Harten Troef PEPINGEN hield een koffiestop met Fairtrade ontbijt voor Broederlijk Delen

C21

Harten Troef PEPINGEN hield een koffiestop met Fairtrade ontbijt voor Broederlijk Delen

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 
Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 
Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

De koffiestop met (h)eerlijk ontbijt ten voordele van Broederlijk Delen, die in de school Harten Troef Pepingen georganiseerd werd door de werkgroep Schoolpastoraal in samenwerking met GROS Pepingen (= Gemeentelijke Raad van OntwikkelingsSamenwerking), werd een groot succes.

De Koffiestop met ontbijt ging door van 8 uur tot 8.55 uur. Heel wat ouders en sympathisanten kwamen met hun kinderen een (h)eerlijk kopje koffie, een kopje fairtrade thee, 2 soorten eerlijk fruitsap of een glaasje water drinken.

Er werd ook een ontbijt aangeboden met fairtrade producten. Het werd een ontbijt met veel variatie: lekker, heel vers bruin en wit brood van bij de toffe bakkerij “Hof te Bogaerde” (Hoesnaek) met als beleg de keuze uit fairtrade choco, confituur, honing. Er was ook nog peperkoek, gekookte eitjes waren er om uit te lepelen en zelfgemaakte fruitsla met peren en appelen van plaatselijke handelaars plus fairtrade fruit: ananas, bananen, kiwi’s, sinaasappelen.

De gemotiveerde leerkrachten en leden van de GROS trotseerden de koude en stonden al klaar om 8 uur om de mensen te verwelkomen. De vrije bijdragen kwamen in grote spaarpotten terecht. Ze verzamelden de mooie som van 582,76 euro! Het ingezamelde geld gaat naar de actie van Broederlijk Delen: “Marco is een boer en wil dat blijven.” Lees het volledig verhaal op www.broederlijkdelen.be/campagne.

Meester Rudi Wastiels: “De vasten is een tijd om ook eens aan anderen te denken die het niet zo goed hebben. Wij volgen het voorbeeld van Jezus. Dit was een prachtig moment, een mooie aanzet tot een Zalig Pasen.”       

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief