Jef en Ilda zijn V.I.P. in PEPINGEN

C21

Jef en Ilda zijn V.I.P. in PEPINGEN

Vip__pepingen
Ingezonden foto
 

De Pepingse CD&V jongerenafdeling reikt jaarlijkse de V.I.P. (Verdienstelijke Inwoner(s) van Pepingen)-prijs uit. Hiermede huldigen zij ieder jaar een verdienstelijke inwoner of inwoners van Pepingen. De prijs is bedoeld voor een persoon, meerdere personen of een vereniging die zich tijdens de voorbije jaren op een uitzonderlijke wijze verdienstelijk maakte voor de Pepingenaar. Dit jaar was dat Jef en Ilda van het café in Elingen die tot winnaars werden uitgeroepen.

Bij de zoektocht naar een VIP om in de bloemetjes te zetten is er ieder jaar dan ook nooit gebrek aan kandidaten. Ook dit jaar weer niet. Maar dit jaar stonden er uiteindelijk 2 mensen bovenaan de lijst omdat ze toch wel iets speciaal hebben verwezenlijkt. Die 2 mensen zijn Jef en Ilda Meyts-Pollé.
Jef en Ilda houden sinds jaar en dag café in Elingen. Om precies te zijn, nu juist 50 jaar geleden namen ze het café over van de ouders van Ilda en sindsdien is het een plaats waar jong en oud blijft samenkomen voor een babbel bij pint of koffie, voor een spel kaart of om even uit te rusten tijdens of na een mooie wandeling. Jef is als eerste op post en ontvangt ’s morgens vroeg de eerste gasten waarna Ilda overneemt.
Samen kunnen ze rekenen op de hulp van hun kinderen en ook hun kleinkinderen zien we regelmatig een handje toesteken. Wie bij Jef en Ilda iets gaat drinken, voelt zich direct thuis. Er is altijd leven in het café en toevallige toeristen die blij zijn op een zondag ergens binnen te kunnen, gaan met een lach op hun gezicht terug buiten. 50 jaar lang hiervoor zorgen, dat verdient om in de bloemetjes gezet te worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief