PEPINGEN maakt kennis met Schotland

C21

PEPINGEN maakt kennis met Schotland

Editiepajot_pepingen_schotland_foto_merckx
Foto Merckx
 

De gemeente Pepingen heeft een lange traditie om tweejaarlijks een Europese avond te organiseren. Het opzet is een Europees land of regio onder de aandacht van de medeburgers te brengen en de noodzaak aan solidariteit op het Europese continent te onderstrepen. Op 29 november plaatsen ze Schotland in de belangstelling.

Ze bieden hun gasten een maaltijd aan geïnspireerd op de Schotse culinaire traditie omlijst door Schotse muziek, cultuur en natuur. Naar goede gewoonte zal ook een goed doel gesteund worden tijdens deze avond en dat is ‘The Guide Dogs for the Blind Association’
Deze organisatie die o.a. in Schotland actief is zet zich in voor het kweken en opleiden van blindengeleide honden. Bovendien zijn zij ook betrokken bij campagnes voor de rechten van blinden en slechtzienden en publieke bewustwording voor oogziektes.
VZW The Spirits of Scotland, een vereniging die zich profileert als informatieverstrekker over Schotland, heeft bij de keuze van dit goede doel bijgestaan en zal ook een prominente rol krijgen op de Schotse avond. The Spirits of Scotland is een vereniging die zich bezig houdt met het promoten van Schotland, Schotse activiteiten en het beschermen of verbeteren van de natuur en diverse initiatieven onderneemt ter herdenking van Schotse oorlogsslachtoffers uit beide Wereldoorlogen.
De “Schotse" avond verloopt in samenwerking met de plaatselijke doedelzakvereniging de Pepingen Pipe Band. Deze werd opgericht in 2011 door enkele enthousiaste muzikanten die de passie delen voor de Schotse doedelzak of "Great Highland Bagpipe". Naast het muzikale aspect is de Pipe Band vooral een hechte vriendenkring waar het niet ontbreekt aan plezier en ambiance bij een lekkere geuze.
De Schotse doedelzak is een fantastisch maar technisch instrument, niet meteen het eenvoudigste om te bespelen. Het vereist veel doorzettingsvermogen en vooral discipline. Zowel vingerzetting, blaastechniek, instrumentkennis, muziek en dril zijn belangrijke elementen. Regelmatig oefenen is hierbij een must. Sinds 2012 oefenen de muzikanten wekelijks onder professionele begeleiding om de speeltechniek te verbeteren en het muziekrepertoire verder uit te breiden. Het maakt dat de Pepingen Pipe Band sinds de zomer van 2013 een vaste waarde is tijdens de lokale feestelijkheden zoals de Drogofeesten te Bellingen, de Dorpsfeesten te Bogaarden, Feestend Beert ... Zelfs tot in Frankrijk hebben ze al van zich laten horen.
De Europese Avond Schotland is een organisatie van het Beheersorgaan van het Gemeenschapscentrum Pepingen met de steun van het gemeentebestuur en medewerking van de Pepingen Pipe Band en heeft plaats in CC De Kring, Kareelstraat 11 in Bellingen.
Deelname aan de avond bedraagt 38 euro, uitgebreid Schots menu en avondvullend cultureel programma inbegrepen. Inschrijvingen zijn definitief na storting op BE56 9731 2169 1988 met vermelding aantal deelnemers en ‘Schotse avond’. Uiterlijke inschrijvingsdatum is 21 november. De plaatsen zijn beperkt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 nov 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief