AFFLIGEM – De wereld ontdekt lokaal pareltje

C21

AFFLIGEM – De wereld ontdekt lokaal pareltje

Editiepajot-ingezonden-affligem-trippel-18022014
ingezonden foto
 
Editiepajot-ingezonden-affligem-blond-18022014
ingezonden foto
Editiepajot-ingezonden-affligem-bruin-18022014
ingezonden foto
 

Bierliefhebbers gaan steeds meer op zoek naar bieren met een authentieke smaak en met een rijke geschiedenis; kortom  ze gaan op zoek naar puurheid en kwaliteit,  gebaseerd op toewijding  en absoluut vakmanschap  dat ze willen terugzien  in de producten  die ze kopen  en proeven. België is en blijft  DE referentie  op vlak van speciaalbieren  en de vraag naar abdijbieren  zit nog steeds in stijgende  lijn, zowel in binnen- als buitenland. Affligem is een merk binnen het portfolio van Alken-Maes dat perfect beantwoordt aan het eisenpakket van de hedendaagse consument die op zoek is naar een unieke smaakbeleving van producten  met een ziel. Affligem wordt  nog steeds  gebrouwen  met respect  voor de eeuwenoude  tradities,  wat dit bier net zo uniek maakt. Bovendien laat Alken-Maes vanaf nu ook de rest van de wereld kennismaken met de pure smaaksensatie en verschillende degustatiewijzen van dit Belgische speciaalbier.

De herontdekking van een lokaal  pareltje

Affligem was jarenlang een verdoken pareltje in het merkenportfolio van Alken-Maes. Hoog tijd om het abdijbier de aandacht te geven dat het verdient, uiteraard zonder te raken aan de waarden van Affligem die kenners van over de hele wereld als absoluut uniek ervaren. Topprioriteit was het behoud van de passie en kwaliteit die het bier zo uitzonderlijk maken. Affligem werd voor het eerst gebrouwen in de abdij van Affligem in 1074. Aan de smaak van het bier is sindsdien niets veranderd, ook nu niet. Het bier wordt nog steeds gebrouwen volgens het originele recept van de paters van Affligem: met de beste mout en hoogaromatische hop. Deze ‘Formula Antiqua Renovata’ combineert de eeuwenoude traditionele brouwcultus van pure toewijding en superieure kwaliteit van de ingrediënten met de precisie van de nieuwste technieken en materialen.

De perfecte degustatie: ontdek  de ziel van Affligem

Om  ten  volle  te  kunnen  genieten  van  de  bijzondere smaak  van  hergisting  op  fles  introduceert  Affligem ‘De perfecte degustatie’, met een centrale rol voor het gistglaasje om de ziel van dit bier op een unieke manier te kunnen ontdekken. Biersommelier Luc De Raedemaeker licht toe: “Affligem kan je op verschillende manieren degusteren. Affligem ontwikkelde speciaal daarvoor een ‘serving tray’ om de consument zijn favoriete Affligem ten volle te kunnen laten beleven. Centraal in de tray staat de Affligem-fles, met daarnaast de body (het glas) en de soul (het gistglaasje). Zo kan je je Affligem op de klassieke manier degusteren: puur; ofwel met de gist erbij ofwel drink je de gist apart uit het kleine glaasje. Kortom, een unieke beleving van dit complexe bier.”

De wereld ontdekt Affligem:  export  naar 35  landen

Uit marktonderzoek blijkt dat de bierliefhebber steeds vaker kwaliteit boven kwantiteit verkiest en zich graag laat verleiden door de complexiteit en de unieke smaakbeleving tijdens het degusteren van authentieke abdijbieren. Niet alleen bij ons, maar ook in het buitenland neemt de vraag toe. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Affligem steeds bekender werd. Bovendien valt dit pareltje uit de Alken-Maes portefeuille regelmatig in de prijzen tijdens internationale wedstrijden. Joke Van Der Heyden, Marketing Manager Specialty beers Alken-Maes: “Alken-Maes gelooft in de toekomst van Affligem en ziet dan ook een enorm groeipotentieel. Met de herlancering en groeiende export van dit regionaal bier van absolute topkwaliteit, beogen we niet alleen een mooie groei van de Affligem-cijfers, we zetten ook de regio mee op de kaart. De streek rond Affligem staat bekend omwille van zijn mooi aanbod aan artisanale producten en we vinden het fijn dat ons bier daartoe zijn steentje kan bijdragen. We willen de hele wereld laten proeven van dit unieke bier dat met een enorme toewijding wordt gebrouwen; toewijding die we trouwens terugvinden in de hele regio Vlaams-Brabant.”

Tegen eind 2014 zal Affligem in 35 landen beschikbaar zijn.

Overzicht Awards  2011-2013

The International Brewing Awards 2011:

•  Affligem  Blond – Silver Belgian Style Ale

•  Affligem Tripel – Bronze Belgian Strong Ale

International Beer Challenge 2011:

•  Affligem  Dubbel – Silver

•  Affligem  Blond – Bronze

•  Affligem Tripel – Bronze

European Beer Star Awards 2012

•  Affligem  Blond – Gold Belgian Style Ale -> Trappist among the abbey beers

Brussels Beer Challenge 2013:

•  Affligem Patersvat – Silver Medal in the category Pale & Amber Ale: Abbey/Trappist

•  Affligem Tripel – Bronze Medal in the category Pale & Amber Ale: (Belgian style) Tripel

Affligem is verkrijgbaar in Blond, Dubbel, Tripel, Patersvat en de Affligem Cuvée. Beschikbaarheid: de nieuwe Affligem fles wordt nu stapsgewijs in de markt gezet. De Affligem Tripel gaat als eerste beschikbaar zijn in de markt vanaf 17 februari. In de Horeca krijgt u vanaf 1 april uw favoriete Affligem-bier geserveerd in zijn nieuwe glas. De adviesprijs voor een clip Affligem Blond en Dubbel (6 x 30cl) is 6,79 euro, voor de Affligem Tripel (3 x 30cl) is de adviesprijs 4,09 euro.

Assortiment:

Affligem Blond (6,8% alc.):

Dit goud-blonde artisanale bier wordt met puur vakmanschap gebrouwen volgens de Formula Antiqua Renovata. Deze eeuwenoude brouwmethode omvat het gebruik van de beste mouten en fijnste aroma hoppen. De hergisting op fles versterkt de smaak en accentueert de hinten van citrus en vanille, waarna de aanwezige gist voor een fris hop-bittere gistafdronk zorgt.

Affligem Dubbel (6,8% alc.):

Dit robijn-bruine artisanale bier wordt met puur vakmanschap gebrouwen volgens de Formula Antiqua Renovata. Deze eeuwenoude brouwmethode omvat het gebruik van de beste aroma mouten en de fijnste hoppen. De hergisting op fles versterkt de smaak en laat de hinten van steranijs en kruidige caramel biscuits volledig tot hun recht komen. De aanwezige gist zorgt voor een fris bittere gistafdronk.

Affligem Tripel (9,5% alc.):

Dit gouden artisanale bier wordt met puur vakmanschap gebrouwen volgens de Formula Antiqua Renovata. Deze eeuwenoude brouwmethode omvat het gebruik van de beste mouten en de fijnste selectie aan aroma hoppen. De hergisting op fles van dit complexe bier met hoog alcohol gehalte versterkt de volle smaak van rijpe prunus boomgaard vruchten en frisse citrus. De aanwezige gist zorgt voor een fris hop-bittere gistafdronk.

Affligem Patersvat (6,8% alc.):

Dit goud-blonde artisanale bier wordt met puur vakmanschap gebrouwen volgens de Formula Antiqua Renovata. Deze eeuwenoude brouwmethode omvat het gebruik van de beste mouten en fijnste aroma hoppen. Sinds 1074 wordt dit artisanale bier met puur vakmanschap gebrouwen volgens de Formula Antiqua Renovata. De hergisting accentueert de hinten van frisse jonge hopbellen en zorgt voor een citrusgras hop-bittere gistafdronk.

Affligem Cuvée (6,8% alc.):

Dit goud-blonde artisanale bier wordt met puur vakmanschap gebrouwen volgens de Formula Antiqua Renovata. Deze eeuwenoude brouwmethode omvat het gebruik van de beste mouten en fijnste aroma hoppen. De hergisting accentueert de vier verschillende hop hinten en aanwezige kruiden en zorgt voor een fris hop-bittere gistafdronk.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief