AFFLIGEM - De Woensdagvrienden Strike ( Back ) organiseren een strijkmarathon

C21

AFFLIGEM - De Woensdagvrienden Strike ( Back ) organiseren een strijkmarathon

Editiepajot_ingezonden_villa_samson_affligem

De strijkmarathon gaat door in ‘café Dachterdeer’ in Affligem op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni 2015. Ten voordelen van “ Villa Samson van het UZ – Brussel “.

In het UZ Brussel staat de patiënt centraal en wordt ‘zorg’ zo ruim mogelijk bekeken. Alles wat kan helpen bij een snellere genezing of alles wat van belang is bij een begeleidingsproces krijgt aandacht. Voor mensen van allerlei leeftijd betekent hun huisdier veel, heel veel, soms zelfs alles in hun leven. Dit verandert niet als ze gehospitaliseerd worden, integendeel. 

 

Villa Samson brengt mens en dier samen. Villa Samson wordt een “beestig gebouw” naast het UZ Brussel waar huisdieren en patiënten elkaar onbezorgd kunnen ontmoeten. Een aangename ruimte waar het mogelijk is om de band met het huisdier te onderhouden, het dier te verzorgen, te aaien en ermee te spelen. Onderzoeken tonen aan dat een huisdier een belangrijke rol speelt in het genezingsproces. Wanneer iemand met zijn lievelingsdier in contact komt, verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Het zorgt ervoor dat mensen blijven bewegen en uiteraard biedt dit dier troost in moeilijke dagen. 

 

Villa Samson biedt een oplossing voor diverse noden. 

Bezoek - Familieleden of vrienden kunnen tijdens de bezoekuren langskomen met het huisdier van de patiënt. Voor mensen die niemand meer hebben is er een opvangservice voor hun huisdier voorzien in een kennel in de buurt. De verzorgers van die kennel komen dan met het dier tot bij de patiënt. 

Het organiseren van therapeutische sessies over diervriendelijke onderwerpen is hier ook aan de orde. 

 

Laatste wens - Heel speciaal zal het UZ Brussel enkele kamers inrichten in een huiselijke sfeer voor palliatieve bege-leiding, zodat het mogelijk is om de laatste wens te vervullen: samenzijn met de dichtste familie en het lievelingsdier bij het levenseinde. 

 

Woensdagvrienden Strike (Back)  - In Affligem is er een vriendengroep die zich de Woensdagvrienden noemen en het project “Villa Sams-on” sponseren. Dit doen ze door een strijkmarathon te organiseren. 

De strijkmarathon gaat door in café Dachterdeer op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni 2015. Heb je een hekel aan het strijken, aarzel dan niet en laat uw strijk doen voor het goede doel.  De prijs voor een normale strijkmand bedraagt 10 euro en er zijn ook steunkaarten te verkrijgen voor 2,50 euro. Deze zijn aftrekbaar indien je een mand laat strijken tijdens dit weekend. Er is ook een ludieke tombola aan verbonden.

 

De vriendengroep zou voortaan door het leven gaan als “ De Woensdagvrienden Strike ( Back ) “ Het goed doel voor 2015 was al snel gevonden “ Villa Samson van het UZ – Brussel “ Het weekeinde zelf zullen er nog extra strijkers zijn, kom zekers eens langs en steun Villa Samson !

  • vrijdag 05 juni vanaf 17.00 tot 00.00 uur.
  • Zaterdag 06 juni vanaf 10.00 uur tot 22.00 uur.
  • Zondag 07 juni vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur.

Een strijkmand laten strijken kan aan € 10.00  ( normale grootte )

Wie geen strijk meebrengt maar toch wil steunen er is doorlopend een tombola altijd prijs aan € 2.50 bovendien kan je meespelen voor een prachtig juweel set.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief