PEPINGEN - Vanaf 26 januari verkeershinder op de Ninoofsesteenweg

C21

PEPINGEN - Vanaf 26 januari verkeershinder op de Ninoofsesteenweg

Pepingen_werken_2
Foto AVV
 

De voorbereidende werken voor de heraanleg van de Ninoofsesteenweg in Pepingen starten op 26 januari (indien weersomstandigheden het toelaten) en brengen de eerste verkeershinder met zich mee. Wanneer er in de bermen wordt gewerkt, is de werkzone voor het plaatselijk verkeer nog vaak met de wagen bereikbaar en wordt de rijweg slechts gedeeltelijk ingenomen.

Zodra de wegeniswerken starten (half maart 2015) is de zone enkel voor voetgangers toegankelijk. Afhankelijk van de soort werken kan buiten de werkuren een gedeelte van de werkzone wel nog met de wagen toegankelijk zijn voor bewoners. Meer info over de omleiding en de fasering vindt u terug op www.wegenenverkeer.be/ninoofsesteenweg-pepingen.
De werkzaamheden worden uitgevoerd in 6 fasen, die elkaar chronologisch opvolgen. Iedere fase komt overeen met een werkzone waar de aannemer achtereenvolgens de weg opbreekt en de nieuwe infrastructuur aanlegt. In de eerste fase werkt AWV van aan de Brugstraat tot aan Hoesnaek. In fase 2 verschuift de werkzone van aan Hoesnaek (waarbij ook het kruispunt heraangelegd wordt), tot aan het gemeentehuis
AWV wil met de werkzaamheden de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers verbeteren. Met extra aandacht voor fietsers en voetgangers. Daarom komen er aan Hoesnaek en de Palokenstraat nieuwe oversteekplaatsen. En legt AWV over het hele tracé verhoogde fietspaden aan, in een rode kleur. Waar mogelijk wordt het fietspad van de rijweg gescheiden door een verharde veiligheidsstrook, haag of grasstrook.
In de bocht aan Hoesnaek en de Boekhoutstraat worden nieuwe middenbermen aangelegd om een “poorteffect” te creëren, waardoor het verkeer automatisch vertraagt bij het binnenrijden van de bebouwde kom. Het kruispunt met Vroembos en de steenweg op Elingen krijgt verkeerslichten en twee linksafslagstroken. De linksafslagstrook naar de steenweg op Elingen wordt extra lang gemaakt om de doorstroming van het verkeer tijdens de spitsuren te verbeteren. Omleidingen voor doorgaand en lokaal verkeer Tijdens de werken sluit AWV de rijweg volledig af en volgt het verkeer een omleiding. De omleiding voor het lokale verkeer verloopt voor fase 1 en 2 via de Steenweg op Bellingen, de Trapstraat, de Kriekelaerestraat, de Terkammestraat, de Molenstraat, de Heikruisesteenweg, de Molenhofstraat, de Edingsesteenweg, om tot slot via de Kestersesteenweg terug uit te komen op de Ninoofsesteenweg. Het doorgaand verkeer wordt aangeraden om tijdens de werken de Ninoofsesteenweg volledig te vermijden. Belangrijk voor de bewoners: de woningen zijn tijdens de werken steeds te voet bereikbaar
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jan 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief