Rode Kruis-AFFLIGEM organiseert jaarlijkse stickeractie

C21

Rode Kruis-AFFLIGEM organiseert jaarlijkse stickeractie

Editiepajot_jacky_delcour_2015-04-23_rode_kruisstickers
 

Van donderdag 23 april tot en met donderdag 7 mei organiseert Rode Kruis- Vlaanderen zijn jaarlijkse stickeractie. Ook de vrijwilligers van Affligem zullen post vatten om stickers te verkopen aan de bevolking.

Jo Lamberts (voorzitter): “Dit jaar doen we ook beroep op lokale handelaars, die onze stickers te koop aanbieden in hun zaak. Dankzij hun hulp kunnen wij meer stickers verkopen, waardoor wij extra kunnen investeren in opleidingsmateriaal”.

 

Jo Lamberts (voorzitter): “Net als vorig jaar krijgen we ook dit jaar de kans om onze stickers te koop aan te bieden op de boerenmarkt in Teralfene. Op vrijdag 24 april kan je ons er vinden van 16:00 tot 18:00 uur. Kinderen wiens ouders een sticker kopen, mogen bovendien een draai geven aan ons rad van fortuin, zij krijgen bovenop de sticker nog een leuk cadeautje.”

 

Primeur: Rode Kruisstickers op maat van de afdeling - Jo Lamberts (voorzitter): “De opbrengst van de actie gaat zoals elk jaar naar onze lokale werking. De opbrengst besteden we dit jaar aan didactisch materiaal voor het ondersteunen van onze eerste hulplessen”.

 

Hendrik Nevens (lesgever eerste hulp): “We bieden jaarlijks een aantal eerste hulp cursussen aan. Tot vandaag kunnen we die opleiding kosteloos aanbieden en dat willen we graag blijven doen. Met de opbrengst van de stickerverkoop kunnen we nieuwe didactische materialen aankopen. Op die manier krijgen cursisten de kans om zo realistisch mogelijk levensreddende handelingen in te oefenen. Want ook in eerste hulp geldt, oefening baart kunst”.

 

Jo Lamberts (voorzitter): “Eerste hulp onderricht is een belangrijke activiteit binnen onze afdeling. Vorig jaar volgde Koen Merckx (onze adjunct verantwoordelijke hulpdienst) de opleiding tot ongevallensimulant. Zijn taak bestaat eruit tijdens de lessen situaties te simuleren, waardoor cursisten worden uitgedaagd om de theoretische kennis die we aanreiken, om te zetten in praktijk.”

 

Jo Lamberts (voorzitter): “Dat het geld lokaal besteed wordt, is vanaf dit jaar ook te lezen op de sticker zelf. We verkopen namelijk een gepersonaliseerde sticker, met onze afdelingsnaam op en het doel van de opbrengst (aankopen van eerste hulpmateriaal). Een primeur in de lange geschiedenis van de Rode Kruissticker!”

 

Wickie de Viking siert de sticker - Jo Lamberts (voorzitter): “Voor de afbeelding op de stickers houdt Rode Kruis- Vlaanderen wel vast aan traditie en zochten ze een figuurtje uit dat momenteel erg populair is bij kinderen. Dit jaar is het Wickie de Viking geworden, die het voorbije jaar niet alleen op tv te bewonderen was, maar van Studio 100 nu ook zijn eigen musical heeft gekregen. Wickie is ook het centrale personage in het gloednieuwe Plopsaqua zwemparadijs in De Panne.”

 

Brede werking - Jo Lamberts (voorzitter): “Onze Rode Kruisvrijwilligers zijn wekelijks op diverse terreinen actief. Ze verlenen onder meer hulp en psychosociale bijstand bij rampen, organiseren eerstehulpposten op evenementen en sportwedstrijden en geven gratis eerste hulp opleidingen aan de bevolking. Wat er ook gebeurt, onze Rode Kruisvrijwilligers staan paraat. Altijd, overal. Daarom vragen we uw steun.”

 

Rode Kruis-Affligem digitaal

Jo Lamberts (voorzitter): “Mede met de steun van het gemeentebestuur hebben we dit jaar kunnen investeren in een mobiele app. Rode Kruis-Affligem tekende in op het Affligem app project. Je kan onze app dowloaden door de QR-code te scannen (zie onderaan). Op die manier blijf je op de hoogte van onze activiteiten en laatste nieuwtjes. Je kan ons uiteraard ook volgen op facebook en twitter, waar onze pagina’s in de nieuwe Rode Kruis huisstijl werden gestopt.”

 

overzicht van data en locaties waar we stickers te koop aanbieden

1. Deelnemende handelaren

  • Vanaf donderdag 23 april 2015 om 15:00 uur kan je onze stickers aankopen in volgende handelszaken:
  • Café Dachterdeer, Langestraat 88, 1790 Hekelgem;
  • Dagbladhandel Deneef Gina, Ternatsestraat 64, 1790 Essenen;
  • Dagbladhandel Linda & Patrick, Brusselbaan 172, 1790 Hekelgem; 
  • De Krantenboetiek, Kerkstraat 76, 1790 Hekelgem;
  • De Toren Pers en Broodhuis, Potaardestraat 1-2, 1790 Teralfene;
  • Den Ijsbeer, Kerkstraat 62, 1790 Hekelgem;
  • Patisserie Callebaut, Brusselbaan 146, 1790 Hekelgem.

2. Verkoop door onze vrijwilligers:

  • Donderdag 23 april 2015: kruispunt Bellestraat en Stationstraat, t.h.v. Mie Katoen (vanaf 16:00 uur). 
  • Vrijdag 24 april 2015: Boerenmarkt, Kerkplein, Teralfene (vanaf 16:00 uur). 
  • Zaterdag 25 april 2015: Parking Okay Hekelgem (vanaf 9:30 uur).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2015
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief