Fietsersbond AFFLIGEM vraagt 1-richtingsverkeer in het centrum

C21

Fietsersbond AFFLIGEM vraagt 1-richtingsverkeer in het centrum

2015-10-29_fosselstraat_afflgem

Kerkstraat en Fosselstraat worden ’s morgens geteisterd door druk verkeer van en naar deE40-autostrade op de begin- en einduren van de school in de Bellestraat. Vanzelfsprekend is dit niet bevorderlijk om kinderen met de fiets naar school te sturen of te begeleiden. Deze oudere en smallere straten zijn niet voorzien op die massale verkeersstromen. Veel (groot)ouders brengen daarom de kinderen met de wagen, zodat het verkeersprobleem nog toeneemt. Het autogewriemel op het dorp is vaak een echte verkeerssoep.

 

Het gemeentebestuur tekent eerlang het fietscharter en in dat kader willen zij de burger ook nauwer bij het gemeentelijk fietsbeleid betrekken. Daarom formuleert de Fietsersbond Affligem het voorstel om in de driehoek “Kerkstraat-Fosselstraat” 1-richtingsverkeer in te voeren. De Brusselbaan en de Oude Baan vormen dan het sluitstuk voor een vlotte doorstroming. Zodoende komt er ruimte vrij voor veilige fietspaden en op tal van plaatsen zelfs voor makkelijke parkings.

 

Dit is uiteraard een grondige ingreep in dagdagelijkse gewoontes, maar op basis van een enquête blijkt hier wel een breed draagvlak voor te bestaan. De verkeersdriehoek in Teralfene blijkt overigens ook wel op algemene goedkeuring te kunnen rekenen. Misschien zijn er varianten mogelijk op het voorstel van de Fietsersbond, maar dat er aan de fietsveiligheid van kinderen moet gewerkt worden is nogal evident. Het voorstel kan met beperkte kosten worden doorgevoerd en de verkeershinder kan substantieel verminderd worden.

 

Het gemeentebestuur heeft de voorbije maanden al tal van suggesties van de Fietsersbond in de verkeersinfrastructuur vorm gegeven. Er is dus duidelijk sprake van samenwerking. Maar voor deze ingreep is een, wat men noemt, “Brede Maatschappelijke Discussie”, toch wel aangewezen. En met deze oplossing wordt ook gewerkt aan minder uitstoot, klimaatproblematiek en een dorp waar het aangenaam leven blijft.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief