AFFLIGEM - Rock Teralfene op 26 september

C21

AFFLIGEM - Rock Teralfene op 26 september

Editiepajot-ingezonden-rock-teralfene-17092014
ingezonden
 

Vrijdag 26 september: markeer die datum met vette stift in je agenda! Dan bouwen de zotten van Teralfene een te gek feestje op Rock Teralfene. En dat wil je uiteraard niet missen!

Na drie succesedities blijft het beproefde recept behouden: een gratis en gezellig festival onder de kerktoren, eten en drinken in overvloed, palaveren met de vrienden en natuurlijk enkele stomende optredens van rockbands uit de regio. Rock Teralfene mag dan bekend staan als het zotste rockfestival uit het Melkwegstelsel en ver daarbuiten, toch blijft het immer bescheiden en trouw aan zijn roots.

Kwatongen uit het rockmilieu beweren dat Foo Fighters nog snel een concert gepland hebben in London omdat ze zo hopen ook gevraagd te worden voor Rock Teralfene. We moeten hen ontgoochelen: de organisatoren geven niet toe aan de druk en bieden enkel een podium aan veelbelovende lokale groepen die klaar zijn om een groot publiek te veroveren.

Dat is zeker het geval voor openingsact Folie Douce. Eind februari van dit jaar werden ze door Studio Brussel uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting 2014 in de gelijknamige talentenwedstrijd en sindsdien gaat het als een sneltrein voor Folie Douce. Dat ze na doortochten in de AB, op MiniRock en Pukkelpop uitkomen op Rock Teralfene, is dus niet meer dan logisch.

Houston’s Problem komt net als Folie Douce uit het buurdorpje Denderleeuw. Zij grossieren evenwel niet in zoetgevoicede stemmen, maar wel in echte ‘stonerrock’. Met covers van Queens of the Stone Age, Them Crooked Vultures, The Black Keys, Jack White… weet je het wel. Laten we eerlijk zijn: mannen met een zwaar probleem dus.

Ook Seventy and Orange pakt het podium in zonder schaamrood op de wangen. Zij beloven ons eigenzinnige covers van alternatieve rockklassiekers. Arctic Monkeys, Pearl Jam, Kings of Leon, Arcade Fire, Foo Fighters… noem maar op. Met enkele stevige pop-, dance- en electronummers zetten ze je ook aan het dansen.

Omdat eigen lof stinkt, bewieroken The Glorious Gentlemen’s Club liever de legendarische rockhelden van weleer. The Kinks, The Who, The Beatles, CCR, The Rolling Stones en andere ongekroonde koningen van de riff. Voor het jonge volkje is elk optreden een spoedcursus springlevende rock ‘n’ roll. Voor het net iets minder jonge volkje is het een teletijdmachine naar hun wonderjaren.

Ook voor en na de optredens schalt er muziek over het kerkplein. Vanuit een vintage Volkswagen T2-busje dan nog. De dj's van de VW Summertour combineren vlot rock'n'roll, britpop, classics en alternative dance, van Arctic Monkeys tot Chuck Berry, van The Kinks tot Ray Charles. Great!

Rock Teralfene steunt op de tomeloze inzet van een heleboel vrijwilligers. Dus willen de initiatiefnemers Lesley Vanhoorebeek, Inge Dhont, Kevin Peelman, Erik Touchant, Jan Schelfhout en Joeri Bombeke al bij voorbaat hun dank betuigen aan de vele handen die het werk licht maken. Ook zonder de steun van de sponsors en van het gemeentebestuur is een organisatie als Rock Teralfene onmogelijk. Waarvoor dank.

Praktisch - Rock Teralfene, op vrijdag 26 september op het verkeersvrije kerkplein. Aanvang om 18 uur, start van de optredens om 19 uur, einde van de optredens om 1 uur. 

Eten en drinken aan te gekke prijzen!

Meer weten? Volg ons op Facebook en Twitter voor de laatste weetjes.

https://www.facebook.com/rockteralfene - https://www.facebook.com/events/627151304065417/ 

https://twitter.com/RockTeralfene (volg & tweet: #RockT14)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2014
Jacky Delcour
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief