PEPINGEN - Meerderheid verlaat gemeenteraadszitting

C21

PEPINGEN - Meerderheid verlaat gemeenteraadszitting

Gemeenteraad_2013
EP

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting in Pepingen heeft de LVB-NVA-fractie de gemeenteraad verlaten. De LVB- en N.V.A-fractie stelt vast dat meerdere toegevoegde punten namens de CD&V-Sp.a-fractie reeds volledig behandeld werden en gestemd tijdens een van de vorige gemeenteraden en dat opnieuw een agendapunt wordt ingediend waarvoor de gemeenteraad niet bevoegd is, maar zijn bevoegdheid te buiten gaat.  

  De voorzitter opende de vergadering en begon de 6 toegevoegde punten van de CD&V-Sp.a fractie voor te lezen. Na lezing van het 3de toegevoegd punt van de CD&V-Sp.a fractie onderbrak de burgemeester de voorzitter en las een tekst voor waarin hij de oppositie hekelde omtrent de toegevoegde punten.
Burgemeester Timmerman: “Het kan toch niet de bedoeling zijn dat oppositie raadsleden agendapunten die reeds zijn besproken en gestemd zijn in vorige gemeenteraden, steeds opnieuw op de agenda geplaatst worden, omdat de stemming niet in overeenstemming is met wat een oppositie verwacht. Wij wensen onze tijd te spenderen aan het nemen van beleidsbeslissingen die ten dienste van het algemeen belang genomen worden i.p.v. politiek belang en stemmingmakerij”.
Vervolgens stapten de 7 raadsleden van de meerderheid op. De voorzitter kwam nog even terug om te zeggen dat we niet meer in aantal waren om de zitting te laten doorgaan. De gemeenteraadsleden van de LVB-NVA fractie zullen de zitpenning voor deze gemeenteraad integraal schenken aan een goed doel om daarmee haar signaal kracht bij te zetten.
André Deroubaix, fractieleider CD&V hield er een volledige andere mening over na: “De waarheid is dat door de afwezigheid van Peter Lacres (ziek) de meerderheid geen meerderheid meer had tegen de 7 CD&V-Sp.a raadsleden. De CD&V-Sp.a fractie had nochtans besloten om gewoon, zoals altijd, mee te stemmen met de punten waarover wij akkoord konden gaan. Het mocht niet zijn. Na 1 ½ minuut was de gemeenteraad van maart 2014 afgelopen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief