293.287 euro voor voetpaden in de gemeente AFFLIGEM

C21

293.287 euro voor voetpaden in de gemeente AFFLIGEM

2016-06-08_kapruinweg_hekelgem_krijgt_voetpad
 

In 2016 investeert het gemeentebestuur van Affligem 293.287 euro voor de aanleg van voetpaden. Er worden nieuwe voetpaden aangelegd in de Krommaartweg (deel), Driesstraat (deel), Kapruinweg (deel) en Paddeputstraat. Deze werken worden midden augustus uitgevoerd door aannemer Pevenage uit Zottegem en kosten 135.978 euro. 

 

Voetpaden wijk De Mattein worden vernieuwd 

Begin augustus start aannemer Timmermans met het vernieuwen van de voetpaden in de wijk De Mattein (zone Fosselstraat tot Zegershof) in Hekelgem. Deze werken kosten 157.309 euro. 

 

"De voetpaden in de wijk De Mattein liggen er sinds de jaren 70. Een opknapbeurt was dringend nodig, want de voetpaden verkeren op heel wat plaatsen in slechte staat met heel wat verzakkingen. Dat komt omdat er toen betondallen gebruikt werden. Die worden nu allemaal opgebroken en verwijderd. In de plaats komen betonklinkers, de verzakte boordstenen worden eveneens opgetrokken. Vooraleer de aannemer aan de slag kan met de eigenlijke werken, moeten de nutsmaatschappijen wel nog een aantal voorbereidende werken uitvoeren. Onder andere het verplaatsen en vernieuwen van telecomleidingen, ook Farys en Eandis maken van de gelegenheid gebruik om enkele werken aan hun netwerk uit te voeren. De hinder voor de bewoners zal dan vooral plaatselijk zijn. De bewoners worden begin juli per brief op de hoogte gebracht van de geplande werken. De aannemer zal de hinder tot een minimum beperken en de inritten van de inwoners maximaal toegankelijk houden. In bepaalde periodes is dat evenwel onmogelijk", aldus  Guy Uyttersprot schepen van Openbare Werken (N-VA).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief