en verenigingen biedt het gemeentebestuur dan ook een rijke waaier aan activiteiten aan. Het programma oogt dan bijzonder aantrekkelijk en dit van peuter tot senior, voor elk wat wils.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mrt 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Carnaval in WZC Henri Vander Stokken

Editiepajot_carnaval_vanderstokken
Ingezonden foto
 

Met Carnaval Halle in het vooruitzicht, vond ook het jaarlijkse spetterende carnavalsfeest voor de bewoners en bezoekers van Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken in Pepingen plaats.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mrt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - WZC H Vander Stokken nam deel aan 5e editie DUO-DAG

Editeiapejot_pepingen_duo_dag_foto_olaf
Foto Olaf
 

WZC Henri Vander Stokken nam deel aan de 5e editie van de DUO-dag. Het woonzorgcentrum ontving 4 werkzoekenden met een arbeidsbeperking en liet hen een nieuwe werkervaring op doen. Of het nu gaat over een handicap, chronische ziekte of andere beperking die de weg moeilijker maakt naar een job; woonzorgcentrum Vander Stokken houdt de deuren open en werkt graag mee aan deze sociale doelstelling!

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2014
Felix Merckx
Foto Olaf en ingzonden
 

PAJOTTENLAND - Nieuw de carnavalsbus

Marc_carnavalbus__kopie_
Nieuw de carnavalbus brengt u gratis naar huis. - Foto Felix Merckx
 

Een carnavalbus moet er voor zorgen dat carnavalvierders in Halle opnieuw veilig thuis geraken in Bever, Herne, Lennik, Pepingen, Gooik en Galmaarden. Ook van uit Sint-Pieters-Leeuw zijn er nachtbussen naar en van Halle tijdens de carnavaldagen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2014
Marc Colpaert
Felix Merckx
 

PEPINGEN - Meerderheid verlaat gemeenteraadszitting

Gemeenteraad_2013
EP

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting in Pepingen heeft de LVB-NVA-fractie de gemeenteraad verlaten. De LVB- en N.V.A-fractie stelt vast dat meerdere toegevoegde punten namens de CD&V-Sp.a-fractie reeds volledig behandeld werden en gestemd tijdens een van de vorige gemeenteraden en dat opnieuw een agendapunt wordt ingediend waarvoor de gemeenteraad niet bevoegd is, maar zijn bevoegdheid te buiten gaat.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2014
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - 23 jongeren bereiden zich voor op het avontuur van hun leven

Editiepajot_pepingen_inleefreis
Ingezonden foto
 

In Pepingen vond afgelopen weekend het voorbereidingsweekend plaats van 23 Vlaams-Brabantse jongeren die met uitwisselingsorganisatie AFS voor een aantal maanden naar het buitenland vertrekken om er deel te nemen aan een school- of vrijwilligersprogramma.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 19 apr 2014
Felix Merckx | 15 apr 2014
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 02 apr 2014
Felix Merckx | 01 apr 2014
Marc Colpaert | 28 mrt 2014
Elsie De Greef | 28 mrt 2014
Marc Colpaert | 26 mrt 2014

archief