AFFLIGEM - Zorg dat je gezien wordt, voor je gezien bent...

C21

AFFLIGEM - Zorg dat je gezien wordt, voor je gezien bent...

Editiepajot_jacky_delcour_2015-10-12_verkeersveiligheidsactie
 

De zichtbaarheid is tijdens de herfst- en winterperiode erg belangrijk voor de zwakke weggebruikers. Daarom zet N-VA in Affligem in op de zichtbaarheid in het verkeer van kinderen, ouders, voetgangers en fietsers. Met de donkere maanden in het vooruitzicht organiseert de lokale afdeling een verkeersveiligheidsactie onder het motto: "Zorg dat je gezien wordt, voor je gezien bent...!

 

De N-VA mandatarissen en bestuursleden zullen een week lang en op verschillende locaties in de gemeente rugzakhoezen uitdelen.  Deze actie moet ervoor zorgen dat zowel fietsers als voetgangers veel beter zichtbaar worden in het drukke verkeer.

 

"De N-VA wil dit najaar inzetten op de verkeersveiligheid van zwakke weggebruikers die in het duister de baan op moeten. De start van de wintertijd zorgt al enkele jaren voor een verhoogd aantal verkeersslachtoffers. De oorzaak daarvan moet niet bij de wintertijd zelf gezocht worden, maar bij de langere periode van duisternis waarbinnen het verkeer zich afwikkelt. Toch is het verband ontegensprekelijk. In de praktijk zien we dat van de ene dag op de andere een groot deel van de avondspits plots in het donker plaatsvindt. Dit samen met het grotere risico op letselongevallen tijdens de duisternis zorgt voor een sprong in de ongevallenstatistieken, bij fietsers maar vooral bij voetgangers. De start van de wintertijd brengt dus wel degelijk een verhoogd risico met zich mee. Zichtbaarheid speelt hierbij duidelijk een grote rol. Elke actie voor meer zichtbaarheid draagt dus wel degelijk een steentje bij aan meer verkeersveiligheid en minder verkeersslachtoffers in onze gemeente!", aldus Guy Uyttersprot, schepen van Mobiliteit (N-VA).

 

Zorg dus dat je gezien wordt tijdens de donkere dagen...!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief