PEPINGEN krijgt 23 sociale woningen

C21

PEPINGEN krijgt 23 sociale woningen

Editiepajot_pepingen_oud_gemeentehuis_heikruis
Het oud gemeentehuis van Heikruis. (Ingezonden foto)
 

De projecten “betaalbaar wonen” van vorig CD&V/SP.a bestuur worden uitgevoerd door de huidige meerderheid. Verdeeld over de drie deelgemeenten van Pepingen komen er in totaal 23 nieuwe sociale woningen.. Met deze betaalbare woningen is het sociaal objectief dat Pepingen verplicht moet realiseren tegen 2020 voor 60 % ingevuld. Het wordt dus kwestie om de komende jaren nog nieuwe beleidsideeën te ontwikkelen.

In HEIKRUIS zullen de werken aan het oud gemeentehuis eerstdaags starten. Het oud gemeentehuis is eigendom van de gemeente en werd in 2010 in erfpacht gegeven aan het OCMW.
Het OCMW zal er met Vlaams geld van de VMSW ( Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen) vier sociale woningen inrichten. Tevens wordt de LOI (Lokaal Opvang Initiatief) woning voor de opvang van een vluchtelingengezin grondig gerenoveerd. Deze laatste bestemming bestaat reeds 15 jaar maar het pand is tot de draad versleten en aan een grondige renovatie toe.
Het project werd reeds in 2010 vergund en voorgesteld tijdens een info vergadering in het Cultureel Centrum. Het doorlopen van het subsidiëringstraject van de VMSW nam een drietal jaar in beslag.
Gezien de Vlaamse toelagen onder de vorm van een renteloze en betoelaagde lening over 30 jaar kost deze investering niets aan de Pepingse begroting. De sociale appartementen zullen uiteraard een huurinkomen opleveren dat toelaat deze renteloze lening af te lossen.
In BOGAARDEN zullen de werken aan het vroegere café Matton na de zomer starten. Hier zullen 11 woningen ingericht worden in de oude panden. Het wordt een mix van huur- en koopwoningen. Gezien de interventie van VLABINVEST hebben inwoners die een band met Pepingen kunnen aantonen voorrang. Geïnteresseerden kunnen reeds contact opnemen met Woonpunt ( tel 02.363.10.50 ). Dit project wordt volledig gerealiseerd door Woonpunt en Vlabinvest en kost Pepingen geen euro.
In PEPINGEN zal het woongedeelte van de zagerij aangevat worden. Het vorig bestuur had de site reeds aangekocht en een subsidiedossier bij Vlaanderen opgestart. Thans heeft de OCMW – raad beslist om het verbouwingsdossier aan te vatten. In het Pinokkio-pand en in de zijgebouwen zullen 8 sociale huurwoningen ingericht worden.
Deze woningen zullen integraal kunnen gefinancierd worden met betoelaagde renteloze leningen van de VMSW en met reeds toegezegde subsidies van de Provincie Vlaams Brabant.
Met deze betaalbare woningen is het sociaal objectief dat Pepingen verplicht moet realiseren tegen 2020 voor 60 % ingevuld. Het wordt dus kwestie om de komende jaren nog nieuwe beleidsideeën te ontwikkelen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief