PEPINGEN – Wandelclub Bellingen scoort tijdens OXFAM Trail 2014

C21

PEPINGEN – Wandelclub Bellingen scoort tijdens OXFAM Trail 2014

Pepingen_oxfamtrail
Ingezonden foto
 

Wandelclub Bellingen nam voor de 5e keer op rij deel aan de Oxfam trail, een wandeltocht van 100 km langs de Hoge Venen.  De club kwam met een tijd van iets meer dan 22 uur en 27 minuten als 16e voltallige ploeg over de eindmeet bij de wandelaars.

Voor de 5e keer op rij stonden ze aan de start van de oxfam trail. Zeker niet de makkelijkste editie. De club kwam met een tijd van 22 uur en 27 minuten over de streep, goed voor een 16e plaats op 274 teams in het wandelklassement. Bovendien werd dankzij gulle giften van menig sponsor een bedrag ten voordele van oxfam solidariteit rond gehaald van om en bij de 1700 euro. Pol Clement, Francis Muyshondt, Fred Meert en Eric Wieme waren de atleten van dienst.
Eric Wieme, secretaris van de wandelclub, vatte moe maar tevreden de tocht samen : ‘regen, modder en wind maakten er een loodzware maar onvergetelijke editie van. We waren goed voorbereid, tot kilometer 81 liep het als vanzelf. In tegenstelling tot de vorige edities waar het zwaarste punt tussen km 60 en 80 lag, hadden we het deze keer moeilijk met het laatste vijfde, de allerlaatste 5 kilometers (door Eupen centrum) werd het pas echt afzien en doorbijten. Wat ben ik trots op de onstuitbare energie van ons team’.
De voorzitter, Pol Clement, was er elke editie al bij en glundert nog na : “De OTW blijft een teamuitdaging, WCHV Bellingen haalde als groep de eindmeet, in tegenstelling tot menig ander team. Ons enthousiasme en de onvoorwaardelijke steun van onze coaches en het thuisfront duwden ons naar voren. Ons team zat boordevol inzet en bleef het goed humeur bewaren, misschien wel dé factor”.
“Onderweg genoten we niet enkel van de overweldigend mooie natuur maar ook van leuke contacten met mensen uit elke hoek van België en alle landen er omheen … echt fantastisch, iedereen die strijd om hetzelfde doel, een geest van eendracht en respect is zeker de rode draad door de organisatie’ vertelde Francis Muyshondt, intussen ook al zijn 3e trail toe.
Fred Meert, de nestor van het geheel, trad hem bij, met de Hoge Venen als decor voor de wandeltocht waren we gezegend met één van de mooiste en meest ongerepte stukjes natuur in België. De organisatie zorgde voor een parcours met meer dan 85 % onverharde wegen en paden, zelfs tijdens de nacht. Een unicum voor de 100 km tochten.
De trailwalk onderscheidt zich van de standaard 100 km tochten in het feit dat men met 4 vertrekt en met 4 moet aankomen, op de controleposten kan men enkel uitscannen als de ploeg compleet is. OTW is dé teamuitdaging bij uitstek. Bovendien moet men op zoek naar een ondersteunend team om de wandelaars te voorzien van voedsel en drank, een comfortabele pauze én de nodige aanmoedigingskreten - vooral in de nachtelijke uren zijn deze onontbeerlijk. Bovendien brengen zij de stappers na de tocht van honderd kilometer veilig thuis. Het coachteam bestond deze keer uit Lieven Deschepper en Patrick Pé, zij vervulden hun taak met brio.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief