AFFLIGEM - Werken Dokkenstraat in Essene gaan door!

C21

AFFLIGEM - Werken Dokkenstraat in Essene gaan door!

Editiepajot-logo-affligem
EP

Een 20-tal inwoners van de Dokkenstraat te Essene waren gisteren aanwezig op de ‘zitavond’ van burgemeester Walter De Donder. Eerder kregen zij te horen dat de reeds geplande vernieuwings- en rioleringswerken in hun straat niet waren opgenomen in het budget voor de komende jaren. Een aantal bewoners had echter al kosten gemaakt met betrekking tot de geplande werken (gescheiden riolering, gasvoorziening etc.) en ze waren misnoegd over het feit dat de gemeente een eerder gegeven engagement niet zou nakomen. Bovendien is de Dokkenstraat in zeer slechte staat en zijn de werken broodnodig. Tijdens de gemeenteraad van december 2013 werd door het college gezegd dat men de situatie zou herbekijken en eventueel beroep zou doen op gelden uit de reserve indien mogelijk. Men zou de inwoners hierover zo snel mogelijk informeren.

Gemeenteraadsleden Denise De Paepe en Karen D’haeseleer en toekomstig ocmw-raadslid Bart De Maeseneir,  allen uit Essene, trokken zich het lot van de Dokkenstraatbewoners aan. In eerste instantie drongen ze er bij hun eigen partij en bij de coalitiepartner op aan om de werken toch op de agenda te zetten en het nodige budget te voorzien. Toen bleek dat de inwoners van de Dokkenstraat tot op heden nog geen enkele informatie hadden gekregen, trokken ze gisteren, samen met een 20-tal bewoners, richting burgemeester voor meer informatie.

Tijdens dit onderhoud gaf de burgemeester eerst een duidelijk overzicht van de stappen die de voorbije jaren wel en niet werden ondernomen in dit dossier. De burgemeester bevestigde ook dat de geplande werken dan toch zullen uitgevoerd worden.

Goed nieuws dus voor de Dokkenstraat! 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2014
Jacky Delcour
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief