Uitvoegstrook afrit E40 in AFFLIGEM verlengd

C21

Uitvoegstrook afrit E40 in AFFLIGEM verlengd

Editiepajot_ingezonden_2015-09-04_uitvoegstrook_afrit_e40

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de uitvoegstrook van afrit op de E40 richting  Affligem verlengd. De pechstrook werd omgevormd tot invoegstrook om het verkeer zo veilig mogelijk naar de afrit te leiden.

 

Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Guy Uyttersprot (N-VA) schreef een brief aan AWV over de werking van de verkeerslichten en de fileproblemen op de aansluiting van de A10/E40 Brussel – Oostende met de N208 Affligem – Denderleeuw. In het schrijven werd aandacht gevraagd voor de problematiek aan de afrit van de autosnelweg E40 in Affligem. ’s Avonds staat op die afrit komende vanuit Brussel een lange file, die soms reikt tot ver op de pechstrook. Gezien het grote verschil in snelheid tussen de voertuigen op de autosnelweg en de stilstaande voertuigen op de afrit, pechstrook leidt dit tot zeer gevaarlijke situaties.

 

“Nadat de uitvoegstrook al eens verlengd werd, is de verkeerslichtenregeling eind 2013 grondig bijgestuurd om de afrij capaciteit van de afrit te verhogen en de lange wachtrijen – die tot voorbij de uitvoegstrook op de autosnelweg reiken – te vermijden. In eerste instantie heeft deze aanpassing zeker een merkbare verbetering gebracht. AWV heeft nu de uitvoegstrook nogmaals een beetje verlengd. Hiermee wordt de oorzaak van het probleem echter niet weggenomen en blijven de wachtrijen behouden. Daarom zal AWV onderzoeken of de verkeerslichtenregeling nog meer kan bijgestuurd worden om de oorzaak van het probleem wel aan te pakken.Als blijkt dat ook een verdere aanpassing van de verkeerslichtenregeling geen of onvoldoende antwoord biedt, zal AWV andere oplossingen bekijken. Ook infrastructurele aanpassingen zullen dan onderzocht worden. Zowel het onderzoeken en uitwerken van infrastructurele ingrepen als vervolgens het uitvoeren daarvan zullen wel de nodige tijd vergen. Maar in eerste instantie zal dus een aanpassing van de verkeerslichtenregeling bestudeerd worden en indien zinvol uiteraard ook geïmplementeerd” , aldus het Agentschap Wegen en Verkeer.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief