PEPINGEN - Een sportieve en infomatieve ‘Week van de Valpreventie’ in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

C21

PEPINGEN - Een sportieve en infomatieve ‘Week van de Valpreventie’ in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

Editiepajot_pepingen_valpreventie_1
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_pepingen_valpreventie_2
Ingezonden foto
 

Het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken organiseerde in het kader van de ‘Week van de Valpreventie’ een aantal leuke activiteiten. De valpreventieweek startte met een gezellige praatnamiddag met een “ veiligheidsbingo” en een valquiz. Bewoners vertelden in geuren en kleuren over hoe zij wel al eens gevallen waren en wat daar de gevolgen van waren.

Tijdens de grote sportdag ‘Sportelen’ motiveerden de kinesitherapeuten en animatiedeskundigen de bewoners om deel te nemen aan een reuze sportparcours. Vroeg in de ochtend werd er al aan relaxatie gedaan, powertraining, groepsgymnastiek, zitvoetbal, badminton en gebruikte de begeleiders de parachute doek om leuke oefeningen te doen. Aan het eind van deze sportdag kregen de bewoners een ‘Sportdiploma’ als bewijs en aandenken van deze leuke dag. Iedereen amuseerde zich en toonde zijn allerbeste sportieve talenten.
Ook de kinesitherapeuten besteedden heel wat aandacht aan het thema ‘Medicatie en valpreventie’ tijdens hun wekelijkse groepsgymnastiek op elke afdeling.
Er ging een informatienamiddag door in samenwerking met de gemeente Pepingen en Mater Deï in Heikruis. 2 apothekers kwamen uitleggen welk effect van bepaalde geneesmiddelen kan hebben op ons lichaam. Het werd een interactieve namiddag waar de bewoners ook vragen konden stellen en samen het antwoord konden zoeken.
Op donderdag kreeg het woonzorgcentrum het bezoek van de leerlingen van het 3e leerjaar van de basisschool Hartentroef uit Pepingen. Zij konden samen met de bewoners een aantal sporten uitoefenen en spelletjes spelen. De namiddag werd afgesloten met een lekkere, gezonde appelsien.
Eén ding is zeker… de bewoners van het Woonzorgcentrum hebben nog heel wat in hun mars! Dit bewezen zij door actief deel te nemen aan de vele activiteiten in de ‘Week van de Valpreventie.’
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief