HALLE / PEPINGEN - Leerlingen Don Bosco en bewoners WZC Henri Vander Stokken in de ban van wetenschap en techniek

C21

HALLE / PEPINGEN - Leerlingen Don Bosco en bewoners WZC Henri Vander Stokken in de ban van wetenschap en techniek

Don_bosco_vanderstokken
Ingezonden foto
 

Negen leerlingen van het 2e jaar uit de studierichting ‘Wetenschap en techniek’ en 1 leerkracht van het Don Bosco Instituut van Halle kwamen op bezoek in Woonzorgcentrum H. Vander Stokken. Zij kozen ervoor hun “Sociale Dag” door te brengen bij mensen waarvan er soms een leeftijdsverschil van bijna 90 jaar is.

Na een onthaalmoment over de werking & visie van het woonzorgcentrum en een rondleiding op de verschillende afdelingen, kregen de leerlingen uitleg en een demonstratie over de actieve-, en de passieve tilliften die zeer vaak op de werkvloer gebruikt worden. De leerlingen mochten zelf eens ondervinden hoe het voelt om met de actieve,- of passieve tillift verplaatst te worden.
Na de middag werden de bewoners getrakteerd op een voorstelling van de leerlingen zelf. De leerlingen maakten een mooie powerpointvoorstelling over de komende zonsverduistering op 20 maart 2015. De bewoners luisterden aandachtig, dit als voorbereiding voor volgende week wanneer men met z’n allen dit mooie schouwspel zullen bewonderen.
Nadien was er nog wat tijd over om samen met de bewoners een mooie wandeling te maken en mekaar wat beter te leren kennen. Het werd een gezellige namiddag. De bewoners werden nog getrakteerd op een lekkere praline of een koekje.
‘Jong en oud’… een combinatie die zeer goed samen gaat!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief