AFFLIGEM - Davidsfonds Teralfene op Driekoningentocht

C21

AFFLIGEM - Davidsfonds Teralfene op Driekoningentocht

2014-01-03-sterzingen-davidsfonds-020a
 

Net als de voorgaande jaren gaat het bestuur van Davidsfonds Teralfene op Driekoningentocht. De sterzangers trekken op vrijdag 8 januari, in de loop van de avond en op zaterdag 9 januari in de namiddag en ’s avonds door de straten van Affligem om te zingen voor het goede doel.

Dit jaar steunt het Davidsfonds een kleinschalig project in Nepal, waar de inwoners en vooral de kinderen getroffen werden door een zware aardbeving.

 

De jonge dorpsgenoten Lieselot en Tomas waren in Nepal op het moment van de aardbeving. In hachelijke omstandigheden werden zij gered door de bevolking van het dorp waar ze verbleven. Uit dankbaarheid hebben Lieselot en Tomas een project opgezet om ouders financieel te steunen, zodat ze hun  kinderen weer naar school kunnen sturen. De getuigenis van Lieselot en Tomas zal iedereen overtuigen van het nut van hun project. Jullie steun komt dit project rechtstreeks ten goede.

Wie sympathie heeft voor dit project kan, geheel vrijblijvend, een bijdrage storten op rekeningnummer BE19 4219 1980 5112, met vermelding “Sterzingen.

 

Hallo, Wij zijn Lieselot en Tomas

Op 25 April waren wij aanwezig in Nepal toen daar een zware aardbeving plaatsvond. Meer bepaald in de Lang Tang vallei, een populaire trekpleister voor toeristen in het hooggebergte. De aardbeving verwoestte de gehele vallei en daarmee ook het leven van de plaatselijke bevolking. Zij hebben vele familieleden en vrienden verloren die dag. Ook hun huizen liepen zware schade op, 99% van de woningen werd vernield. Daarnaast zorgde de aardbeving er ook voor dat deze mensen hun inkomen voor zeker enkele jaren kwijt zijn. Toerisme is immers niet meteen meer mogelijk en de plaatselijke bevolking leefde voornamelijk van deze inkomsten. Wijzelf hebben heel veel geluk gehad en hebben de vallei maar op het nippertje levend kunnen verlaten. We hebben 6 dagen vast gezeten in het gebied voordat we geëvacueerd geweest zijn door het leger. Gedurende deze dagen heeft de lokale bevolking alles voor ons gedaan, terwijl zij het zelf zo zwaar hadden. Zij leidden ons door de bergen langs de vernielde paden, ze gaven ons onderdak in hun haastig opgetrokken shelters, ze gaven ons voedsel en ze zorgden er voor dat we telefonisch contact konden opnemen met onze familie. Wat wij in die paar dagen hebben gezien en meegemaakt heeft ons diep geraakt en aangezien wij ons leven te danken hebben aan de plaatselijke bevolking hebben wij besloten om iets terug te doen voor deze mensen. Wij hebben immers veilig en wel het gebied kunnen verlaten maar deze mensen zitten nu in de puinhoop die de aardbeving heeft achtergelaten. In de eerste weken na de ramp hebben we via onze contacten in Nepal gezorgd voor noodhulp. Eens de eerste hulp geleverd hebben we dan de bouw van een watermolen mee helpen financieren. Ook een plaatselijke school kreeg steun. Momenteel springen financieren we gedeeltelijk de aanleg van een weg. Maar nu ook in Nepal de scholen weer van start gaan duiken er nieuwe problemen op. Sommige kinderen kunnen niet naar school omdat hun ouders daar de financiële middelen niet voor hebben, aangezien zij voor de ramp in de toeristische sector werkten. Wij proberen nu 8 kindjes te helpen afkomstig uit de Lang Tang vallei. Hiervoor zijn wij op zoek naar sponsors. Om 1 kindje een jaar lang naar school te laten gaan is er 600 euro nodig. Hiermee worden de lessen betaald, het eten van de kinderen, de overnachtingen (want het gaat om een internaat), en het verplichte uniform. Wij zouden een warme oproep naar jullie toe willen doen om met jullie vereniging iets te organiseren om deze kindjes ook een toekomst te bieden. maken met een andere cultuur. Wij en de Nepalese kindjes hopen van harte op jullie interesse.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 dec 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief