AFFLIGEM - Het feest van de burgemeester: De Donderfonds

C21

AFFLIGEM - Het feest van de burgemeester: De Donderfonds

Editiepajot-logo-affligem

De zesde editie van HET FEEST VAN DE BUREMEESTER op 15 januari 2016 was wederom een groot succes. Men kan ongetwijfeld al van een traditie spreken.

 

De gouden formule namelijk de gratis toegang, een live orkest, een top DJ, een frietkot en een gratis vat, werkt blijkbaar uitnodigend voor de inwoners maar bovenal ben ik van mening dat ook de formule van het DE DONDERFONDS mee bijdraagt aan dit succes.

 

Na aftrek van alle onkosten wordt er een gift gedaan aan het DE DONDERFONDS. Dit DE DONDERFONDS werd in het leven geroepen bij de eerste eedaflegging als burgemeester van Walter De Donder op 1 januari 2011. Dit DE DONDERFONDS heeft als doel mensen en of verenigingen die in nood zitten een financiële ondersteuning te bieden. In het verleden was dat onder meer aan Chiro Hakilo voor een herstel aan hun stuk gewaaide tenten, aan de organisatie van een Teek-it-Away fuif voor iemand met de ziekte van Lyme, en aan de Affligemse mantelzorgers.

 

Deze keer is het Rode Kruis Affligem aan de beurt. Zij organiseren reeds jaren bloedafnames, bemannen de hulpposten op tal van grote evenementen, organiseren cursussen voor vrijwilligers, en zijn stand-by in geval van nood.

 

Het DE DONDERFONDS wenst ook een financiële bijdrage te leveren aan de heer Filip Verpoest. Een jonge leerling van Filip, die school loopt in Affligem en vioolles volgt in de muziekacademie bij Filip, heeft een actie op poten gezet waarbij hij viool speelt op recepties en in huiskamers om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de aankoop van een nieuwe rolstoelfiets voor zijn leraar. Om zijn engagement en empathie te belonen, keert het fonds 250 euro uit om deze jonge kerel aan een groter bedrag te helpen voor zijn leraar. Filip Verpoest is een graag geziene en talentvolle vioolleraar aan onze plaatselijke muziekacademie en heeft als MS patiënt voor zijn dagelijkse verplaatsingen nood aan een rolstoelfiets. Tot tweemaal toe werd zijn rolstoel door vandalen gestolen. De aanschaf van alweer een nieuwe rolstoel valt hem heel zwaar. Vandaar de steun van het DE DONDERFONDS.

 

Beiden kunnen rekenen op een steun van 250 euro.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief