Vrijdag 6 mei werd voor het eerst een glimp prijsgegeven van het kunstwerk dat de rotonde aan het station van LIEDEKERKE zal bevolken

C21

Vrijdag 6 mei werd voor het eerst een glimp prijsgegeven van het kunstwerk dat de rotonde aan het station van LIEDEKERKE zal bevolken

2016-05-06_geen_einde_zonder_begin__1_a
 
2016-05-06_geen_einde_zonder_begin__2_a
 
2016-05-06_geen_einde_zonder_begin__15_a
 
2016-05-06_geen_einde_zonder_begin__26_a
 
2016-05-06_geen_einde_zonder_begin__29_a
 
Hout_ware_grootte__45_
 

Op deze rotonde komt een beeldengroep van kunstenaar Patrick Van Craenenbroeck. Dit kadert in het concept “Goede Geburen”, een samenwerking tussen de gemeente Liedekerke en Affligem, een maatschappelijk project van “De Vrienden van Affligem”.

 

De bevolking wordt er ook zoveel mogelijk bij betrokken. Vorig jaar konden ze online hun voorkeurstem uitbrengen tussen de 3 ontwerpen van Patrick Van Craenenbroeck. Het werd uiteindelijk de beeldengroep “Geen einde zonder begin”: vier beelden naar de 4 toegangswegen gericht. Telkens hetzelfde beeld, maar we zien het tegelijkertijd van 4 verschillende zijden dat zich telkens wijzigt bij het rondrijden; er is geen einde omdat er geen begin is.

 

De voorbije maanden werden reeds meerdere schaalmodellen gemaakt van het concept. Maar vooraleer Patrick Van Craenenbroeck  op ware grootte begint in klei, heeft hij eerst de figuren op houten panelen getekend, uitgezaagd en geschilderd. Deze panelen werden nu op de rotonde even gepresenteerd om de grootte, de proporties en de detaillering met zekerheid in te schatten. Ondanks de ‘platte’ vormen was het een overweldigend en bevredigend resultaat. De beelden zullen uiteindelijk 2,5 tot 3 meter hoog zijn.

 

De definitieve plaatsing en inhuldiging zal samen met de inhuldiging van het nieuwe station van Liedekerke gebeuren (2017).

 

Binnen enkele maanden zal Patrick Van Craenenbroeck de deuren van zijn atelier even open zetten zodat de ‘making-of’ van het kunstwerk live kan gevolgd worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief