AFFLIGEM / ASSE - Fiets mee op 11 september voor een Fietssnelweg van Aalst naar Brussel

C21

AFFLIGEM / ASSE - Fiets mee op 11 september voor een Fietssnelweg van Aalst naar Brussel

76b43f4d-612e-4453-9fc8-77ac31c6747f

De lokale Fietsersbond afdelingen Aalst, Affligem en Asse willen aan de bevoegde overheden vragen om een fietssnelweg van Aalst naar Brussel over Affligem en Asse aan te leggen. Daarom organiseren ze op zondag 11 september een fietstocht over deze AAAB-route.

Jullie kunnen hen op de volgende manieren steunen:

  • Surf naar de website en laat er jouw gegevens achter als teken van steun voor dit initiatief.
  • Fiets op zondag 11 september 2016 mee van Aalst naar Brussel en terug. Aansluiten is mogelijk op meerdere plaatsen tussenin. De eerste informatie is nu al op deze website terug te vinden. Alle informatie zal tegen begin september op deze website geplaatst worden.
  • Deel het Facebookevenement.
  • Wil je niet enkel meefietsen, maar ook actief de fietstocht helpen begeleiden? Mail dan naar fietsroute.brussel@gmail.com.

Waarom deze vraag?
Ten oosten en ten zuiden van Brussel werden er al fietssnelwegen gerealiseerd: Leuven - Brussel en Halle - Brussel. De realisatie van een noordelijke fietssnelweg die Brussel via Vilvoorde met Mechelen zal verbinden is lopende. Ten westen van Brussel is men al begonnen met de aanleg van een fietssnelweg tot Asse centrum (de AB-route), maar er zijn nog geen plannen om deze door te trekken tot Aalst. Daar willen de Fietsersbondafdelingen van Aalst, Affligem en Asse verandering in brengen. Zij vinden dat de al geplande “AB-route” moet uitgebreid worden tot de AAAB-route (Aalst-Affligem-Asse-Brussel).
De Fietsersbondafdelingen Aalst, Affligem en Asse zullen op 11 september 2016 hun voorstellen aan de bevoegde overheden overmaken om op korte termijn tot een voorlopige AAAB-route te komen en op langere termijn tot een volwaardige AAAB-fietssnelweg.

Ze hopen dan ook op jullie actieve steun om mee deze voorstellen te verdedigen!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 aug 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief