Sportcafé AFFLIGEM

C21

Sportcafé AFFLIGEM

Editiepajot_ingezonden_sport_cafe_affligem
 

Elke gemeente huldigt op de ene of andere manier sportieve prestaties. In Affligem doen we dat tijdens het Sportcafé. 9 Kandidaten in verschillende disciplines en uiteenlopende leeftijden streden naar de titel “Het Sportmoment Affligem 2015”: Nils De Bolle (13j – judo), Remi Heymans (59j – vissen), Tibo Nevens (17j – wielrennen), Laus Pauwels (14j – mountainbike), Rune Pauwels (16j – karate), Jens Teirlinck (20j – veldrijden), Shari Van Belle (16j – voetbal), Geert Vermeiren (44j – atletiek) en Paul Wauterecht (67j – atletiek).

 

Zowel de sportraad als het publiek kozen unaniem voor Shari Van Belle als ‘Het Sportmoment Affligem 2015’. Shari kon zelf de trofee niet in ontvangst nemen. Zij streed voor België op het EK voetbal U 17 in Servië. Shari speelt bij de Red Flames, is speelster bij KAA Gent (1e nationale) en traint de U6 bij Eendracht Hekelgem.

 

Naast het zoeken naar het sportmoment van afgelopen jaar werden ook tal van sportweetjes voorgedragen. 4 Sportclubs wilden hun sportvrijwilliger in de bloemetjes zetten: Carlos Van Schuerbeeck is al 40 jaar voorzitter van WTC Sport en Vreugde, Adrienne De Meyts is 85 jaar en nog steeds onmisbaar bij WSC Dr. Tistaertvrienden, Patrick Lippens is de vaste waarde in de kantine bij Eendracht Hekelgem en de hulp van Hugo Van Steenbergen is van onschatbare waarde bij de Affligemse Recreatiesporters. De winnaars van de fiets- &  wandelzoektocht werden bekend gemaakt. Ook de schooldirecties konden opnieuw rekenen op een waardebon voor sportmateriaal via Kiwanis Affligem-Hopland en het gemeentebestuur. Schepen van sport, Herman Steppe, benadrukte de hartveiligheid van de gemeente en de sportclubs en reikte 4 Fair Play prijzen uit aan de jeugdsportverenigingen van Affligem: U15 bij Emi Essene, U12 bij Eendracht Hekelgem, U10 bij Juventus Floorball Club en U7 bij VC De Leeuwkens Teralfene. De schepen sloot de avond af met een uitdaging voor alle inwoners: Affligem naar de overwinning helpen als actiefste gemeente van Vlaanderen in de Stappenclash die doorgaat van 30 april tot en met 28 mei. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief