AFFLIGEM - 28e fokveebeurs van Belgisch Witblauw

C21

AFFLIGEM - 28e fokveebeurs van Belgisch Witblauw

2014-01-25_interprovinciale_fokveebeurs_003a
 
2014-01-25_interprovinciale_fokveebeurs_012a
2014-01-25_interprovinciale_fokveebeurs_030a
2014-01-25_interprovinciale_fokveebeurs_039a
2014-01-25_interprovinciale_fokveebeurs_022a
 

Op zaterdag 31 januari vanaf 10.00u wordt aan het gemeentelijk centrum de Bellekouter voor de 28e keer de fokveebeurs van het Belgisch Witblauw ras georganiseerd.

De organisatie van VZW Affligem Witblauw vindt het belangrijk dat dit een jaarlijkse ontmoetingsplaats is waar fokkerij, handel en passie hand in hand gaan. Affligem Witblauw wil zich profileren als plaats waar iedereen samenkomt om zich te meten in de prijskampring en zo ook als de plaats voor de verkoop van het fokmateriaal.

 

Dit jaar gaan ze hier nog meer op inzetten door gerichte advertenties in de vakpers, en ook bieden ze de mogelijkheid aan om stieren vrij van de eerste 7 gebreken aan te duiden in de cataloog. Dit is niet verplicht, maar kan voor de fokker of verkoper wel een verkoopargument zijn. 

 

Keuringen zijn erg belangrijk voor een fokkerij. Of het nu om vleesvee, melkvee of andere soorten fokkerij gaat. Fokkers houden ervan om hun dieren bijeen te brengen om de resultaten van hun respectievelijke fokprogramma’s te vergelijken. Het is een goede parameter om de kwaliteit 1op1 te vergelijken. Naast het vee is het voor de fokker een manier om kennis op te doen van nakomelingen van verschillende fokbedrijven en hun fokstrategieën. Het meest kwaliteitsvolle dier in zijn/haar leeftijdscategorie wordt geprezen en de winnende dieren worden vermeld in landelijke vakbladen. Het is dé manier om het vee aan een breed publiek te presenteren, met als mogelijk gevolg verkoop van dieren. Op sociaal vlak is de keuring ook een belangrijke aangelegenheid. Het is dan ook van groot belang dat dit in stand blijft. Het is voor defokker/liefhebber/familie ook een dagje uit in een fijne ambiance.

 

Tijdens een keuring of fokveedag is een jury onmisbaar. De dieren moeten uiteraard wel goed gerangschikt worden op basis van kwaliteiten, dit is een technische praktijk. Een dergelijk jury bestaat uit personen met veel vakkennis. Over het algemeen zijn het zelf fokkers van witblauw vleesvee van bewezen hoge kwaliteit. Tijdens de keuring worden de dieren op volgorde gezet van de beste naar de mindere van de groep, de jury geeft een mondelinge toelichting hoe zij tot deze klassering zijn gekomen.

 

Inschrijving via mail affligem.witblauw@hotmail.com

 

VZW Affligem Witblauw, Heurbeek 26-3210 Lubbeek

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour Archief
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief