PEPINGEN - 23 jongeren bereiden zich voor op het avontuur van hun leven

C21

PEPINGEN - 23 jongeren bereiden zich voor op het avontuur van hun leven

Editiepajot_pepingen_inleefreis
Ingezonden foto
 

In Pepingen vond afgelopen weekend het voorbereidingsweekend plaats van 23 Vlaams-Brabantse jongeren die met uitwisselingsorganisatie AFS voor een aantal maanden naar het buitenland vertrekken om er deel te nemen aan een school- of vrijwilligersprogramma.

Wie met AFS naar het buitenland vertrekt, volgt een voorbereidingstraject van een aantal maanden. Het oriëntatieweekend is daarvan een belangrijk onderdeel. AFS laat haar deelnemers niet onvoorbereid aan zo een groot avontuur beginnen. "Tijdens dit weekend bereiden we de deelnemers voor op de vele (soms moeilijke) interculturele situaties die ze zullen tegenkomen gedurende hun verblijf in het buitenland. Thema's zoals ondermeer omgaan met ongelijkheid in de wereld, cultuurverschillen, typische gewoontes en gebruiken... kwamen uitgebreid aan bod".
Met 23 deelnemers (en 14 vrijwillige begeleiders die hun eigen ervaringen deelden) kan het lokale AFS-comité van de regio Brussel-Halle-Vilvoorde van een groot succes spreken. Het avontuur van hun leven is nu weeral een stapje dichterbij!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief