AFFLIGEM - Overhandiging brevetten opleiding eerste hulp & label "Hartveilige Gemeente"

C21

AFFLIGEM - Overhandiging brevetten opleiding eerste hulp & label "Hartveilige Gemeente"

Editiepajot_jacky_delcour_2015-06-19__overhandiging_van_de_brevetten___4_a
 
Editiepajot_jacky_delcour_2015-06-19__overhandiging_van_hartveilige_gemeente____te_overhandigen___5_a
 
Editiepajot_jacky_delcour_2015-06-19__overhandiging_van_de_brevetten___9_a
 

9 van de 11 deelnemers aan de laatste opleiding slaagden voor het examen en mogen hun brevet in ontvangst nemen. Het Rode Kruis-Affligem koos ervoor de opleidingen eerste hulp en helper te combineren in één cursus, waardoor ze meteen ook twee brevetten mogen uitreiken. Het aanbieden van eerste hulp opleidingen aan de brede bevolking blijft voor onze afdeling een prioriteit. Ze beslisten daarom vorig jaar ook om voortaan twee cursussen aan te bieden per jaar en met enige trots kunnen ze meedelen dat de volgende opleiding, in september, al helemaal is volzet.

Ze investeren ook in korte initiaties voor het lager onderwijs en bekijken de mogelijkheden om de lagere scholen binnen de gemeente te ondersteunen in eerste hulp onderricht. En de opbrengst van de 14-daagse stickerverkoop wordt besteed aan de aankoop van bijkomende reanimatie-poppen, AED-oefentoestellen en een hulpmiddel om het Heimlich manoeuvre op een veilige manier te oefenen.

 

Het Rode Kruis-Affligem maakt van de gelegenheid ook gebruik om het label: “Hartveilige Gemeente” te overhandigen aan de Burgemeester. De gemeente Affligem investeerde in de aankoop van een AED toestel en in samenwerking met het Rode Kruis-Affligem werden er verschillende opleidingen: “Reanimatie & Defibrillatie” georganiseerd voor medewerkers van het gemeentebestuur en het OCMW. Deze inspanningen worden door het Rode Kruis-Vlaanderen beloond met het label “Hartveilige Gemeente”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief