Sprokkels uit de Politieraad Lokale Politie Pajottenland van 23 maart 2015

C21

Sprokkels uit de Politieraad Lokale Politie Pajottenland van 23 maart 2015

Politieraad_maart_2015_-_1_
Sprokkels uit de Politieraad Lokale Politie Pajottenland van 23 maart 2015 - © Deschuyffeleer
 

Eedaflegging nieuw personeelslid

Als consulente van het administratief en kader legde nieuwkomer Sandra Herregods de gebruikelijke eed af in de handen van de voorzitter van de politieraad, de Gooikse burgemeester Michel Doomst. In de schoot van het korps staat zij voortaan in voor het secretariaat van de directie Operaties.

Installatie nieuw raadslid
Ook Christel O, gemeenteraadslid in Lennik voor N-VA/Lennik², legde in de handen van de voorzitter haar eed af maar dan als nieuw lid van de politieraad en dit in vervanging van haar fractiegenoot Fried Ringoot. Die ruilt om gezondheidsredenen het Pajottenland in voor een stek aan de kust.
Rekening goedgekeurd
Op basis van het verslag van de bijzondere rekenplichtige Patrick Bombaert kon de raad zich vinden in de begrotingsrekening, de resultatenrekening en de balans van de politiezone voor het jaar 2014. Het resultaat van het dienstjaar in de gewone dienst mondt uit op – 198.967 euro en in de buitengewone dienst op – 101.615 euro. Het algemeen begrotingsresultaat dan weer bedraagt 1.088.093 euro in de gewone dienst en – 101.615 euro in de buitengewone dienst. Maar door het mee in rekening brengen van de naar het volgend dienstjaar (2015) over te dragen vastleggingen, zijnde 30.729 euro in de gewone en 415.020 euro in de buitengewone dienst, komt het algemeen boekhoudkundig resultaat uiteindelijk uit op de positieve saldi van 1.118.822 euro in de gewone dienst en van 313.405 in de buitengewone dienst.
Bovendien wordt ook nog een saldo genoteerd van 421.926 euro in een gewoon reservefonds en van 520.000 euro in een buitengewoon reservefonds vooral voor het mee bekostigen van de bouw van het nieuw politiehuis.
Bouw politiehuis
Tegen het tweede ontwerp van ruimtelijk uitvoeringsplan langsheen de Edingsesteenweg werd een bezwaarschrift met een 300-tal handtekeningen ingediend door de grondeigenaars. Gezien er blijkbaar een reeks misverstanden bestaan rondom het algemeen kader van het dossier werd vanuit de politiezone een grootse objectieve en transparante  informatiecampagne opgestart naar het college van burgemeester en schepenen van Gooik, de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening of GECORO en de bevolking. Dit laatste dan weer via de website van de politie www.politie-pajottenland.be .
Indien de onderhandelingen met de grondeigenaars geen resultaat opleveren zal worden overgegaan tot onteigening via een besluit van de minister van Binnenlandse Zaken. Op basis van dat besluit zal het Aankoopcomité dan belast worden met de eigenlijke uitvoering van de eigendomsverwerving.
Als alles volgens plan verloopt zal aan de hand van de besprekingen op basis van een initieel beschrijvend document het definitief beschrijvend document eind dit jaar aan de politieraad ter goedkeuring worden voorgelegd.
Inmiddels blijkt de Regie der Gebouwen ook werk te maken van de voorbereiding van de verkoop van de logementen waar thans nog een groot gedeelte van de diensten een onderdak vindt. Zo krijgt het ganse dossier van de bouw van het nieuw politiehuis dan ook een alsmaar meer dringend karakter.
Personeel
Vooral door enkele langdurig afwezigen om gezondsheidsredenen en door arbeidsongevallen maar ook door de onbeschikbaarheden op basis van de verschillende verlofregelingen liep het capaciteitsverlies vorig jaar in de schoot van het korps op tot 4.167 dagen daar waar dit de vorige jaren schommelde rond de 2.800.
Naast enkele kleine verschuivingen in de personeelsformatie is het korps onder meer daarom dan ook binnen de mobiliteit in de schoot van de politie dringend op zoek naar één officier, één hoofdinspecteur en één consulente. En via de aspirantenmobiliteit wordt ook nog eens gehoopt door directe werving drie inspecteurs zo vlug mogelijk in dienst te kunnen nemen.

Aankopen

De politieraad zette ten slotte het licht op groen voor de aankoop van een mobiele digitale snelheidsmeter (50.800 euro) en een bijhorend voertuig (20.200 euro). Omdat het dossier nog enige verdere studie vraagt voornamelijk rond de compatibiliteit van de verschillende systemen werd de aankoop van een mobiel automatisch nummerplaatherkenningssysteem (25.000 euro) en bijhorend voertuig (24.000 euro) alsnog verdaagd naar een latere zitting.
Wel krijgen de wijkinspecteurs nog de beschikking over twee bijkomende elektrische fietsen (4.000 euro).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief