PEPINGEN - Middenstandsraad plant borden om handelaars niet links te laten liggen

C21

PEPINGEN - Middenstandsraad plant borden om handelaars niet links te laten liggen

Editiepajot_pepingen_handelaars_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Bij de start van de werken aan de Ninoofsesteenweg in Pepingen was de impact voor de zelfstandigen onmiddellijk voelbaar. Klanten vonden de weg niet meer naar de handelszaken. Zelfstandigen zijn van nature niet het soort mensen dat bij de pakken blijft zitten en dus werd, op initiatief van de Middenstandsraad, een vergadering belegd met alle zelfstandigen van de Ninoofsesteenweg en de aanpalende straten.

Aan de gemeente werd gevraagd om bijkomende borden 'handelaars bereikbaar” te plaatsen, om de grote tekstkarren ook deze boodschap te laten zien en om waar nodig de omleidingen te verfijnen.
Men wilde echter meer dan dat. Iets dat de aandacht trok en de boodschap overbracht dat handelszaken bereikbaar blijven, ook tijdens de werken.
In de groep bleek toch enig artistiek talent aanwezig te zijn en daaruit kwamen twee ideeën voort voor een grote banner die op strategische plaatsen zou geplaatst worden in Pepingen maar ook in Leerbeek, Halle en Hondzocht.
De slogans 'Laat de Pepingse handelaars niet links {of rechts} liggen' en 'Laat de Pepengse handelaar niet in de stReek' prijken nu op 8 mooie banners die als aandachtstrekker dienen voor de goede service en kwaliteitsvolle producten van de Pepingse handelaars die een omleiding meer dan waard zijn.
De banners hangen er nu een week en de reacties zijn zeer positief. Er wordt over gesproken en dat is goed.
De Middenstandsraad wil het hier echter niet bij laten.
Het idee kwam van één van de handelaars om maandelijks bij mekaar te komen, niet alleen als morele ondersteuning maar ook om nieuwe acties te ontwikkelen. Ze vonden dat een goed idee en zullen daaromtrent ook de nodige initiatieven nemen.
Thomas Agneessens, voorzitter Middenstandsraad Pepingen: “Van dergelijke gezamelijke acties worden we allemaal beter, ook de handelaars buiten de onmiddellijke omgeving van de steenweg. Ook naar hen willen we een warme oproep lanceren om mee op de kar te springen”.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief