PEPINGEN - Vrije Tai-ji valt terug in de prijzen

C21

PEPINGEN - Vrije Tai-ji valt terug in de prijzen

Editoipajot_pepingen_taiji
Ingezonden foto
 

De 2 instructeurs, Luc Deknop en Mia Vereeken, samen met Pascale Decoster, allen verbonden aan de Vrije Tai-Ji Beweging Pepingen, demonstreerden voor een internationale jury een schitterend parcours. Ze brachten verschillende stijlen waaronder de oude Yang-stijl, de oude Wu- stijl, het zwaard en de stok. Als slot de Bagua Zhang-stijl of de stijl van de 8 handpalmen.

Luc Deknop 10 jaar taiji-ervaring, getuigde hoe hij in Pepingen les gaf aan de eerstejaars; Mia Vereeken, 15 jaar taiji-ervaring, toonde applicaties naar de gevechtssporten.
Pascale Decoster, 14 jaar taiji-ervaring en zelf Multiple sclerose, kreeg een bijzondere vermelding voor haar voortrekkersrol in het promoten van taiji bij MS-mensen.
Alle drie werden gecoacht door Michelle Cornelis, professor en pedagoge taiji aan het Centre d’ Actualisation du Potentiel van Meester Eric Caulier.
Aan iedereen die denkt dat taijiquan voor hem of haar te moeilijk zal zijn, nodigen zij jullie uit om gerust eens een kijkje te komen nemen. Er zijn 3 groepen : beginnelingen, middengroep en gevorderden. Iedereen, jong en ouder, sportief of niet, kan bij de Vrije Tai-Ji Beweging Pepingen terecht. Iedereen werkt er op zijn eigen tempo en ritme en er is geen competitie. Sommigen hebben gewoon wat langer tijd nodig. Het einddoel is een gezonde geest in een gezond lichaam. Vandaar ook de stijgende interesse voor taijiquan vanuit de medische wereld.
De lessen gaan door elke woensdag (behalve schoolvakanties) in de zaal De Kring, Kareelstraat 14 1670 Pepingen (Bellingen) van 19.30-21.15u.
Info : Michelle Cornelis 02/356 10 27
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief