AFFLIGEM - ACW trefpint voor vrijwilligers

C21

AFFLIGEM - ACW trefpint voor vrijwilligers

Editiepajot-jacky-delcour--sing-for-the-climate28032014
foto © Jacky Delcour
 

Van 1 tot 9 maart 2014 vond in Vlaanderen de week van de vrijwilliger plaats. In die week trokken ACW militanten op tocht om vrijwilligers aan het woord te laten. Zij maakten er 'een vrijwilligerskrant' van, die deze week in alle Affligemse bussen terecht komt.

"Vrijwilligers vormen geen homogene groep", lees je in deze krant. "Je vindt ze in alle leeftijdscategorieën. Hun inzet en motivatie zijn uiteenlopend. Je hebt er de duizendpoot die actief is op verschillende terreinen en de stille kracht, die ongezien zijn steentje bijdraagt in de maatschappij. We laten enkele mensen, uit deze enorme vrijwilligerspoel, aan het woord".

Het is een kleurrijk pallet geworden, getuigenissen van gewone mensen die zich op een of andere plaats belangeloos inzetten.

Een hommage is het aan de zovelen die een warme samenleving opbouwen. Van jeugdleider tot ziekenbezoekster, van 11.11.11 medewerker tot toneelspeler, van voetbaltrainer tot Rode Kruishelper ...

Het initiatief eindigt in de organisatie van een Trefpint op vrijdag 4 april om 20 uur in de Parochiezaal van Teralfene. Iedereen is hierop uitgenodigd en ACW Affligem trakteert, een dikke merci voor de vrijwillige inzet.

Er is ook de medewerking gevraagd van het gemeentelijk beleid. Zij komen vertellen wat vanuit de Affligemse bestuursploeg op stapel staat om het vrijwilligerswerk te ondersteunen. Vrijwilligersprojecten in de verf zetten en ondersteunen, subsidiëring en administratieve omkadering, materiaal ter beschikking stellen.

Er is tenslotte ruimte op deze avond voor ieders inbreng, voor uitwisseling en nieuwe plannen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief