AFFLIGEM - Feestelijk concert in Essene: ‘Een reis door de wereld van Bach en Stanley’

C21

AFFLIGEM - Feestelijk concert in Essene: ‘Een reis door de wereld van Bach en Stanley’

Aff
 

Op 15 november om 15u00 biedt de Orgelkring Essene u in de kerk van Essene een concert aan voor orgel en traverso. Het wordt een muzikale reis door de wereld van Bach en Stanley. Het concert is opgevat als een ontmoeting tussen de Britse en Duitse muziekwereld van de achttiende eeuw. De centrale componisten van wie werk wordt uitgevoerd zijn J.S. Bach (1685-1750) en J. Stanley (1712-1786). De uitvoerders zijn Helmut De Backer (orgel) en Jan De Winne (traverso).

 

Helmut De Backer is master in de muziek (Koninklijk Conservatorium Brussel). Om zich te vervolmaken voor orgel ging hij twee jaar studeren aan het Sweerlinck-conservatorium in Amsterdam. Helmut De Backer is actief als concert-pianist, als docent aan het Conservatorium van Brussel, als zelfstandig orgelbouwer en als medewerker van het vaktijdschrift Orgelkunst.

 

Jan De Winne, musicoloog, is een internationaal vermaand traverso-speler die les geeft aan de conservatoria van Brussel en Parijs. Hij was vijftien jaar lang verbonden aan internationale muziekensembles (in Parijs, Gent, Amsterda, Wenen,…). Sinds 2005 concentreert hij zich op zijn eigen barok-ensemble ‘Il Gardellino’. Gedreven door zijn interesse voor oude instrumenten bouwt hij zelf kopieën van de 18de- en 19de-eeuwse traverso’s. Jan de Winne geeft concerten in heel Europa, in Zuid- en Centraal Amerika, in Japan en Australië. Het concert in Essene is een unieke gelegenheid om deze internationaal vermaarde musicus live te horen spelen in onze eigen omgeving.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief