AFFLIGEM - Rock Teralfene voor jong en oud

C21

AFFLIGEM - Rock Teralfene voor jong en oud

Foto_persnota
 
Rt16_-_affiche_a2__lowres_
 

Voor de zesde editie gooit Rock Teralfene het over een andere boeg. Voor het eerst heeft het festival plaats op een zaterdag, jawel. En voor het eerst staat er een heus kinderfeest op het programma. Verder zijn er de vertrouwde ingrediënten die van Rock Teralfene het fijnste festival van Affligem maken. Duid dus met stip aan in je agenda: Rock Teralfene, voor jong en oud, op zaterdag 24 september vanaf 13 uur op het kerkplein.

 

Vanaf 13 uur is het kerkplein the place to be voor de kids. Ouders en grootouders mogen uiteraard ook meekomen. Er moet toch iemand op die pagadders letten. Niet dat ze zich een seconde zullen vervelen, die gastjes. En ook de ouders niet. Onmogelijk, want iedereen wordt tussen 13 en 17 uur ondergedompeld in de magische wereld van ‘Alles Loopt Op Rolletjes’. 

Het hele kinderprogramma wordt uitgetekend door Mout Uyttersprot. Mout heeft roots in Affligem en is onder andere te zien in de tv-serie ‘de Kotmadam’. 

De hele namiddag kunnen de kids terecht in en rond de 'Mobiele Speelkamer'. In deze omgebouwde houten woonwagen is er een zithoek, verkleedmand, striphoek, kinderkeuken... kortom, een droomkamer met uren spelplezier voor kinderen van alle leeftijden. 

Rondom is er een glijbaan, zijn er lachspiegels en kan je volksspelen spelen, zoals rekkertrek, sjoelbak, blikwerpen, eendjes vissen, vier-op-een-rij... Er is ook kindergrime en een springkasteel.

Omstreeks 15 uur speelt Mout voor groot en klein een voorstelling van 'Het Sokkenspel van Muzaffer en Dalida' voor de woonwagen.

Dat wordt een geweldige namiddag voor de kinderen én voor ouders en grootouders!

 

Vanaf 17 uur zorgt Radio Negra voor een zachte overgang naar het avondprogramma. Radio Negra, dat zijn de apostelen van Manu Chao en zijn cultband Mano Negra, maar zij verkondigen zijn evangelie met een eigen toets. Ze coveren nummers als ‘Mr. Bobby’ en ‘Me Gustas Tu’, maar dan op hun eigengereide manier. Daarnaast spelen ze met hetzelfde enthousiasme enkele hits van onder andere Buena Vista Social Club, Bob Marley en Amy Winehouse. 

 

Om 19 uur staat er met Odilon een jonge band op het podium met kerels uit Affligem en Denderleeuw. Vorig jaar voor het plezier opgericht, en ondertussen geselecteerd voor Humo’s Rock Rally en Student Kick Off Gent. Hun muziek heeft diepe wortels in de 70's, maar dan in een hedendaagse indie-rock jas. De nummers gaan over alles wat een twintiger bezighoudt: feesten, vrouwen en de katers die ze met zich meebrengen. 

 

‘If you want to turn your place into ‘The House Of Fun’ of a real ‘Nite Klub’, just invite The Skadillacs.’ Het staat op hun website. En dus hebben we hen uitgenodigd. Om 20.30 uur brengen TheSkadillacs je de grootste hits van de Two Tone Ska, met classics van Madness, The Specials, Bad Manners, The Beat… ‘Kick The Bucket’ gasten!

 

Als headliner hebben we een legendarische groep kunnen strikken. Want hoe noem je Irish Coffee anders? Deze hardrock-bluesband werd opgericht in de jaren zeventig, scheerde hoge toppen na het hitnummer ‘Masterpiece’, ging daarna door diepe dalen, maar is inmiddels een echte cultgroep geworden. Stichter en drijvende kracht William Souffreau uit Aalst blies Irish Coffee een aantal jaren geleden nieuwe adem in, met 2 nieuwe cd’s tot gevolg. Op Rock Teralfene rockt de driekoppige band erop los vanaf 22.30 uur. Niet te missen! 

 

Afsluiten doen we met een DJ-set van We Are Prostitutes (WAP), ook al met roots in Denderleeuw. Hun platenkeuze is eclectischer dan de garderobe van Madonna en hun sets zo strak aan elkaar genaaid dat je bijna zou vermoeden dat Jeff Hoeyberghs mee achter de draaitafels staat. De soa-vrije klanken van We Are Prostitutes zijn bedwelmend, maar let op: de groep kan op geen enkele manier verantwoordelijk geacht worden voor ongewenste bezwangeringen op de dansvloer.

 

Ook dit jaar hoef je geen tickets te bestellen. Je bent van harte welkom op het kerkplein  van Teralfene voor ons gratis festival.

Hoe we dat voor mekaar krijgen in deze tijden van crisis? Dankzij de steun van onze  sponsors, het

gemeentebestuur en talrijke vrijwilligers. Daar nemen we ons hoedje voor  af. Uit dankbaarheid. 

 

Praktisch

Rock Teralfene, op zaterdag 24 september 2016 vanaf 13 uur op het verkeersvrije kerkplein. Eten en drinken aan te gekke prijzen!

Meer weten? Volg ons op Facebook en Twitter voor de laatste weetjes.

https://www.facebook.com/rockteralfene 

https://twitter.com/RockTeralfene (volg & tweet: #RockT16)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief