AFFLIGEM - De scouts van Teralfene krijgen eindelijk de speelruimte die ze verdienen

C21

AFFLIGEM - De scouts van Teralfene krijgen eindelijk de speelruimte die ze verdienen

Editiepajot_jacky_delcour_2014-12-17_de_scouts_van_teralfene
 

Het is eindelijk zo ver. Sinds 2009 doet de burgemeester, Walter De Donder (ook bevoegd voor jeugd), inspanningen om de huisvestingsproblemen van de scouts van Teralfene, Ter Alwina, op te lossen.

Met meer dan 100 leden barst het scoutslokaal uit haar voegen.  Er is speelruimte te kort en op het vlak van veiligheid is ook niet alles zoals het hoort.  Ze lieten reeds in 2009 hun oog vallen op een stuk grond van om en bij de 8 are, palend aan het scoutslokaal. Deze grond was eigendom van twee vennootschappen in vereffening en dus moest er onderhandeld worden met de curator om dit af te handelen. Na een jarenlange procedure is de zaak eindelijk rond. De grond paalt ook aan de winterkapel en het is langs die kant dat de gemeente nu een brandweg kan voorzien. De gemeente zal de grond in erfpacht geven aan de scouts.

 

De scouts van Teralfene krijgen eindelijk de speelruimte die ze verdienen, de mogelijkheid tot uitbreiding van hun lokalen maar vooral het zicht op een thuis op hun vaste stek: het centrum van Teralfene.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief