PEPINGEN - Madame de Pompadour in Beert

C21

PEPINGEN - Madame de Pompadour in Beert

Concert_pompadour
EP

Muziek aan het hof van Lodewijk XV. Ensemble Les Buffardins op zaterdag 25 oktober 2014 om 20u in Sint-Augustinuskerk Beert (Pepingen). Fascinerende, elegante, sierlijke, verfijnde muziek.

De grote Franse barokcomponist Jean-Philippe Rameau overleed 250 jaar terug. Het ensemble “Les Buffardins” brengt naar aanleiding van deze herdenking het schitterende muzikale programma “ Rond Rameau”. Koninklijke muziek die vermoedelijk ook te horen was ten huize van Madame de Pompadour.
Het alom geprezen ensemble les Buffardins is opgericht door Frank Theuns. Hij omringt zich steeds met topmusici. Hij is gepassioneerd door originele instrumenten en laat zich verleiden en inspireren door de buitengewone timbres van de historische fluiten.
 
Dit concert wil tevens een hommage zijn aan wijlen Pepingenaar Andreas Glatt, een wereldvermaard fluitenbouwer en de oprichter van het muziek label Accent. Jarenlang de drijvende kracht van Klassieke Concerten Pepingen.
Toegang € 10,- (-15 jaar gratis). De toegangskaarten zijn te bekomen of te reserveren bij: Jan Keijzer: GSM 00 32 494 718 379 - tel: 02.396.28.55 of via e-mail: janvanheikruis@skynet.be
Napraten met de muzikanten bij een hapje en drankje in de oude smidse van Beert (Johan De Kegel)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief