PEPINGEN - Lentewandeling door de mooiste landschappen van het Pajottenland

C21

PEPINGEN - Lentewandeling door de mooiste landschappen van het Pajottenland

Ter_loo_bellingen
Ingezonden fogto

De heemkundige kring vzw Bellingahaim en Pasar organiseren jaarlijks een wandeldag vanuit ontmoetingscentrum Ter Loo, Kareelstraat 21 te 1674 Bellingen. Op zondag 27 april bieden ze 2 gegidste wandelingen aan die starten om 14:00 op de parking van het ontmoetingscentrum. De deelname is gratis.

De eerste wandeling is een sportieve wandeling van 10 km. Deze kreeg de naam “Kapel-Ten-Teut-wandeling” en loopt door het mooie landschap van Bogaarden en Heikruis.
De tweede is   een culturele wandeling van 4 km. Tijdens deze wandeling kunnen we de restauratie van de O.L.Vrouwekerk (abdijkerk van Cantimpré) en de abdijhoeve bewonderen. Is dit niet je eerste bezoek aan deze historische locatie dan kan je nu de volgende fase van de restauratie van dit patrimonium ontdekken. Het is indrukwekkend om cultuur en natuur te combineren.
Na de wandeling kan men nagenieten met een bier , koffie of stukje taart op de rustige en authentieke binnenkoer van het kasteel-klooster. Er is een boekenstand voorzien met onder meer publicaties over de streek en uitgestippelde wandelingen, allemaal vertrekkend en eindigend in Ter Loo. Eveneens kan men die zondag in het ontmoetingscentrum ook een fototentoonstelling over “ Jongeren in Palestina “ meepikken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief