AFFLIGEM kermist

C21

AFFLIGEM kermist

2014-02-01_affligem_kermist_106a
 
2015-02-01_affligem_kermist_207a
 

Op zaterdag 30 januari organiseert de gemeente het wervelende slotfeest “Affligem kermist” in de verwarmde Bellekouterhal en is volledig gratis toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente.

 

...eerst een belangrijke OPROEP rond MOBILITEIT:
Minder mobielen en gezinnen met kleine kinderen moeten een parkeerplaatsje krijgen op de parking aan de Bellekouterhal. Je hebt het ongetwijfeld zelf al meegemaakt: met de auto naar de Bellekouter… en geen parkeerplaats meer te vinden. Gezien het grote succes van de voorbije edities, willen we de volgende oproep lanceren: Kom, indien mogelijk, te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Er is plaats om fietsen veilig te stallen aan de ingang.


Het gemeentebestuur legt uitzonderlijk een gratis Kermisbus van De Lijn in om inwoners veilig van en naar het evenement te brengen. De uurregeling is te raadplegen aan de haltes en op de website van de gemeente Affligem.

 

De inkomhal zal dankzij plaatselijke kunstenaar Herwig Van Holsbeek én de kinderen van Affligem ook dit jaar een pareltje zijn. Je kan om 15u genieten van de plechtige opening door onze eigen Belleman. Het schepencollege zal aanwezig zijn om je te begroeten op het evenement. Of verlies jezelf even bij de Verwelkomer en voel je meteen helemaal thuis. 

Daarna is er opnieuw plaats voor een unieke blik op onze gemeente. Affligem heeft een rijke geschiedenis, maar ook een boeiend heden. Beide worden door middel van honderden beelden voor jou tentoongesteld. Als je graag je eigen inbreng daarin terugvindt, kan je deelnemen aan de fotowedstrijd. 

De Affligemse adviesraden vormen traditiegetrouw het Bruisend Affligemplein waar je kennis kan maken met hun werking. Jeugd, sport, senioren, bibliotheek, toerisme, economie,… alle troeven van de gemeente verzameld op één plek. Zorg zeker dat je ze allemaal gezien hebt, want bijna elke adviesraad heeft een kleine verrassing voor je in petto.

Laat wat verderop je hart stelen door de Playmobiel, een wandelorkest dat je van je sokken blaast. Ze zijn Mobiel, Akoestisch, Kleurrijk en Verbazend... Een mini-fanfare met grote klasse.
Je kan ze telkens een half uurtje op het Affligemplein vinden vanaf 15u15, vanaf 17u15 en vanaf 18u00. 

Of geniet van de OorlogsFietsen. Deze reizende tentoonstelling laat je kennis maken met de Groote Oorlog op een originele manier.

Voor de kleinsten is er een grimestand, een heuse race-piste met paardjes en autootjes en een draaimolen of het disco springkasteel. Deze standen worden gesloten om 19u.
De iets oudere kinderen kunnen zich opnieuw uitleven op het touwenparcours of met het reuze memoryspel. De attracties voor hen worden pas gesloten om 20u. En de jonge hersenen kunnen aan het werk bij de jeugdraad.

De jeugd heeft een eigen hoekje met de rodeostier, de slingerbal of lekker hangen met een zakje friet en een drankje. De jeugdraad voorziet ook een verrassing die voorbehouden is aan jeugd alleen. De attracties voor jongeren worden gesloten om 21u.

16u00-17u15 Kids Disco Show
Ook ouders genieten uitbundig mee van dit kinderfeest. De dansen worden afgewisseld met spelletjes, maar altijd staan de kinderen centraal.

The million dollar sunrise
Danny Van Droogenbroeck, Tom Van Droogenbroeck en zus Eva, bassist Erik Van Droogenbroeck uit Liedekerke en sologitarist Geert Gordts vormen een hechte band. Dit berucht talent van eigen bodem speelt de pannen van het dak met covers van de jaren zeventig tot nu.

The Edge: dit duo brengt covers op het zijpodium.

DUK : Bijna een vaste waarde intussen, ambiance op en voor het podium verzekerd

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief