HALLE - Voor u getest de Hyundai i 10

C21

HALLE - Voor u getest de Hyundai i 10

Editiepajot_galmaarden_i_tien_1_foto_marc_colpaert__kopie_
De mooie Hyundai I10. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_i_tien_2_foto_marc_colpaert__kopie_
Leuk om in te zitten. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_i_tien_3_foto_marc_colpaert__kopie_
Klein maar fijn. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_i_tien_4_foto_marc_colpaert__kopie_
Foto © Marc Colpaert
 

Wij mochten van de garage Sterckx een testrit maken met de Hyundai I10 een kleine stadswagen die zich ontpopte tot een grote ook al was hij qua afmetingen eerder klein. Aan de Brusselsesteenweg 480 in Halle leiden Philip Vandewalle en Ilse Demol sinds enige tijd hun nieuwe vestiging Sterckx Motors. Dit met dezelfde gedrevenheid als de twee Volvo-vestigingen in St.-Genesius-Rode en wat verderop in Halle.

Bij Sterckx Motors kies je in vertrouwen voor een gekende naam met daar bovenop een uitstekende all-in-one service. Na de test van de Suzuki kregen wij deze keer een kleine stadswagen de Hyundai I10 in onze handen. Met in het achterhoofd het zal wel meevallen, er zijn geen slechte wagens meer alleen is de ene wat beter dan de andere, gingen wij van start met de test. De eerste aangename verrassing was het mooie jeugdige interieur, een beetje speciaal met de aangepaste kleuren. Neen, het was echt niet het geluid van een Porsche motor toen wij de sleutel omdraaiden, maar de wagen ging er wel gezwind vandoor. Deze 998 cc motor met 6 PK, 48 Kw en 108 CO2 rijdt als een ‘grote’ maar laat zich parkeren als een kleine stadswagen. Na een tijdje stelden wij vast dat dit een perfecte wagen was om korte afstanden mee af te leggen of in stad te rijden, indien u wekelijks naar Zuid-Frankrijk moet rijden kiest u misschien toch wel liever voor een groter model zoals de IX35 misschien. Wat wij misten in deze wagen is zonder twijfel de middensteun, maar zoals in bijna alle kleine wagens was deze ook in de I10 niet terug te vinden. Maar laten wij het eens hebben over het positieve. Het voordeel van deze wagen is niet alleen, je kan hem bijna overal kwijt, maar achter het stuur krijgt men geen ogenblik het gevoel dat men met een ‘kleine’ wagen aan het rijden is. Men heeft genoeg power onder de voeten om gemakkelijk weg te geraken, zodat wij deze wagen gerust met ster als stadswagen kunnen aanprijzen. Maar denk nu niet dat hij zijn mannetje niet staat buiten de stadspoorten. Mijn wagen, mijn vrijheid is voor deze wagen zeer toepasselijk, ook als men langs stille wegen op het platteland aan het rondrijden is. De I10 kan al van u zijn vanaf de prijs van 11.800 euro(dit zonder een korting voor de overname van een oude wagen). Dus met een beetje geluk is deze wagen voor minder dan 10.000 euro van u. Ga dus gerust eens kijken, je smelt gewoon al wanneer je het interieur ziet en dan heeft u er nog niet mee gereden. En vergeet ook niet de extra service zoals de vijf jaar garantie die u krijgt op alle Hyundai modellen.

Wie meer wilt weten over deze wagen kan steeds even langsgaan bij Sterckx Motors in Halle. Contactgegevens: Sterckx Motors, Brusselsesteenweg 480 Halle

info@sterckxmotors.be, telefoon 02/361.08.72. De volgende test is van de robuste Izuzu, niet door doetjes.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief