Artikels Archief van Pepingen

PEPINGEN - SOS Boudewijn – Elke vrijdag “live cooking” in de keukens bij de bewoners van WZC Henri Vander Stokken!

Boudewijn
Ingezonden foto
 

Op vrijdag 5 februari 2016 startte het Keukencomité (“SOS Boudewijn”) van WZC Henri Vander Stokken met de uitvoering van één van de vele ideeën die de bewoners naar voor brengen. Vanaf nu krijgen de bewoners, afwisselend, elke vrijdag op de afdeling de chef-kok op bezoek die live in hun keuken een lekker ontbijt zal klaarmaken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen gaat wandelen in het Pajottenland

Editiepajot_pepingen_wandeltocht_bellingen__1_
Ingezonden foto
 

Naast de intussen gekende ‘taalgrenswandeling’ vanuit Bellingen organiseert de wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen op zondag 14 februari intussen al voor de 9e keer de ‘het Pajottenland op zijn mooist !’ tochten vanuit de kleinste Pepingse deelgemeente Elingen. De organisatie tracht ook nu weer zijn reputatie alle eer aan te doen, een natuurwandeling bij uitstek, een tikkeltje ondeugend en avontuurlijk. Het accent ligt op het parkoers ! Elk jaar weer slagen de organisatoren erin de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland aan te bieden. De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen

Editiepajot_wandelclub_halfoogstvrienden_bellingen

Naast de intussen gekende ‘taalgrenswandeling’ vanuit Bellingen organiseert de wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen op zondag 14 februari intussen al voor de 9e keer de ‘het Pajottenland op zijn mooist !’ tochten vanuit de kleinste Pepingse deelgemeente Elingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2016
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN - Werken schuiven op naar fase 5 vanaf februari

Editiepajot_pepingen_ninoofsesteenweg_bewerkt-2
Foto Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
 

Begin januari heeft de aannemer na een korte winterbreak de werken in Pepingen opnieuw gestart. Er werd verder gewerkt aan fase 4, die ze binnenkort afronden. Vanaf februari starten ze ook met de werken van fase 5, aan het kruispunt met Vroembos en de Steenweg op Elingen. Alle verkeer volgt vanaf dan de omleiding via Hoesnaek en Steenweg op Bellingen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2016
Felix Merckx
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
 

FC PEPINGEN organiseert eerste talentendag

Editiepajot_pepingen_talentendag
Ingezonden foto
 

Ben jij op zoek naar een leuke, familiale, interprovinciale jeugdwerking ? Met een gemotiveerd team van trainers, waar jij je voetbaldroom kan waarmaken ? Kom dan naar de talentendag van FC Pepingen (4de klasse) op zondag 20 maart 2016 om 10 uur

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

BELLINGEN / GOOIK - Een gedenkplaat voor het Pervivo park op de Kesterheide

Editiepajot_gooik_bord_1__kopie_
Een nieuw bord voor de Kesterheide. - Foto © Marc Colpaert
 

Mensen van de vzw ‘Ik leef verder’ kwamen samen in Bellingen om er een gedenkplaat te onthullen. Deze plaat zal later geplaatst worden in het Pervivo park in Gooik. In dit park werden er al enkele jaren geleden bomen geplant en naamplaatjes gezet voor kinderen of mensen die stierven aan een stofwisselingsziekte. Josiane Godefroy en Marc Timperman uit Bellingen verloren twintig jaar geleden hun dochter Hannelore.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Vernieuwd recyclagepark LENNIK-PEPINGEN start op 1 februari

Wegwijzer_pepingen-lennik_6__2_
 

 Vanaf 1 februari worden, zoals in de omliggende gemeenten, weegbruggen in gebruik genomen. De overheid verplicht gemeenten het principe “de vervuiler betaalt” ook door te voeren in de tarifering op het recyclagepark. Hierdoor gebeurde een herschikking in een gratis en een betalend gedeelte. Op het betalend gedeelte maken de weegbruggen het mogelijk om een tarief per aangebracht gewicht aan te rekenen van 0,16 euro/kg. Het huidige toegangsgeld voor alle afvalsoorten wordt afgeschaft.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2016
Marc Sluys
 

PEPINGEN - Komt er kinderopvang in de Zagerij?

Vld
Ingezonden foto
 

Open Vld-Pepingen hield haar nieuwjaarsreceptie in aanwezigheid van vele Pepingenaren en tal van nationale en regionale partijgenoten. Voorzitter René Devos bevestigde dat het politiek water in Pepingen momenteel diep is. In december 2015 heeft Lvb opgeroepen om het project “ de zagerij” on hold te zetten en de tijd te nemen om na te denken over de inhoud en timing van het project en een realistische budgetpolitiek te voeren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 feb 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - De belevingstuin voor bewoners met dementie in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken krijgt vorm.

Editiepajot_pepingen_vanderstokke_1
Ingezonden foto

De leden van de Werkgroep DeMensie van het woonzorgcentrum Henri Vander Stokken hebben  drie voederplankjes en een verhoogde kruidenbak voor de “belevingstuin.” gemaakt. Het is belangrijk dat de bewoners met dementie geprikkeld worden, elk op hun niveau. Door middel van een leefruimte met grote ramen en een aangepaste tuin komen deze bewoners als het ware intensiever in contact te staan met de groene omgeving. Op deze manier kunnen zij al wat in de tuin gebeurt, observeren. Zij kijken bv. naar de vogeltjes die komen eten op de voederplankjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 feb 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Dikke jassen fuif in Elingen gaat wegens het slechte weer door in het Parochiehuis

Editiepajot_pepingen
Ingezonden flyer
 

Zaterdag 30 januari organiseren ze voor de 9de keer DIKKE JASSEN FUIF in Elingen. Deze fuif staat al jaren bekend in de streek als een sfeervolle openluchtfuif, maar door de slechte weersvoorspellingen werd er beslist dat de fuif dit jaar door gaat in 'Ons Parochiehuis’ in Elingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Suzanne De Cort herkozen tot voorzitter van CD&V PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_cd_v_voorzitter
Ingezonden foto
 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd Suzanne De Cort uit Elingen unanieum herkozen tot voorzitter van de CD&V-afdeling Pepingen. Suzanne is getrouwd met Erik Bredael en mama van 3 kinderen. Ze is als bioingenieur en doctor in de toegepaste biologische wetenschappen werkzaam bij Coca-Cola in Anderlecht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Politie PAJOTTENLAND flitste vorig jaar 15.125 bestuurders voor te snel rijden

15125_flits
Politie PAJOTTENLAND flitste vorig jaar 15.125 bestuurders voor te snel rijden - © Deschuyffeleer
 

Het afgelopen jaar diende de verkeersdienst van de lokale politie Pajottenland 15.125 bekeuringen uit te schrijven voor bestuurders die zich niet hielden aan de maximaal toegelaten snelheid op de wegen in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen. De onbemande camera’s namen er daarvan 2.078 voor hun rekening. Bovendien.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Politieke wegen liggen nog ver uit elkaar

Gemeenteraad_2013
EP

Op de jongste gemeenteraad van Pepingen werd wel gepraat, maar men is er nog steeds niet uit de impassie geraakt. Door het overstappen van schepen Lacres van de meerderheid naar de minderheid is de minderheid er meerderheid geworden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2016
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN – Jong CD&V Pepingen reikte veertiende V.I.P-prijs uit

Editiepajot_pepingen_vip_1
Foto's Emile Devogeleer
 

De Pepingse CD&V jongerenafdeling reikte voor de veertiende maal hun jaarlijkse V.I.P ( Verdienstelijke Inwoner(s) van Pepingen ) prijs uit.Deze jaarlijkse prijs is bedoeld voor een persoon of vereniging die zich tijdens de voorbije jaren op een uitzonderlijke wijze verdienstelijk maakte voor de Pepingenaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

PAJOTTENLAND – Politie wil nog meer slagkracht door gebruik van moderne technologie

Nieuwjaar_politie_paj_2016__20_
PAJOTTENLAND – Politie wil nog meer slagkracht door gebruik van moderne technologie - Korpschef Marc Hellinckx - © Deschuyffeleer
 

Het gaat de lokale politie Pajottenland duidelijk voor de wind. Dat blijkt uit de toespraak van korpschef Marc Hellinckx tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het korps in het Krekelhof in Gooik. Naast dalende cijfers voor de criminaliteit in het algemeen, voor het aantal ongevallen met gekwetsten en doden en voor het aantal diefstallen in woningen.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Tettertraject en ouder worden in het Pajottenland

Flyer_ouder_worden_in_je_buurt-1
EP

Met het project ‘Ouder worden in je buurt’ zetten Riso Vlaams-Brabant en partners de dialoog op tussen dienstverleners en kwetsbare ouderen. In zes bijeenkomsten vanaf 16 februari wordt in Heikruis (Pepingen) het aanbod voor ouderen uit de doeken gedaan en geeft Riso op een toegankelijke manier de kans aan de ouderen om hun verhaal te vertellen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2016
Felix Merckx
 

PEPINGEN - Eind januari terug dikke jassen fuif in Elingen

Editiepajot_pepingen
Ingezonden affiche
 

Op 30 januari organiseren ze voor de 9de keer DIKKE JASSEN FUIF in Elingen. Deze fuif staat al jaren bekend in de streek als een sfeervolle openluchtfuif waar ambiance centraal staat. Ze kiezen bewust voor dit genre muziek om een zo breed mogelijk publiek aan te trekken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - CD&V / SP.a en Peter Lacres vraagt de installatie van een eenheidscollege

Gemeenteraad_2013
EP

Door de overstap van schepen Lacres is de meerderheid in de minderheid gekomen. Eén van deze gevolgen is dat de begroting 2016 niet goedgekeurd werd op de jongste gemeenteraad. 0^tot een oplossing te komen roept de CD&V-fractie en schepen Peter Lacres de gemeenteraad samen op donderdag 21 januari 2016 om 20u00 in de raadzaal van het gemeentehuis

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2016
Felix Merckx
EP
 

PEPINGEN - 10e Kerstboomverbranding voor het goede doel

Editiepajot_pepingen_kerstboom
EP

 Voor de tiende keer organiseert vzw Feestend Beert op zaterdag 9 januari een kerstboomverbranding. Deze gaat door aan de Eikstraat, weide nabij Taverne Cadiz te Beert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2016
Felix Merckx
EP
 

Gelukkig Nieuwjaar 2016!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2016! Veel leesplezier in 2016!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2016
EP
EP
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 03 feb 2016
Commerciële partners, advertenties en vacatures
EP | 01 jan 2016

archief