AFFLIGEM - Wie wil het vel van Treezens Sus?

C21

AFFLIGEM - Wie wil het vel van Treezens Sus?

Toneel_prustske

De jaren ’30 in Hekelgem. Gertrude, de dochter van de notaris zal volgend jaar trouwen met Jozef, een beloftevolle renner en poulain van dokter Tistaert. De notaris wil hen een bouwgrond als huwelijkscadeau geven. Hij heeft een schoon stuk grond liggen maar dit wordt ontsierd door het kleine huisje van Treezens Sus, notoir stroper en landloper, dat aan deze bouwgrond paalt. Hij wil koste wat kost deze grond, eigendom van de kerkfabriek bekomen. Met de goedkeuring van de pastoor, de dokter en de onderwijzer, die de kerkfabriek vertegenwoordigen, probeert hij zowel goed als kwaadschiks om Sus uit zijn huis te drijven. Maar dat is zonder cafébazin Gusta en Sus’ goeie vrienden Dolfken en Fong gerekend, dit telkens met veel interesse opgevolgd door de plaatselijke klapeksters. Ondertussen bereiden Gertrude en Jozef hun huwelijk voor. Zal de notaris slagen in zijn boze opzet of kan Sus met de hulp van zijn vrienden het tij nog keren ?

 

Om het geheel een volks en Vlaams karakterte geven speelt het ‘orkest’ De Scheve Noot tussendoor de hits van de jaren ’30 en ’40.

 

Een volledig fictief verhaal met volks- en andere figuren uit Hekelgem waarvan sommige echt hebben geleefd en wiens naam niet mag verloren gaan.

 

Cast Prutske 2015: Nick Callebaut, Xaveer Michiels, Jo Callebaut, Hedwig Cooremans, Kim Desmet, Jelle Stassijns, Mattias Moyersoon, Franklin De Meersman, Sylv Van Molle, Fran D’Hooghe, Rudy Raspoet, Claire Callebaut, Fran Platteau, Kwinten Anné, Lien Van den Berghe, Kimmy De Vis, Max Pabst, Leen Pauwels, Sofie Roels en Gisèle Keppens

Live muziek met De Scheve Noot

Regie: Luc Vierendeels

Auteur: Luc Platteau

 

De productie gaat in première op vrijdag 6 november 2015 om 20u30 in de Cultuurzaal Sanderus te Affligem. Verder nog voorstellingen op zaterdag 7 november 2015 (20u30), zondag 8 november 2015 (15u00), dinsdag 10 november 2015 (20u30), vrijdag 13 november 2015 (20u30) en zaterdag 14 november 2015 (20u30).

 

http://www.toneelgroep-prutske.be/prutske-speelt/

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief