PEPINGEN - Peter Lacres (N-Va) niet akkoord met zijn collega’s uit de meerderheid over inplanting supermarkt

C21

PEPINGEN - Peter Lacres (N-Va) niet akkoord met zijn collega’s uit de meerderheid over inplanting supermarkt

Pepingen_okay
Ingezonden foto
 

Op de jongste gemeenteraad in Pepingen interpelleerde de CD&V/SP.a oppositie over de stand van zaken in verband met een geplande Okay winkel in Pepingen. De stedenbouwkundige vergunning voor deze winkel werd door de meerderheid geweigerd. Peter Lacres (N-Va) en behorend tot de meerderheid was het niet eens met deze weigering. Volgens hem is de tewerkstelling in Pepingen belangrijk.

Op de vroegere site van bouwmaterialen Pierreux – De Backer langs de Ninoofsesteenweg wil Colruyt een Okay-winkel bouwen.
Er staat in centrum Pepingen een aantal handelspanden leeg gedurende een 5-tal jaar en dat is volgens de CD&V/SP.a oppositie te wijten aan de houding die de meerderheid innam in verband met het dossier van de steenweg. Verder zegden ze dat het maatschappelijk een waardevol project is, dat de centrumfunctie van de gemeent versterkt enn het plaatselijk winkelaanbod verhoogd wordt en dat dit  ook de meeste andere handelszaken ten goede komt. Alle studies wijzen uit dat nieuwe handelszaken geen rem zijn op bestaande maar juist meer klanten aantrekken omdat het aanbod op die locatie verruimd.
Voor de Okay-winkel bestaat er een quasi unaniem draagvlak. Buiten een rechtstreekse concurrent was er ook geen enkel bezwaarschrift.
De stedenbouwkundige vergunning werd door de meerderheid geweigerd omdat de ingang op minder dan 70 meter van het kruispunt ligt en in een bocht, wat volgens de richtlijnen van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) niet mag. Verder zeggen ze ook dat de plannen niet aangepast zijn aan de heraanleg van de steenweg. Ze verwachten een beroepsprocedure en zien wel wat de deputatie zal beslissen. Vroeger was er al een bedrijfsactiviteit op deze site.
Colruyt gaat in beroep tegen de weigering van het schepencollege van Pepingen. Eerder kreeg Colruyt al gelijk van de provincie in het beroep dat ze aanstelden tegen de weigering van een verkavelingsvergunning.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief