Verbroedering BEERSEL - DROGENBOS verslaat PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_voetbal_1_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer

Editiepajot_pepingen_voetbal_2_foto_devogeleer

In vierde provinciale C stond het streekderby tussen Pepingen en Verbroedering Beersel – Drogenbos op het programma. Pepingen stond op de vierde plaats  en Verbroedering Beersel – Drogenbos was leider. Verbroedering Beersel-Drogenbos haalde het met 1 – 3. Met deze overwinning is Beersel-Drogenbos zeker van promotie naar 3de provinciale.

In een pittige wedstrijd nam leider Beersel drogenbos direct de wedstrijd in handen. Dit resulteerde in 2 grote kansen in de eerste 10 min. Een poging van Cyrill Peeters werd van de lijn gekeerd, en een enig mooie aanval werd door Michael Ronse in de vlucht op de paal besloten.
Maar bij de eerste tegenprik was het onmiddellijk raak, toen Roel Berghmans een misverstand in de bezoekende verdediging beheerst afwerkte. Beersel Drogenbos was even van slag, maar nam op mentaliteit en karakter terug de wedstrijd in handen. De Pepingse doelman Steven Emmerechts behoede een paar keer zijn ploeg van de gelijkmaker na pogingen van Carre en Hardy.
Juist voor het rustsignaal werd Steven Heylen in het straatje gestuurd, maar alleen op weg naar de doelman werd hij onderuitgehaald. De scheidsrechter gaf fout, doch vergat hier de enig juiste sanctie te nemen en een rood karton te trekken.
In de 2 de helft ging Beersel Drogenbos verder op zijn elan, en speelde Pepingen van het kastje naar de muur , doch de verdiende gelijkmaker bleef uit.
In de 72 min schilderde Hardy een vrije trap op het hoofd van Michael Ronse en deze benutte de kans met het hoofd op 1-1.
Dit was het sein voor Beersel om het gaspedaal verder in te duwen. De goed ingekomen Deconinck was een gesel voor de thuisdefensie, en na een mooie aanval stuurde hij Ghesquiere in het straatje die beheerst afwerkte 1-2.
Hiermee was de honger van Beersel nog niet over, en ze gingen verder op zoek naar het geruststellend doelpunt. Sebastien Carre werd door de thuisdoelman van zijn sokken gelopen doch de ref deed alsof zijn neus bloedde. Enkele minuten voor het einde maakte Michael Ronse er 1-3 van na voorzet van Hardy.
De Beerselse doelman beleefde een rustige namiddag en diende in de ganse tweede helft niet eenmaal tussenbeide te komen. Een dik verdiende zege voor de leider, die nu ook zeker is van de promotie naar derde provinciale.