AFFLIGEM - Concert Fanfare Hekelgem

C21

AFFLIGEM - Concert Fanfare Hekelgem

Editiepajot-ingezonden-concert-fanfare-hekelgem-10042014
ingezonden
 

Het 40e concert van de Koninklijke Fanfare de Katholieke Gilde heeft plaats op 12 april 2014  om 20.00 uur stipt in de gemeentelijke Sporthal Bellekouter aan het gemeentehuis van Affligem. Ook ditmaal wordt de fanfare geleid door dirigent Jan Verhavert en dit voor de 30e maal op rij.

Rik Verhavert (ondervoorzitter en p.r. van de Fanfare): "Zoals gewoonlijk put onze dirigent uit de HAFABRA muziek of vertaald: muziek gecomponeerd of bewerkt voor HArmonie, FAnfare en BRAssband. Het aanbod is dermate groot dat het steeds opnieuw zoeken, tasten en afwegen is om een evenwichtig programma samen te stellen waar iedere muziekliefhebber aan zijn trekken komt. Dat is trouwens één van de redenen waarom onze dirigent niet voor één thema kiest maar voor variatie in het muzikale aanbod."

"Dirigent Jan heeft er de laatste weken dan ook duchtig de pees op gelegd. Sinds Nieuwjaar repeteren we 2 maal per week (maandag, zaterdag), want de stukken moeten piekfijn gebracht worden.", vervolgt Verhavert.

Het muzikale menu voorziet: meer dan één streepje filmmuziek, opera en operette. Stevige marsmuziek met een Berlijns luchtje aan. Swingende Bigband muziek. De onovertroffen Ska muziek van Madness en symfonische Rock van Queen. Oorlogsgeweld in het Amerikaanse Gettysburg.

De Sporthal/Concertzaal kan je bereiken via de ingang van de  Cultuurzaal. Er is een ruime parking voorzien.

Tot slot wenst de Fanfare de aandacht te vestigen op een geldinzamelactie ten voordele van Ann Wijnant, die lijdt aan de ziekte van Lyme. Ann is de dochter van Eddy Wijnant, gewezen bestuurslid en muzikant die ons in 2006, veel te vroeg ontviel.De actie bestaat in de verkoop van Paaseitjes tijdens de pauze van het concert en erna.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 apr 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief