AFFLIGEM - Juventus Floorball Club volgt zichzelf op als Kampioen van België

C21

AFFLIGEM - Juventus Floorball Club volgt zichzelf op als Kampioen van België

Editiepajot_affligem_floorball_juventus_foto_ingezonden
Juventus Floorball Club. Foto © Christoffel Maekelbergh

Na een spannende wedstrijd tegen Tornado Brussels, onder leiding van het Zweedse scheidsrechtersduo Lybacken / Olsson,  heeft de club uit Affligem voor het tweede jaar op rij het Belgisch kampioenschap gewonnen. De finale in Aalst eindigde op 3-2.

De Wizards, roepnaam van het team, startte zeer sterk met 3 goals in 5 minuten. In de tweede periode liet Juve na om de match definitief te beslissen en Tornado bleef er in geloven. Juventus kon wel lang de nul houden, maar 8 minuten voor het einde viel de 3-1 en de spanning steeg. Nog meer druk van de Brusselaars en plots was het 3-2 met nog  20 seconden te spelen. Toen nam de ervaren Affligemse ploeg wel weer de bovenhand en speelde de match uit.

Thomas Ghilain (2x) en Jonathan Chiau (1x en 2 assits) zorgden voor de score voor Juventus.

De landstitel is de kroon op een uitstekend seizoen voor de club. Het team in 1e Nationale is sinds december 2010 ongeslagen,  won 15 van 16 wedstrijden in de competitie 2011-2012 en moest slechts één draw toestaan.

Met deze overwinning neemt de club ook dit jaar terug deel aan de voorronde van de EuroFloorballCup, het equivalent van de Champions League voor het Floorball.

Na de winst in de Beker van België haalt Juventus als eerste Belgische ploeg ooit de Dubbel: beker en kampioenschap in hetzelfde seizoen. Dat werd na de match op een passende manier gevierd, samen met de vele supporters die waren afgezakt naar Aalst.

De coach, Gio Lombardi, was bijzonder verheugd : “Het team heeft als een hecht blok gespeeld. Ik ben dan ook blij vast te stellen dat elk lid van de ploeg,  ongeacht hun speeltijd op het veld, een grote inzet en voorbeeldige mentaliteit heeft getoond gedurende het hele seizoen”.

Een fiere voorzitter, Christoffel Maekelbergh, voegde er aan toe :”Dit is het resultaat van de fantastische inzet van onze sportieve staf, ervaren coaches die van de jeugdopleiding het speerpunt van de club maken. Getuige hiervan zijn de vele selecties bij de Nationale ploeg, zowel jeugd als volwassenen.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2012
Steven Walravens
Christoffel Maekelbergh
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief