Feestend BEERT 22, 23, 24, 25 augustus

C21

Feestend BEERT 22, 23, 24, 25 augustus

Beert_feestend_affiche_14_
Feestend Beert is samen met de verenigingen klaar voor 4 dagen feest. Foto © Marc Sluys
 

Voor de 49ste maal wordt er op 22 & 23 & 24 en 25 augustus 2014 in Beert gefeest. Tijdens ‘Feestend Beert’, vroeger Augustuskermis, word je getrakteerd op een feestelijke cocktail bestaande uit muziek en dans voor jong en oud, toffe sfeer en ontspanning voor klein en groot.

De organisatie van het weekend is in handen van de vzw Feestend Beert en wordt medegeorganiseerd door de plaatselijke verenigingen. Ook vele andere helpende handen, zowel jong als oud, maken van dit weekend een groot gebeuren. De opbrengst van de feesten wordt grotendeels verdeeld onder de meewerkende verenigingen. Verder organiseren we jaarlijks een feestvergadering waarop ieder helpend hand uitgenodigd is en kopen we allerlei materiaal aan die we ter beschikking stellen voor alle meewerkende verenigingen.

De feesttent is gelegen nabij de kerk aan de J. Demaegtstraat in ‘t hartje van Beert. Beert is een kleine deelgemeente van Groot-Pepingen en gelegen tussen Halle en Kruispunt "Blokkes" (aan Mong Blok). Aan de Eikstraat, de baan rechtover Café Termeeren, bushalte Termeeren, volg je de wegwijzer "Beert". Vijfde straat rechts en je voelt zo de leute en plezier op je afkomen. Kaarten voor dit weekend zijn te bekomen bij lokale handelaars en bestuursleden van de meewerkende verenigingen.

Het bestuur van vzw Feestend Beert bestaat uit zestien personen: Capla Branco, De Cloet Wim, De Coster Wouter, De Pelseneer Jo, De Pelseneer Stijn, De Ridder Ben, Devogeleer Jonathan, D'Haemer Steven, D’Haemer Michiel, Dubois Dries, Dubois Jesse, Elshoeght Bart, Gremmelprez Ann, Gremmelprez Marc (voorzitter), Gremmelprez Tim, Gremmelprez Sam, Gremmelprez Wim, Jacobs Tom, Lecocq Stefaan, Lecocq Kristof, Mertens Rudy, Pletinckx Koen, Van Cutsem Peter (penningmeester), Van Snick Jean Pierre, Van Snick Frederic, Vandersteen Elke (secretaris), Vandersteen Stijn, Vandevelde Joris en Wauters Wendy.

Oproep !!!! Volgend jaar wordt er voor de 50ste maal gefeest in Beert. De organisatie van Feestend Beert, vroeger Augustuskermis, is op zoek naar oude foto’s, documenten, affiches, ingangskaarten, ... van de vroegere en begin jaren. Wie ons hiermee kan helpen, laat gerust iets weten aan Peter (0476/599.023) of via info@feestendbeert.be

Programma 2014

Dit jaar staan tal van nieuwigheden op het programma. Vrijdagavond hebben tijdens GIGADANCE terug enkele top-DJ’s zoals DJ Coone naar Beert gehaald. Zaterdagvoor- en namiddag is er beweging in en rond de tent. Zaterdagavond duiken we terug de jaren “nineties” in.

Op zondagmiddag zal de tent nogmaals omgetoverd worden in een feestrestaurant. Zondagavond wordt er een benefietavond georganiseerd en de Zotte Maandag blijft een vaste waarde in het programma. De muziek wordt tijdens het weekend verzorgd door STUDIO HAIFAX  (www.studiohaifax.be )

Vrijdag 22 augustus

De feesttent is omgebouwd tot een heuse discotheek en de bonkende geluiden worden veroorzaakt door verschillende DJ’s, bekend uit verschillende dansdiscotheken, radio of tv, zoals de enige echte DJ Coone, DJ Surrender2bass, DJ Mazzletov, DJ Furax en Kids at the turntable

DJ COONE: Een internationale topper ! Reeds vanaf jonge leeftijd was Coone bezig met muziek. De creatie van zijn succesvolle label Dirty Workz was een grote stap in zijn jonge carrière. Dit maakte het hem mogelijk om zijn muziek verder te ontplooien, verder dan zijn eigen verwachtingen, en gaf het ook de kans om nieuwe talenten in de Hard Dance – wereld nieuwe en  geweldige muziekvormen te lanceren in deze dancewereld.

Op de leeftijd van 24 jaar lukte het Coone om een bijna onmogelijk doel te realiseren nl. Coone & the Gang. Hij slaagde erin om op één van Belgisch grootste locaties een exclusief event, met meer dan 10000 Hard Dance-fans, uit te verkopen. Dit event was zeker één van zijn meest memorabele momenten, een zeer belangrijk punt in zijn leven, dat het beginpunt was van grootste dingen en die de Hard Dance-scene in België een enorme boost gaven, mede dankzij de nationale TV en de vele mediareportages. 
Dankzij samenwerkingen met sommige van de grootste Hardstyle-iconen slaagde Coone erin om de wereld te imponeren met zijn unieke Hardstyle sound en een aparte stempel te drukken in zijn producties. Zijn belevenis leidde hem tot een nieuwe uitdaging, nl het creëren van een album binnen de 30 dagen waarbij veel van de Hard Dance – iconen hun samenwerking verleenden. Dit album lanceerde Coone’s carrière tot grootste hoogtes.

In het najaar van 2013 bracht Coone zijn recentste album 'Global Dedication' uit. Dit werd uitgebracht onder het label Dim Mak van Steve Aoki. Het succes van Coone in Europa had vele deuren voor hem geopend, zodat hij zich kon fixeren op een carrière in de  internationale Hard Dance-scene in landen zoals Australië en de Verenigde Staten en ook een wereldtour mogelijk maakte.

Zonder enige twijfel kunnen we vaststellen dat Coone Hardstyle is. Zijn passie wordt gedeeld door duizenden eensgezinden over heel de wereld, in een universele taal, nl muziek. Een bindende kracht die ons allen verenigd. (www.djcoone.com)

DJ SURRENDER2BASS: Hendrik Versyck AKA DJ Surrender2Bass, besliste al op jonge leeftijd om zijn passie te richten op de muziek. Ondanks het beginnen met een klein mengpaneeltje en computer, op privéfeestjes, kwam er steeds meer vraag voor het grotere werk. Afgezien van het feit dat hij resident is in verschillende jeugdhuizen zoals in Gooik, tot zelfs in Antwerpen en het evenement NINOVATION, kreeg hij ook de kans om zich te bewijzen in CLUB Exquis te Pepingen. Mét succes! Dit jaar werden ook Feestend Beert en zijn eerste festival, Dance-D-Vision Festival, een feit. Na vier jaar, investeren, oefenen en zweten, gaat het nu steeds maar bergop. Hijzelf beschrijft zijn stijl van commercieel tot zelfs Hard- en Tekstyle. Maar staat graag open voor het mixen van elk genre, zolang hij het publiek maar aan het dansen krijgt. (http://www.mixcloud.com/DJSurrender2Bass/)

DJ MAZZLETOV:  Dj mazzletov a.k.a. Jan Decooman. Reeds van zijn 6 jaar is hij bezig met muziek en hij heeft al heel wat mooie dingen kunnen doen. Onder andere Sunset Festival, Carré, Noxx, Mansion en Summerfestival staan al op zijn lijstje...  We kijken alvast uit naar zijn set op Feestend Beert waar hij ook een aantal producties zal voorstellen die binnenkort hopelijk de Ultratop zullen induiken... Be prepared!! (www.facebook.com/djmazzletov)

DJ FURAX: DJ Furax groeide op in een familie die een passie had voor muziek. Op 9-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste instrument, nl een percussie-instrument wat hij 10 jaar bespeelde. In 1992 begon hij zijn carrière als Techno DJ en produceerde meer dan 150 singles. Hij was de grootste promotor van de Jumpstyle. In 2007 werd hij de eerste Belg die resident DJ werd in Parijs. Drie jaar later richtte hij zich op de Dirty House stijl, nl. Electro terwijl hij zichzelf trouw blijft. Beïnvloed door Crookers, Dr Elekroluv, Hatira,… had Furax in de  laatste jaren zijn muziek meer gericht naar de Electro-muziek, maar hield hij ook rekening met andere stijlen.

Eerst trad hij op onder het pseudoniem ‘Xaruf’ en later onder zijn originele en huidige naam ‘Furax’, waarmee hij een nieuw album Dance Flora uitbracht in België. Zijn grootste hit was ‘Big Orgus’ Hierdoor had hij meer dan 63000 fans op Facebook en bevond hij zich in de top 10 van de Belgische DJ’s gedurende vele jaren! DJ Furax speelt nog altijd op de grootste festivals en in clubs in België, Frankrijk, Spanje, Nederland en Rusland. (The Matrix, Mysteryland ((NL), Defqon 1 (NL), Bassleader, Qlimax (BE), Q-Base, City Parade (BE), Summer Festival, Pussy Lounge(NL) , Reverze (B), ID&T, Technoparade (F), The Métropolis (Parijs), Temptation (ES)…) samen met de grootsten van de Electronic-wereld: Tiësto, David Guetta, Martin Solveig, Benny Benassi, The Prophet, Mark Acardipane, Carl Cox, Yves Deruyter en vele anderen. Furax is niet enkel een DJ, maar hij treedt ook live op. Hij was de eerste die live-optredens introduceerde in België waarbij al zijn composities en remixes live werden gebracht. Deze live-optredens bestaan 10 jaar nu onder de naam Hip-notic 303 en meer recent als Furax LIVE en FVL Live. Hij is momenteel met een nieuw concept gestart: A Truth Live met remixes van al de grootste hits op dit moment en ook retromixes van zijn eigen composities. Zijn live-acts hebben reeds een groot succes in Frankrijk en Nederland. (djfurax.net-The Legend)

KIDS AT THE TURNTABLE: Het Belgische DJ Duo Kids AT The Turntable werken hard aan hun internationale carrière. Zij beleefden reeds grote successen op Tomorrowland en ook in The Westerunie (NL), Café D’Anvers, Studio 80 (NL), The Qontinent, Decadance, Lazarus Club, Club Montreal, The Wood, Noxx, Charlatan, Houza-Palooza 2012 Mainstage, Antwerp Open Air in 2012 en 2013. De mensen houden van hun mix van Tech House en Techno.

Dit jonge duo van Brussel kan op eender welke fuif of welk festival verrassen met een aantrekkelijke, pakkende en energieke DJ-set. Optredens van Kids At The Turntable zijn eerlijk en open, maar ook direct en brengen een positieve energie te weeg. Iedereen die naar een DJ-set gaan van hen, weet dat zij een getalenteerd DJ duo zijn. (http://facebook.com/Kidsattheturntable)

 

Zaterdag 23 augustus 
Voor en namiddag: Beweging in en rond de tent.

’s Morgens vroeg (vanaf 7.00u) starten we met onze negende ROMMELMARKT. Wellicht heb je een aantal antieke spullen of speelgoed die al jaren op de zolder staan en wil je die kwijt. Wel, dit is uw kans om die rommel, nog op het einde van de vakantie, weg te werken. De rommelmarkt gaat door IN DE FEESTTENT (niet zoals vorige jaren op straat). Vanaf 10.00u. tot 17.00 u. is de feesttent als het ware een indoor-markt. De standplaats is gratis. Voor inlichtingen kan iedereen terecht bij Ann (tel. 0495/48.40.50).

NIEUW ! ZOMERSE MOUNTAINBIKE-CROSS

Voor de eerste maal organiseert Feestend Beert een Zomerse Mountainbike-cross. Er wordt in en rond de feesttent een parcours aangelegd. Dit bevat een aantal obstakels en een zandbak. Parcours is voor zowel mountainbike als cyclocross.

Inschrijven kan vooraf: surf naar www.feestendbeert.be/inschrijvingen  ! Breng de bevestigingsmail mee en meld je aan op zaterdag vanaf 11.00u. in de feesttent. Inschrijven kan ook nog de dag zelf tot een half uur voor elke categorie. Vanaf 11.00 uur kan je ook het parcours verkennen. Inschrijvingsgeld van 5 euro wordt betaald bij de inschrijving of aanmelding de dag zelf. Er is een geschenk voor elke deelnemer. Een valhelm is verplicht !

Er wordt gereden in verschillende categorieën:
- Om 13.00 uur starten de kinderen (jongens en meisjes) vanaf 5 tot 11 jaar en rijden 15 minuten.
- Om 13.30 uur starten de jongeren (jongens en meisjes) vanaf 12 tot 15 jaar en eveneens de vrouwen vanaf 16 tot ... jaar en rijden 30 min. lang rondjes.
- Om 14.30 uur rijden de mannen vanaf 16 jaar en rijden 45 minuten lang.

Meer info op de website of bij Stijn (GSM 0495/33.17.28).

NIEUW ! Over het hele land en in heel veel verschillende milieus wordt KUBB beoefend. Tegenwoordig is KUBB een populair gezinsspel en ruilen de senioren steeds vaker de petanqueballen in voor de kubbstok. Feestend Beert zorgt dit jaar voor een paar speelvelden waar gezinnen, vrienden, collega’s, buren, … een spelletje KUBB recreatief kunnen beoefenen en de mogelijkheid hebben om kennis te maken met de nieuwe rage. Kent deze activiteit een goede opkomst dan organiseren ze volgende jaar een KUBB-tornooi.

Doorlopend tal van andere activiteiten zoals springkastelen en boogschieten

Avond: Biet@the 90’s
FUIF met DJ WARD - DJ White&Ridhoe  - DJ Mickey House

DJ WARD: Om het in DJ Ward zijn eigen woorden te zeggen ‘If people call me a musical cameleon, I would like 2 change colour 4 many years 2 come’. Deze vergelijking wordt helemaal bevestigd door DJ Wards live-performance: een allrounder met een eigen stijl en visie die DJ’en en VJ’en combineert. Roadshows zoals de Q-party, festivals zoals Tomorrowland, Werchter, clubs (Versuz), feestjes zoals I love the 90’s en dansvloeren binnen België en daarbuiten. DJ Ward krijgt iedereen aan het dansen! (www.djward.be)

DJ WHITE&RIDHOE: White&Ridhoe of Dries en Thomas zijn twee all round DJ’s uit het Lennikse. Reeds vijf jaar draaien ze groot en klein feest, dit jaar voor de derde maal op Feestend Beert. Geen enkel genre is onbekend voor hun, van Top 50 tot R&B tot foute muziek, alles kan! Meer info over de twee kan je vinden op www.facebook.com/whiteridhoe

DJ MICKEY HOUSE: DJ Daan en DJ Modi, samen draaien ze onder de naam Mickey House. Ze smijten alle genres in de mixer. Samen maken ze er letterlijk en figuurlijk een knallende party van!

Zondag 24 augustus

Van 11u. tot 15u. : FEESTRESTAURANT "Eettent Beert" met streekbieren
Na het succes van vorige jaren, toveren we ’s zondags onze feesttent om in een feestrestaurant. Op het menu staat een half haantje, varkensgebraad of ribbekes met lekkere sausen en frieten. Voor de kleinsten zijn er doorlopend tal van springkastelen en kunnen ze ook genieten van de lekkere ijs of stukje taart.. Er is ook keuze uit verschillende bieren, gekozen uit een brouwerij uit de streek. De aanwezige kunnen proeven en kennis met de verschillende bieren.

 Van 14u. tot 16u. : GEZINSZOEK- en WANDELTOCHT
Terug op het programma staat een gezinszoek- en wandeltocht medegeorganiseerd door Pasar Pepingen. Een zoektocht doorheen Beert en omstreken van ongeveer 7 km. Inschrijvingen gebeuren in de feesttent en zijn gratis. Leuke prijs te winnen !

Vanaf 20.00 uur: BENEFIETAVOND t.v.v. Kom op tegen Kanker-project “Into my Arms” met optredens van LOST LOGIC en FANFARETTES
Tijdens de avond wordt de opbrengst van de vorige activiteiten bekend gemaakt en overhandigd aan Kom op tegen Kanker-nationaal.

Into my Arms: Eind september vorig jaar stierf Kris De Maeseneer (Maes) uit Beert aan kanker. Zijn vrouw Greet Agneessens en hun drie kinderen (Stan, Dien en Fleur) richten het Kom op tegen Kanker-project ‘Into my Arms’ op.

LOST LOGIC: Pepingse jeugdige covergroep met Ulrike & Marjolein Dessers, Arjen Liveyns, Elke Smulders, Elias De Schepper, Daan Desmeth en Stan De Maeseneer.

FANFARETTES: een prettig gestoorde smeltkroes van blazers, percussie en circusgekte uit Halle.

Tevens zal de CD “Into my Arms” te koop aangeboden worden en worden de twee liedjes (Into my Arms en Papa) die op de CD staan live gebracht worden.

De toegang is gratis.

Maandag 25 augustus

Zotte Maandag
De traditionele ZOTTE MAANDAG wordt ingezet om 13.30 u. met kinderanimatie waar zowel jong als oud in beweging zal zijn. Daarna krijgen de kinderen het bezoek van PIPO & PIPETTE
Pipo en Pipette bekend van verschillende feesten uit de streek. Zij brengen een show met dans, zang, goochelen en sprekende poppen (Freddy en Octaaf). Tijdens de show krijgen de kinderen die op het podium komen helpen een geschenkje. Na de show krijgt elk kind een leuk aandenken van Pipo en Pipette.  (www.pipo-pipette.be)

Tussendoor kunnen de kinderen muurschilderen, springen op de springkastelen, boogschieten, zich laten schminken en zullen er ballonnetjes uitgedeeld worden en kunnen allerlei mooie prijzen winnen met de ballonnenwedstrijd.

Om 19.00 u. start het TOUWTREKKEN. Hier nemen ploegen uit de regio het tegen elkaar op. Deelname telt mee voor het Pajottenland criterium. De UITREIKING van het CRITERIUM zal eveneens in Beert plaatsvinden. De inschrijvingen hiervoor worden afgesloten op zondagavond. Dit jaar voorzien we eveneens twee touwen en pistes.
De feesten worden afgesloten met een  ZOTTE MAANDAG FUIF met DJ Daan en met optreden van de DE ALPENZUSJES (NL). DE ALPENZUSJES zijn terug in een geheel nieuwe samenstelling. Nadat de originele Alpenzusjes in 2011 het stokje hadden overgedragen aan de nieuwe Alpenzusjes is de Alpenexpres opnieuw op stoom gekomen. Vanaf 2011 zijn er twee nieuwe Alpenzusjes, helemaal van deze tijd, met een frisse uitstraling en bijpassende kleding.  Hun namen: Chantal en Apolonia. De eerste hit van de nieuwe Alpenzusjes was ‘Naar voren, naar achter’, dat is uitgebracht in 2011. Tot op de dag van vandaag is dit één van de meest gedraaide platen in het uitgaansleven. De opvolger was de ‘Jungledans’ die op zijn beurt werd opgevolgd door de hitsingle ‘Hutje op de hei’. Deze laatste single stond in de top 10 van meest gedraaide platen tijdens de carnaval van 2012!

Na de hit ‘Kontebonke’ wordt Nederland in 2014 in vervoering gebracht met een absoluut fabel-achtig feestnummer: Hoemparapapa!

De Alpenzusjes brengen een moderne, feestelijke show met veel interactie, helemaal anno 2014! Ze krijgen de zaal gegarandeerd ‘aan de gang’. Zing mee met de hits… want waar De Alpenzusjes komen… wordt het een feest om van te dromen!
Deze vierdaagse is zeker niet te missen. …. bezoek onze website op www.feestendbeert.be 
of word lid van onze facebookgroep Feestend Beert
Info: Gremmelprez Marc, voorzitter, Tel.: 0476/73.98.71
Vandersteen Elke, secretaris, Tel.: 0495/48.40.99
Van Cutsem Peter, penningmeester en PR, info@feestendbeert.be, Tel. 0476/599.023

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2014
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief