PEPINGEN - Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken geniet met haar bewoners van de zonne- eclips

C21

PEPINGEN - Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken geniet met haar bewoners van de zonne- eclips

Editiepajot_pepingen12
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_pepingen_2
Ingezonden foto's
 

Op vrijdag 20 maart 2015, precies om 9.26 uur, stonden een 50-tal bewoners van het woonzorgcentrum Henri Vander Stokken met een eclipsbrilletje op de neus klaar om het spektakel waar ze zo lang naar uitkeken, te bewonderen. De week voordien hadden de bewoners reeds een uitleg gekregen over de komende eclips van de leerlingen van Don Bosco richting ‘Wetenschap en techniek’.

De hele week hoopten de bewoners op een heldere ochtend, zodat het hele schouwspel duidelijk zichtbaar zou zijn. Jammer genoeg was het erg bewolkt en konden we buiten zeer weinig waarnemen.
Daarom werd een projectiescherm in de cafetaria geïnstalleerd en via de life uitzending van VTM konden de bewoners toch de eclips volgen. Er werd nog wat uitleg gegeven over het hele gebeuren dat dan nog gevolgd werd door een speciale aangepaste versie van ‘k Heb de zon zien zakken in de zee’. De animatiedeskundigen en bewoners zongen dit maal uit volle borst: ‘k Heb de maan zien schuiven voor de zon!’
Voor vele bewoners was dit toch wel een speciaal gebeuren; ze waren blij om dit nog eens te kunnen meemaken in hun leven! De volgende goed waarneembare verduistering in België zou plaats vinden in 2026. Vele bewoners herinnerden zich nog wel de meest recente zonsverduistering, deze vond plaats op 4 januari 2011.
Om 10.35 uur werd het hoogtepunt bereikt; de zon was voor 83% bedekt.
We zagen een mooie smiley op het projectiescherm! Deze lach op het scherm toverde een glimlach op de gezichten van de bewoners. De bewoners werden nog getrakteerd op een heerlijke tas warme chocolademelk.
De bewoners bleven nog even napraten en nagenieten van de sfeer. Deze voormiddag kon alvast niet meer stuk…
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief