PEPINGEN / “Sociale dag” leerlingen Don Bosco HALLE in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

C21

PEPINGEN / “Sociale dag” leerlingen Don Bosco HALLE in het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

Editiepajot_pepingen_vanderstokken_1
Ingezonden foto
 
Editiepajot_pepingen_vanderstokken_2
Ingezonden foto
 

Negen leerlingen uit de studierichting ‘Hout en bouw’ en 1 leerkracht van het Don Bosco Instituut van Halle kwamen op bezoek in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken. Zij kozen ervoor hun “Sociale Dag” door te brengen bij mensen waarmee het leeftijdsverschil tot bijna 90 jaar kan bedragen.

Na een onthaalmoment over de werking & visie van het woonzorgcentrum en een rondleiding op de verschillende afdelingen, werden zij toegewezen aan het team van kinesitherapeuten. De bewoners vonden het zeer fijn om nog eens wat ‘jeugdig volk’ in de groepsgym te zien. Nadien kregen de leerlingen uitleg en een demonstratie over de actieve-, en de passieve tilliften die zeer vaak op de werkvloer gebruikt worden.
Na de middag werden de bewoners getrakteerd op een voorstelling van de leerlingen zelf. De leerlingen kregen de kans om uit te leggen wat zij op school leerden. Zij hadden ook een aantal kleine projecten bij zich die zij reeds dit jaar verwezenlijkten. Veel van de mannelijke bewoners waren erg geïnteresseerd. Sommige bewoners herkenden zichzelf in de jonge bende: ze waren zelf ook schrijnwerker, houtbewerker of metser geweest. Op deze manier werden heel wat herinneringen aan hun vroegere carrière opgehaald. De namiddag werd afgesloten met een gezellige babbel en een lekker praline.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief