AFFLIGEM – Tweede editie van De N-8 van de kleine zonde

C21

AFFLIGEM – Tweede editie van De N-8 van de kleine zonde

Editiepajot-ingezonden-foto-nacht-kleine-zonde-06042014
foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot-ingezonden-foto-nacht-kleine-zonde1-06042014
ingezonden foto

Acht kunstfotografen met een eigen blik.

Vorig jaar zette de nacht van de kleine zonde de deuren van de kerk in Teralfene open voor  de ‘kortfilm’ en dit jaar op 30 april kan je doorlopend van 20u tot en met 01u het werk van acht talentvolle kunstfotografen bewonderen, elk met een eigen blik op de fotografie van:  Jiri meert, Michel  verdoodt, Daniël robbrecht, Sonja annaert, Jan van liedekerke, Geert van den broeck, Catherine misselyn & Davy de coninck.

Vandaag fotografeert iedereen, want de camera’s in mobiele telefoons benaderen inmiddels de kwaliteit van een compact-camera.

Maar fotografie is veel meer dan een flits, het is een technisch proces van nauwkeurigheid en  helderheid en daartoe is vaardigheid vereist.

Op een scherm van 4 op 4 meter worden de werken van deze kunstfotografen in projectie gebracht en zal je ontdekken hoe ook emoties een rol spelen in het tot stand komen van de foto’s en afbeeldingen van mensen, gebouwen en voorwerpen een vorm aannemen die kunst is geworden.

Het aanbod op deze doorlopende voorstelling eindigt ook niet bij de fotografie, want vanop een podium in de zijbeuk van de kerk, speelt ‘the pledge’, een live coverband op het ritme van de beeldmontage en in de erkers achteraan in de kerk zal de bezoeker worden geconfronteerd met een nieuwe ‘symbolische heilige en een relikwie, die werden ontworpen door de Affligemse kunstenaars Patrick Van Craenenbroeck en Frank Van Alfene, beiden de geestelijke vaders van dit evenement.

Voor wie de dorst wil laven heb je dan ook in deze kerk een lange bar waar de nieuwe Tripel Zot, een bier van 8,5 graden met drie hoppen wordt geserveerd.

De N-8 van de kleine zonde met zijn tweede editie wordt nu al in culturele middens en tot over de landsgrenzen beschouwd als een totaal vernieuwend en gedurfd aanbod en dit zonder afbreuk te doen aan het geloof willen deze kunstenaars van de kunstcollectieve dib21, een frisse wind laten waaien door ‘de kerk ‘ als gebouw van gemeenschap of zoals Frank Van Alfene besluit:

‘Als je mij vraagt of ik geloof, dan zeg ik ja: in de liefde naar elk mens en daarom serveren wij met ‘de kunst ‘ als ingrediënt een nieuw concept om van de kerk, een ruimere plaats te maken van diversiteit en eenheid voor elk mens.

Er zit ook een zeer aangename vorm verpakt in de toegangsprijs, zo betaal je maar 3€ in plaats van 5€ , als je op de avond een tweedehandsboek of stripverhaal meebrengt en schenkt aan het goede doel van dib21. 

 Voor meer informatie: dib21@telenet.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief