Provincie geeft groen licht voor ‘Zonevreemde recreatie’ en ‘Bellekouter’ AFFLIGEM goed

C21

Provincie geeft groen licht voor ‘Zonevreemde recreatie’ en ‘Bellekouter’ AFFLIGEM goed

Editiepajot_logo_provincie_vlaams_brabant

Met de goedkeuring van de gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen ‘Zonevreemde recreatie’ en ‘Bellekouter’ verzekert de provincie Vlaams-Brabant in Affligem de bestaanszekerheid van heel wat toekomstige recreatieve activiteiten.

 

Op 20 augustus 2015 zette de deputatie het licht op groen voor de uitvoering van de gemeentelijke uitvoeringsplannen ‘Zonevreemde recreatie’ en ‘Bellekouter’ in Affligem.

 

Op de site ‘Bellekouter’, gelegen aan het gemeentehuis van Affligem, wordt de nodige ruimte voorzien voor sport- en recreatie. De gemeente Affligem koos ervoor om de meeste voorzieningen op het vlak van sport, recreatie en administratieve faciliteiten te bundelen op de site ‘Bellekouter’. Het plan bevat een uitbreiding van het bestaande containerpark en mogelijkheden voor de verschillende sportverenigingen die actief zijn op het terrein. De toegankelijkheid van de verschillende functies wordt geoptimaliseerd door het voorzien van een netwerk van trage routes doorheen het gebied.

 

Met de goedkeuring van het gemeentelijk uitvoeringsplan ‘Zonevreemde recreatie’ krijgt zowel het recreatiedomein Verbruggen als het terrein van de scouts Hekelgem bestaanszekerheid en kunnen er werken worden uitgevoerd op beide terreinen.

‘Werken die eerder niet mogelijk waren op het terrein, waardoor de leefbaarheid en veiligheid van beide sites in het gedrang kwamen, zijn nu wel mogelijk’, zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2015
Jacky Delcour
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief