Op 21 maart plant HART BOVEN HARD samen met BOS+ een bos in AFFLIGEM

C21

Op 21 maart plant HART BOVEN HARD samen met BOS+ een bos in AFFLIGEM

Editiepajot_ingezonden_hart_boven_hard_19032015
 

Zaterdag 21 maart: het begin van de lente én de Internationale Bossendag, een ideale dag dus voor HART BOVEN HARD om een bosplantactie te realiseren i.s.m. BOS+ en tal van milieuorganisaties. 

De actie vormt een aanloop naar de Grote Parade in Brussel op zondag 29 maart en markeert het moment waarop HART BOVEN HARD en haar Franstalige tegenhanger TOUT AUTRE CHOSE via crowdfunding 50% binnen hebben van het budget voor de praktische organisatie van de Grote Parade.

 

HART BOVEN HARD is een burgerbeweging die zich inzet voor een leefbare samenleving. Ze vraagt zuurstof voor mensen, figuurlijk maar ook letterlijk. Daarom staan de vrijwilligers van HART BOVEN HARD klaar om BOS+ te helpen bij de aanplanting van vierduizend (4000!) jonge bomen. Want bomen geven ons die zuurstof. Ze halen fijn stof uit de lucht en schenken ons daarmee heel wat gezonde levensjaren, ze zetten aan tot ontspannen en bewegen, ze maken het grijze Vlaanderen groener, leefbaarder, mooier, … Ze slaan CO2 op en vormen een reëel tegengewicht tegen de klimaatverandering. Ze bieden favoriete plekken waar we kunnen uitblazen tussen de bomen. Ze zetten aan tot sporten, ze reduceren stress en bevorderen ons concentratievermogen. Ze bieden een thuis en een voorraadkast aan heel wat van onze (fel bedreigde) plant- en diersoorten.

 

Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan de aanplant van het HART BOVEN HARD bos. En wie er toch niet kan bijzijn, kan toch zijn steun betuigen door een "hartenwens" mee te geven voor de actie, via www.bosplus.be.

 

Zo plant HART BOVEN HARD dus niet enkel een heel fijn bos, maar ook een massa hartenwensen. Aan heel wat van de aangeplante boompjes komen de hartenwensen te hangen van burgers of organisaties die HART BOVEN HARD en TOUT AUTRE CHOSE willen steunen. Het bos in Affligem zal zo zowel een mooie voorbode als later een blijvende herinnering vormen aan de Grote Parade op 29 maart 2015, wanneer duizenden burgers op straat komen om hun hartenwensen voor een leefbare, levendige, levende maatschappij uit te dragen.

 

Praktisch

Afspraak op zaterdag 21 maart 2015, van 14u tot 17u, in Veldekenslos, in Affligem (parkeren kan langs Brusselbaan (N9), van daar ongeveer 1 km te voet (volg de pijltjes)).

 

Organisatie

HART BOVEN HARD (contactpersoon Wouter Hillaert, tel 0495.84.57.06)

En BOS+ (contactpersoon Bert De Somviele, tel 0474.27.40.94)

i.s.m. Klimaatstad Mechelen, Climaxi, Bond Beter Leefmilieu, JNM, Greenpeace, …

 

Iedere gift is een stem voor meer en beter bos.

Giften vanaf 40 € zijn fiscaal aftrekbaar. Giftenrekening: IBAN: BE57 7310 0909 4935

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief