AFFLIGEM - Iedereen VIP op 5de Rock Teralfene

C21

AFFLIGEM - Iedereen VIP op 5de Rock Teralfene

Editiepajot_jacky_delcour_2015-09-25_5_de_rock_teralfene___11_a
 
Editiepajot_ingezonden_09-25_iedereen_vip_op_5de_rock_teralfene
 

Op vrijdag 25 september 2015 viert Rock Teralfene zijn 5de verjaardag. En dus worden alle bezoekers verwend met een ware VIP-behandeling. Helemaal gratis. Te gek! 

 

De ingrediënten voor een lekkere Rock Teralfene zijn ondertussen algemeen bekend: men neme 4 geweldige muziekoptredens, voegt er een pak vrienden aan toe, overvloedig gemarineerd in drank en goed gevuld met heerlijke snacks, en dit laat men urenlang sudderen in een tent vol gezelligheid en ambiance. Smakelijk! 

En ook dit jaar hoef je niet te reserveren: je bent vanaf 19 uur van harte welkom op het kerkplein van Teralfene. En wat meer is: de toegang is gratis en voor niks. 

Hoe we dat voor mekaar krijgen in deze tijden van crisis? Dankzij de steun van onze sponsors, het gemeentebestuur en talrijke vrijwilligers. Daar nemen we ons hoedje voor af. Uit dankbaarheid.  

 

Welke muzikale smaken krijgen we op deze jubileumeditie voorgeschoteld, horen we je al likkebaardend afvragen... 

 

We beginnen meteen met een bijzonder proevertje. Want als je de huisband bent van de bar die dit jaar nog de eretitel van ‘het beste café van Affligem’ kreeg toegekend, dan hoor je gewoon thuis op het podium van Rock Teralfene. Nu ja, ‘huisband’ is misschien veel gezegd: de jongens van Uzbek Fuse repeteren al jarenlang op de zolder van het Natekens en daar schreven ze ondertussen al enkele pareltjes bij elkaar. Hoog tijd dus om hen naar buiten te halen en een echt podium aan te bieden. Hun originele rocksongs zijn een ware ontdekking en smaken naar meer.

 

De tweede groep van de avond heeft ook een sterke band met Teralfene. Drummer Jacques ‘James’ Audenaert speelt met Wink Wink een thuismatch. Wink Wink is een echte ambiance-coverband, met vier ervaren muzikanten die hun sporen in de muziekscene al verdiend hebben. Ze serveren een lekker swingend gerecht bestaande uit rock, soul en fun, doorspekt met enkele straffe medleys van meezingers en klassiekers. Njammie. 

 

Het optreden van De Fanfaar is onze ‘plat de résistance’. Voor het grote publiek is De Fanfaar vooral bekend als het bandje achter de kont van Urbanus, waarmee hij een stuk van zijn laatste cd opnam en het land doortrok naar de grote zomerfestivals. Toch bracht de band tijdens de afgelopen 10 jaar zelf al 3 full albums en dubbel zoveel geflipte videoclips uit. Maar vooral bouwde De Fanfaar een ijzersterke live-reputatie op. Op hun nieuwe cd ‘De Raven komen’ (2015) toont De Fanfaar dat ze de truken leerden van grote broers Gorki en De Mens, maar dat ze in hun apenjaren ook dweepten met hun nonkels Urbanus en De Nieuwe Snaar. En daarom klinkt De Fanfaar zoals alleen De Fanfaar kan klinken: een energieke fusion van Nederlandstalige rock, pop, punk en een snuif kleinkunst. 

 

Louie Louie brengt ons het toetje waar iedereen een hele maaltijd naar uitkijkt. Zij zijn de sterke drank in de cocktail, de space in de cake. Louie Louie speelt de gouden klassiekers van de psychedelische popmuziek (The Doors, The Kinks, The Small Faces, The Animals, T-Rex, The Beatles…). Maar verwacht geen coverband met partituren op de pupiters. Louie Louie brengt de nummers zoals ze vroeger live klonken: opwindend, rauw, euforisch, dansbaar, gevaarlijk, en dat met molto overgave, passie en niet te vergeten een vleugje peace & love.      

 

Rock Teralfene, op vrijdag 25 september vanaf 19 uur op het verkeersvrije kerkplein. Eten en drinken aan te gekke prijzen!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief